Παρασκευή, ώρα για... διασκέδαση. Βγείτε έξω λοιπόν!

adlanidou-aslanidou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Η Μελίνα Ασλανίδου ξεκινά τις εμφανίσεις της στο Tas Stage, ο D’julz θα ξεσηκώσει το six dogs, οι Dynamics θα μας χορέψουν με reggae soul στο Gazarte και o Δημήτρης Μέντζελος θα «κονταροχτυπηθεί» στα decks του Χυτηρίου με τον B.D. Foxmoor. Κι αν δε σας φτάνουν όλα αυτά, τι θα λέγατε για ένα αφιέρωμα στην ελληνική μουσική στο PassPort από τη Λίνα Νικολακοπούλου ή για ένα ταξίδι από την Κρήτη μέχρι το Μπουένος Άιρες στο Half Note;

Η Μελίνα Ασλανίδου στο Tas Stage

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, η Μελίνα Ασλανίδου έρχεται με φόρα από τη Θεσσαλονίκη, μαζί με μια κεφάτη παρέα μουσικών, για να μας πει ιστορίες έρωτα, πάθους και κεφιού. Με τη συνοδεία των μουσικών της, θα μας τραγουδήσει κομμάτια από την προσωπική της δισκογραφία, λαϊκά και ρεμπέτικα, πειραγμένα δημοτικά κτλ.

Πληροφορίες: TAS Stage, Βουτάδων 6, Γκάζι, 210 3411306.

Δημήτρης Μέντζελος vs B.D. Foxmoor

Δύο πρωτεργάτες του ελληνικού hip hop, ο B.D.Foxmoor από τους Active Member και ο Δημήτρης Μεντζέλος από τα Ημισκούμπρια, «κονταροχτυπιούνται» σε ένα μοναδικό dj set. Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στα 40 χρόνια του παγκόσμιου hip hop. Για δύο βραδιές, στα decks του Χυτηρίου θα πραγματοποιηθεί μια ιστορική «αναμέτρηση», με πολύ hip hop.

Πληροφορίες: Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, Αθήνα, 211 012 4401, στις 9.30 μ.μ., είσοδος 10 ευρώ.

Οι Dynamics στο Gazarte

Funk και soul του ’60 είναι οι βασικές επιρροές των The Dynamics, που καταφέρνουν και ενώνουν τραγούδια φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους, σε ένα ενιαίο πρόγραμμα. Ξεκίνησαν από ένα remix στο «Seven Nation Army» των White Stripes το 2006 και έκτοτε δεν έχουν σταματημό. Παίρνουν τραγούδια από την ροκ ή την ποπ μουσική και τα κάνουν αγνώριστα. Χαρακτηριστικές είναι οι διασκευές τους στο «Music» της Madonna και το «Miss you» των Rolling Stones. Στις 6 Δεκεμβρίου θα βρίσκονται στο Gazarte για να μας ξεσηκώσουν.

Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 210 3460347, στις 10 μ.μ., είσοδος 13, 20 και 28€.

Η Λίνα Νικολακοπούλου διοργανώνει μια διαφορετική μουσική συνάντηση

Με τον τίτλο «Τις νύχτες μπαίνεις στα όνειρά μου», η Λίνα Νικολακοπούλου διοργανώνει για 4 βραδιές, στις 6, 13, 20 και 27 Δεκεμβρίου, μια τρίωρη μουσική συνάντηση στο PassPort του Πειραιά. Τέσσερις  φωνές, οι Σοφία Παπάζογλου, Αργυρώ Καπαρού, Σταύρος Σιόλας και Απόστολος Ρίζος, θα  ζωντανέψουν αγαπημένα μας ελληνικά τραγούδια, από το  ρεμπέτικο  μέχρι  σήμερα.

Πληροφορίες: Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιά, 210 4296401, στις 9.30 μ.μ., είσοδος 12 και 20€.

Ο dj D’julz στο six dogs.

Ο Παριζιάνος DJ και παραγωγός D’julz, ήδη με 20 χρόνια μουσικής παραγωγής, συνεχίζει να αποτελεί ένα δυνατό όνομα στη dance σκηνή και ετοιμάζει ένα DJ set για την Παρασκευή το βράδυ, στο six dogs, που θα μας «ταρακουνήσει» όλους.

Πληροφορίες: six d.o.g.s., Αβραμιώτου  6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα, 210 3210510.

Γ. Βεληβασάκη & Luis Borda: από την Κρήτη στο Μπουένος Αιρες

Η Γεωργία Βεληβασάκη με τη φωνή της και ο Αργεντίνος μουσικός Luis Borda με τις μοναδικές κιθαριστικές του δυνατότητες, ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Half Note, σε μια μουσική παράσταση από το Μπουένος Άιρες μέχρι την Κρήτη και πάλι πίσω. Αργεντίνικα κομμάτια μπλέκονται με ελληνικά και μεσογειακά μουσικά ηχοχρώματα και αυτοσχεδιασμούς.

Πληροφορίες: Half Note, Τριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213310, στις 10.30 μ.μ., είσοδος 10 και 15 ευρώ.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]