7 προτάσεις για το σαββατοκύριακο

portokaloglou-portokaloglou
ΣΑΒΒΑΤΟ, 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

To click@Life συγκέντρωσε 7 ενδιαφέρουσες προτάσεις για να μην κάτσετε αυτό το σαββατοκύριακο… στο σπίτι!

Ο  Νίκος Πορτοκάλογλου και οι Φτερωτές Κιθάρες στον Σταυρό του Νότου

Φέτος τον χειμώνα και συγκεκριμένα από τις 7 Δεκεμβρίου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα παρουσιάσει ζωντανά τη νέα του δουλειά, μέσα σε ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο με διασκευές παλιών κι αγαπημένων κομματιών των δασκάλων του. Πρόκειται ταυτόχρονα, για ένα αφιέρωμα σε αγαπημένους ήχους, αλλά και στην ίδια την κιθάρα, ως μουσικό όργανο.

Πληροφορίες: Σταυρός του Νότου, Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος, 210 9226975, στις 10.30 μ.μ., είσοδος 15 ευρώ (με ποτό).

Johann Strauss sold out στο Μέγαρο

Για τρεις συναυλίες (οι δύο ήδη με εξαντλημένα εισιτήρια), στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, η βιεννέζικη Ορχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble θα μας βάλει για τα καλά στο χριστουγεννιάτικο κλίμα, με βαλς και πόλκες της οικογένειας Strauss. Η μουσική της Βιέννης θα μας μεταφέρει το εορταστικό κλίμα και θα μας ταξιδέψει, έστω για λίγο, στη Βιέννη.

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, 210 7282333, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ., Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 4.30 μ.μ. & 8.30 μ.μ., είσοδος 10, 18, 30, 42 και 55€.

Dj set με λονδρέζικο αέρα στην Αθηναΐδα

Για μία βραδιά, οι λονδρέζοι DJs και ραδιοφωνικοί παραγωγοί Εlijah & Skilliam, θα είναι καλεσμένοι του Black Athena και του Κορμοράνου και θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό dj set από τα decks της Αθηναΐδας. Δεν πρέπει να το χάσετε γιατί είναι το πρώτο αυθεντικό grime party στην Ελλάδα, που φέρνει τη γνήσια αστική μουσική της Μεγάλης Βρετανίας των τελευταίων 10 ετών, στη χώρα μας.

Πληροφορίες: Αθηναΐς Πολυχώρος Πολιτισμού, Καστοριάς 34-36, είσοδος δωρεάν, στις 11 μ.μ.

Rotting Christ: το κορυφαίο ελληνικό metal συγκρότημα στο Gagarin

Για δύο συναυλίες, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, οι κορυφαίοι Έλληνες  μεταλλάδες Rotting Christ, κάνουν κατάληψη στο Gagarin, με καινούργιο δίσκο και πολλή όρεξη. Μετρούν ήδη 25 χρόνια στη μουσική και παραμένουν ακόμα παραγωγικοί. Οι στίχοι τους έχουν μια μοναδική λυρικότητα και υπογραμμίζουν τη ματαιότητα ορισμένων εγκαθιδρυμένων θεσμών της σύγχρονης κοινωνίας.

Πληροφορίες: Gagarin 205, Λιοσίων 205, 213 0248358, είσοδος 10€.

Ο Δημήτρης Βασιλάκης με τζαζ διάθεση στο Half Note

Ο Δημήτρης Βασιλάκης έρχεται για δύο βραδιές στο Half Note στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, για να παρουσιάσει ακυκλοφόρητα κομμάτια του και μελωδίες από τον δίσκο του «Across The Universe» (7/12), αλλά και ένα μουσικό αφιέρωμα στον τζαζ τρομπετίστα και τραγουδιστή Chet Baker (8/12). Στο πιάνο θα τον συνοδεύει ο νεοϋρκέζος μουσικός Benito Gonzalez.

Πληροφορίες: Half Note, Τριβωνιανού 17, Μετς, Σάββατο στις 10.30 μ.μ., Κυριακή στις 9.30 μ.μ., είσοδος 10 και 15 ευρώ.

Οι Gadjo Dilo live στο Floral

Για μία μόνο βραδιά, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, οι εκφραστές της gipsy jazz, Gadjo Dilo έρχονται στο Floral, με ένα πρόγραμμα γεμάτο διασκευές παλιών ελληνικών ρεμπέτικων και τον αέρα του θρυλικού τσιγγάνου κιθαρίστα Django Reinhardt. Οι Gadjo Dilo «παντρεύουν» το γαλλικό τσιγγάνικο swing με την ελληνική μουσική παράδοση και φτιάχνουν ένα ξεσηκωτικό μουσικό μίγμα.

Πληροφορίες: Floral, Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια, είσοδος 5 ευρώ, στις 10 μ.μ.

Οι Doors αναβιώνουν στο Gazarte

Για μία μόνο βραδιά, στις 7/12, η μοναδική μουσική των The Doors, αναβιώνει από τέσσερις θαυμαστές τους, τους Indian Sunset. Δημιουργήθηκαν το 2010 στη Νότια Ιταλία από την αγάπη και τον θαυμασμό τους προς τους Doors και πολύ σύντομα απέκτησαν δική τους ταυτότητα. Παίζουν μουσικά με τα ίδια όργανα που χρησιμοποιούσαν οι Doors στις συναυλίες τους κι έρχονται και στην Αθήνα για να μας θυμίσουν και πάλι τον Jim Morrison, τον Ray Manzarek, τον Robby Krieger και τον John Densmore.

Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 210-3460347, στις 10 μ.μ., είσοδος 8, 13 και 18€.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]