H Nατάσσα Μποφίλιου τραγουδάει Μίκη Θεοδωράκη στο Ηρώδειο

natassa-mpofiliou
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη και εμβληματικό δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη, επιστρέφει ο Μελωδία 99.2 μαζί με την Νατάσσα Μποφίλιου σε ενορχηστρώσεις Θέμη Καραμουρατίδη.

Tη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού θα παρουσιάσουν μια ξεχωριστή παράσταση-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη. Μια παράσταση που βάζει στο επίκεντρο την επιδραστικότητα του συνθέτη και την αφοσίωση στον άνθρωπο και στα ιδανικά του.
 
Συνδυάζοντας τους ήχους της Μεσογείου με το προσωπικό τους ύφος, ο Θέμης Καραμουρατίδης επιχειρεί μια διαφορετική ανάγνωση στο έργο του Θεοδωράκη και τις κορυφαίες στιγμές του. Επτά καλλιτέχνες μαζί με την Νατάσσα Μποφίλιου και τους μουσικούς, γίνονται το ερμηνευτικό σύνολο στη σκηνή, που παίζει και τραγουδά.
  
Ο Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε μια πολυτάλαντη προσωπικότητα που σφράγισε τον αιώνα μας και άλλαξε το ελληνικό τραγούδι, διαμορφώνοντας τον ελληνικό ήχο. Μελοποίησε τους μεγάλους μας ποιητές, δημιούργησε μερικές από τις πιο εμβληματικές κι εμπνευσμένες  ενορχηστρώσεις, απογείωσε το λαϊκό αίσθημα, πάντα μέσα από το δικό του πολιτικό και κοινωνικό πρίσμα. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ο άνθρωπος που έβγαλε την ποίηση από τις βιβλιοθήκες και την έφερε στα χείλη όλου του ελληνικού λαού, έως τα πέρατα του κόσμου. Ο Γιάννης Ρίτσος που φρόντιζε πάντα να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στον Μίκη Θεοδωράκη είχε πει χαρακτηριστικά:
 


«Έβγαλε την ποίηση στον καθαρόν αέρα και την έφερε
ως το τραπέζι του λαού, πλάι στο ποτήρι και το ψωμί».
Γιάννης Ρίτσος
 

Info
«Μες στους ανθισμένους κήπους»
Ημερομηνία: Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024
Ώρα έναρξης: 20.30
Χώρος: Ωδείο Ηρώδου Αττικού