Σαββατιάτικη έξοδος με 10+1 επιλογές

morcheeba
ΣΑΒΒΑΤΟ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και οι προτάσεις για εορταστικές εξόδους αυξάνονται συνεχώς καθώς πλησιάζουμε προς την 25η Δεκέμβρη. Ας δούμε όμως που θα πάμε σήμερα…

Οι βρετανοί Morcheeba είναι μια από τις σημαντικές προτάσεις αυτού του Σαββατόβραδου και  έρχονται στο Gagarin για μία μόνο συναυλία. Το ελληνικό κοινό αγαπά πολύ την υπέροχη φωνή της Skye Edwards  και τις trip-hop και pop  μελωδίες των αδερφών Godfrey, που μετρούν ήδη 18 χρόνια μουσικής πορείας και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα της δεκαετίας του ’90. Στο Gagarin έρχονται με νέο δίσκο «Head Up High», αλλά και με παλιότερα αγαπημένα κομμάτια τους.
Πληροφορίες: Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα, 213 0248358, είσοδος 30 ευρώ.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη «Κάτι έχει να μας πει» και καταλαμβάνει την Άνοδο Live Stage, από τις 14 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο. Εκεί θα παρουσιάζει για 8 παραστάσεις, ένα καινούργιο και ιδιαίτερο πρόγραμμα, με στιγμές από τη μέχρι τώρα πορεία της, αλλά και πολλές εκπλήξεις. Μαζί με τα δικά της κομμάτια, θα θυμηθεί τραγούδια που η ίδια έχει αγαπήσει πολύ, ελληνικά και ξένα, σύγχρονα αλλά και παλιότερα.

Πληροφορίες: Ανοδος Live Stage, Πειραιώς 183 & Πάλλαντος 38, Αθήνα, 210 3468100, στις 11 μ.μ.

Ο Δήμος της Αθήνας που «στολίστηκε» και άναψε τα χρωματιστά λαμπιόνια του, προτείνει 2 εορταστικές συναυλίες το Σαββατοκύριακο, στην Πλατεία Συντάγματος. Το Σάββατο στις 3 μ.μ., οι Butterfly Effect, σε jazz, funk και soul ρυθμούς, θα μας ταξιδέψουν σε jazz stadards αλλά και latin classics, ενώ μια ημέρα μετά, στις 4 μ.μ., η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων θα συμβάλει με τις μελωδίες της στη γιορτινή ατμόσφαιρα του Συντάγματος.

Πληροφορίες: www.christmasinathens.gr

Μια μεγάλη φωνή της σύγχρονης jazz, η Kellylee Evans, έχοντας στη βαλίτσα της ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στη Nina Simone από το 2010 που έκανε αίσθηση, έρχεται για μια βραδιά στο Gazarte, με μια σειρά νέων διασκευών -εκ των οποίων το «And so We Dance» ξεχώρισε με διαφορά- με σκοπό να μας χαρίσει ένα βράδυ γεμάτο από Nina Simone αλλά και προσωπικά της κομμάτια.

Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 210 3460347, στις 10 μ.μ., είσοδος 13, 20 και 28€.

Ο έλληνας συνθέτης Μίμης Πλέσσας επιστρέφει στη σκηνή του Half Note για δύο εμφανίσεις στις 14 και 15/12, αυτή τη φορά μαζί με την Τουρκάλα τραγουδίστρια Fide Köksal και άρωμα Ανατολής, σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τη συνεργασία τους στα άλμπουμ «Bridges» και «Büyü».

Πληροφορίες: Half Note, Τριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213310, στις 10.30 μ.μ. (Σάββατο), 9.30 μ.μ. (Κυριακή), είσοδος 10 και 15 ευρώ.

Για κάτι πιο μπιτάτο και ανεβαστικό, ο Κορμοράνος μας έχει και πάλι μια δυνατή πρόταση με τον Dj Marcus Marr στο Pixi. Ο βρετανός παραγωγός εκτός από dj είναι και πολυοργανίστας, μηχανικός ήχου και φανατικός συλλέκτης μουσικής. Έχει ξεχωριστά dance κομμάτια, επηρεασμένα από τον Prince και τον David Bowie, αλλά και τη disco και τη house μουσική. Για ένα βράδυ θα καταλάβει τα decks του Pixi.

Πληροφορίες: Pixi, Ευμολπιδών 11, Γκάζι, στις 11 μ.μ., είσοδος 5 ευρώ.

Για τους πιο «κλασικούς», ο βιολονίστας  Gidon Kremer συμπράττει με δύο νέες μουσικούς, την Khatia Buniatishvili στο πιάνο και την Giedre Dirvanauskaite στο τσέλο, σε μια βραδιά με μουσική δωματίου του Ραχμάνινοφ και του Βάινμπεργκ, στο Μέγαρο Μουσικής.

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής, 210 7282333, είσοδος 14, 25, 35 και 50€.

Η Σαβίνα Γιαννάτου συναντά την πιανίστα Ευγενία Καρλαύτη στη σκηνή του Πολυχώρου Ιανός, για δύο Σάββατα στις 14 και 21 Δεκεμβρίου. Οι δυο τους επιστρέφουν στον Ιανό με μια μουσική «συνομιλία» δυο φωνών επάνω σε παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου, από την Αρμενία και την Καραϊβική, μέχρι τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, τη Λένα Πλάτωνος και τον Μάνο Χατζιδάκι.

Πληροφορίες: Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα, 210 3217810, είσοδος 10€, στις 9 μ.μ.

Ένα μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στον μοναδικό κιθαρίστα και μουσικό Rory Gallagher  θα φιλοξενήσει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, το Κύτταρο. Πιστοί στο ραντεβού τους και φέτος, οι Band of Friends, εκφραστές της μουσικής του Rory, επιστρέφουν στο Κύτταρο, για ένα δυναμικό live γεμάτο από τον μεγάλο κιθαρίστα.

Πληροφορίες: Κύτταρο, οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μ.μ., είσοδος 15€.

Τέλος, για τους λάτρεις του λαϊκού ρεπερτορίου, η Πίτσα Παπαδοπούλου στήνει μαζί με τον Δημήτρη Μπάση και τον Βασίλη Σκουλά, ένα αυθεντικό και γνήσιο λαϊκό πρόγραμμα στο Tas Stage. Οι τρεις τους υπόσχονται ένα μουσικό ταξίδι σε νοσταλγικούς προορισμούς, με προσωπικές επιτυχίες τους, αλλά και λαϊκά κομμάτια που όλοι έχουμε αγαπήσει και θέλουμε να θυμόμαστε.

Πληροφορίες: Tas Stage, Βουτάδων 6, Γκάζι, 210 3411306, κάθε Σάββατο στις 11 μ.μ. και Κυριακή στις 2 μ.μ.

Plus 1

Και ένα μεγάλο πάρτι για τους φίλους της trance θα στηθεί στην αποθήκη Area 19 στον Βοτανικό, με μερικά από τα πιο δυνατά ονόματα αυτής της σκηνής. Από τα decks θα περάσουν οι βετεράνοι παραγωγοί/djs Aphid Moon και Dick Trevor aka Dickster που κρύβονται πίσω από το σχήμα των «AMD», ο Ρώσος παραγωγός και dj Penta ή αλλιώς Nikita Tselovalnikov, ο Dick Trevor aka Dickster, ο Aphid Μoon και οι έλληνες DOC, Steve Sai και SUNTAKEN.

Πληροφορίες: Area 19, Ορφέως 182, Βοτανικός, είσοδος 15 και 18€, 11 μ.μ.-9 π.μ.