Οι Γερμανοί Rage κάνουν γενέθλια στη χώρα μας

rage
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Με 3 επετειακές συναυλίες για τα 40 χρόνια καριέρας τους.

Έτσι λοιπόν, από την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και μέχρι το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, σε Αθήνα, Βόλο και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, το ελληνικό κοινό θα ανανεώσει την αγάπη του προς τους πολύπειρους Γερμανούς.

Το «πνευματικό» παιδί του Peter "Peavy" Wagner ξεκίνησε ως Avenger το μακρινό 1983. Οι Avenger στη σύντομη καριέρα τους θα προλάβουν να κυκλοφορήσουν ένα album με τίτλο Prayers Of Steel το 1985, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα αλλάξουν το όνομά τους σε Rage και 40 χρόνια μετά θα συγκατελέγονται σε ένα από τα πιο πολυγραφότατα σχήματα, με 26 album, live κυκλοφορίες και σύλλογες, και βέβαια, όπως η πλειοψηφία των σχημάτων που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1980, αμέτρητες συναυλίες.

Αξιομνημόνευτοι για την δυνατότητα να ακροβατούν ανάμεσα στην ταχύτητα με τον τραχύ ήχο και στη μελωδία, πάντα τα τραγούδια τους έχουν σαν χαρακτηριστικό τα ξεσηκωτικά, φωνακλάδικα και ταυτόχρονα μελωδικά ρεφραίν, πράγμα που δεν έχει αλλάξει στη 40χρονη καριέρα τους. Επίσης, η μπάντα ιστορικά πιστώνεται ως η πρώτη που συνεργάστηκε με ορχήστρα κλασικών οργάνων, με αποτέλεσμα τον δίσκο Lingua Mortis (1996), που έθεσε τα θεμέλια σε αυτό που αργότερα ονομάστηκε Symphonic Metal.

Πέρα όμως από την ποιότητα του υλικού τους, αγαπημένοι του ελληνικού κοινού έγιναν γιατί φιλοξένησαν 2 Έλληνες από τη Γερμανία, παιδιά μεταναστών, τους Χρήστο και Σπύρο Ευθυμιάδη (με καταγωγή από την Κοζάνη). Τόσο η συνεχής αναφορά τους στη χώρα μας με κάθε ευκαιρία συνέντευξης αλλά και η ιδαίτερη ατμόσφαιρα που έφτιαχναν στις συναυλίες τους επί ελληνικού εδάφους, έχει χαραχτεί για πάντα στη μνήμη των παρευρισκόμενων εκείνης της εποχής.

Η τώρινη παρέα του Peavy Wagner αποτελείται από τον συμπατριώτη του, Jean Borman,n στην κιθάρα και τον Βασίλη "Lucky" Μανιατόπουλο (μαθητή του Χρήστου Ευθυμιάδη , στα τύμπανα. Με αυτή τη σύνθεση, κυκλοφόρησαν νωρίτερα μέσα στη χρονιά το album Afterlifelines.

Εισιτήρια και για τις 3 συναυλίες προπωλούνται στο more.com αλλά μπορείτε να τα αναζητήσετε επιπλέον δισκάδικα κάθε πόλης. Support στο live της Αθήνας θα είναι οι Achelous και οι Angelo Perlepe's Mystery. Στον Βόλο, τη συναυλία θα ανοίξουν οι Convicted ενώ οι Achelous μαζί με τους Emerald Sun θα ανοίξουν το live της Θεσσαλονίκης.

Επιμέλεια: Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected].