«Αfter»: μπαρ αυστηρά για... ξενύχτηδες

blackbird
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Εκεί θα πας μόνο αν αντέχεις το ξενύχτι και το ποτό, αν δεν σου αρκεί το κλασικό μπαράκι μέχρι τις 2 π.μ. και αν δεν είσαι φίλος... του ύπνου. Τα click@Life διάλεξε και σας προτείνει 6 after μπαράκια για όσους… αντέχουν.

Blackbird

Είναι ροκ, είναι σκοτεινό, έχει άφθονη μπίρα και το αγαπούν οι ξενύχτηδες του Κέντρου. Παίζει δυνατά μέχρι αργά το βράδυ και κρατά συντροφιά με κλασικά ροκ ακούσματα στους θαμώνες του. Οι μουσικές του ποικίλλουν ανάλογα με τις «παραγγελιές» των πελατών του, ενώ το συγκλονιστικό graffiti στον απέναντι τοίχο της στοάς με τις φιγούρες αγαπημένων μουσικών θα σας κάνει να το χαζεύετε μέχρι να… βγει ο ήλιος.

Πληροφορίες: Κλεισόβης 5, τηλ. 210-3300557, http://www.facebook.com/pages/Blackbird-cafe-bar/457063324374518 .

Μπρίκι

Αγαπάει την jazz και τη soul, αλλά αργά το βράδυ παίζει και disco και άφθονο ροκ εν ρολ. Ο χώρος του κατακόκκινος, με ρετρό λεπτομέρειες είναι οικείος και χειμωνιάτικος. Εδώ μπορείτε να έρθετε από νωρίς για καφέ, αλλά ο κόσμος «δίνει ρέστα» αργά το βράδυ, που οι μουσικές επιλογές δεν σε αφήνουν να σταθείς…

Πληροφορίες: Δορυλαίου 6, Πλ. Μαβίλη, 2106452380, https://www.facebook.com/BRIKIPAGRATIOY

Batman

Είναι underground, σχεδόν κιτς και παλιομοδίτικο, αλλά ο κόσμος το λατρεύει σταθερά. Με ιστορία χρόνων, το μικρούλικο αυτό μπαρ αγαπάει τα ελληνικά λαϊκά τραγούδια κι αυτό δεν φαίνεται να «χαλάει» καθόλου τους θαμώνες του. Το αντίθετο μάλιστα, αφού καταφέρνει εδώ και χρόνια να καλύπτει ένα ευρύ και ετερόκλιτο φάσμα επισκεπτών. Αν δεν έχετε πάει μέχρι τώρα, δεν πρέπει να το χάσετε για κανένα λόγο!

Πληροφορίες: Βρεσθένης 40, Νέος Κόσμος, 2109241585.

Κακοφωνίξ

Ξεκινά νωρίς (κατά τις 9 μ.μ.), αλλά τελειώνει και νωρίς (το επόμενο πρωί). Εδώ θα ακούσετε ωραία μουσική, από ροκ και ροκ εν ρολ μέχρι jazz, funk και soul, ανάλογα με τη διάθεση, τα κέφια του κόσμου και τις προτιμήσεις των guest djs. Η ξύλινη διακόσμησή του, το ροκ και underground ντεκόρ του, η αγάπη του στα βινύλια και η ζεστή του ατμόσφαιρα, θα σε κρατήσουν εκεί μέχρι αργά. Τώρα που κάνει και κρύο καθίστε κοντά στο τζάκι του…

Πληροφορίες: Κολοκοτρώνη 22, Αγιοι Ανάργυροι, 210-2622288, https://www.facebook.com/kakofonixbar

Mo better

Είναι ιστορικό ροκ στέκι εδώ και χρόνια, των Αθηναίων ροκάδων, πάνκηδων και μεταλλάδων, που μετρά περισσότερα από 20 χρόνια ιστορίας. Αποτελεί  σήμα κατατεθέν της γειτονιάς των Εξαρχείων και είναι ιδανικό για όσους αναζητούν χορό και διασκέδαση, με εκρηκτικούς ροκ ρυθμούς, μέχρι το πρωί.

Πληροφορίες: Θεμιστοκλέους & Κωλέττη 32, 210 3812981, http://www.facebook.com/mobetterclub

Πλυντήριο

Είναι η πιο νέα άφιξη στη λίστα μας, καθώς μετρά μόλις 2 μήνες ζωής στη γειτονιά του Μεταξουργείου. Βρίσκεται σε έναν πεζόδρομο της Κολοκυνθούς και καλεί όλους να… «ξεπλύνουν» το βάρος της καθημερινότητας με ποτά και καλή μουσική από guest djs. Ο κόσμος το έχει ήδη αγαπήσει και μετά τις 12, ίσως να μη βρείτε… πλυντήριο να ακουμπήσετε το ποτό σας!

Πληροφορίες: Κολοκυνθούς 30 & Λεοννάτου, Μεταξουργείο, 697 8218867, http://on.fb.me/18nNpIU

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]