Πέντε pre-xmas προτάσεις για την προπαραμονή Χριστουγέννων

new-york-gypsy-all-star
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

H Αθήνα κινείται πια σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και οι προτάσεις εξόδου πολλαπλασιάζονται καθώς πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα και την αλλαγή του χρόνου. Για σήμερα, συγκεντρώσαμε 5 ξεχωριστές μουσικές προτάσεις στο κέντρο της πόλης.

Οι New York Gypsy All Stars έρχονται τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στο Gazarte, για μια βραδιά γεμάτη με βαλκανικούς και ανατολίτικους ήχους, συνδυασμένους με την ελληνική μουσική παράδοση.  Η αρχή των New York Gypsy All Stars έγινε από έναν έλληνα μπασίστα στη Νέα Υόρκη, όταν πέρασε έξω από ένα bar της πόλης και αισθάνθηκε οικεία τη μουσική που άκουγε.  Το αποτέλεσμα ήταν ένα κουιντέτο βιρτουόζων, με μεσογειακή ενέργεια, που συνδέει τη Δύση με την Ανατολή και ταξιδεύει πια σε όλο τον κόσμο.

Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 210 3460347, στις 9.30 μ.μ., είσοδος 12, 18 και 25€.

Ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι ετοιμάζει το Fuzz για σήμερα το βράδυ, με εκλεκτούς καλεσμένους τον Cayetano, τον Blend Mishkin (μαζί με τον J Fyah) και τον βρετανό DJ και παραγωγό Jon Kennedy, που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα προσφέρουν μια εξαιρετική βραδιά γεμάτη ρυθμό, κέφι και χορό.

Ο Γιώργος Μπρατάνης ή αλλιώς, Cayetano ξεκίνησε την πορεία του το 1996 και σήμερα, μετρά 4 άλμπουμ, sold out εμφανίσεις και live εμφανίσεις με σημαντικά ονόματα όπως οι DJ Shadow, DJ Krush, Bonobo, Alice Russell, KOOP, Quantic, Kormac κ.α.

Πολυάσχολος και καινοτόμος, o παραγωγός και DJ Blend Mishkin διαθέτει ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες από το 1997 μέχρι σήμερα, έχει κάνει remixes για τους Dub Pistols, τον DJ Spooky, τον Wax Tailor και άλλους, έχει κάνει παραγωγές για τους Burger Project και τη Sugahspank! και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως o Jamalski, ο Screechy Dan, ο Brother Culture και ο Sani Showbizz. Τα dj sets του είναι έντονα και ζωντανά, με βασικά στοιχεία τη reggae, το hip-hop και τη dub. 

Τέλος, ο special guest της βραδιάς, ο βρετανός Jon Kennedy, ένας από τους γνωστότερους και καλύτερους DJs και παραγωγούς της underground σκηνής της βρετανίας, μετρά 5 άλμπουμ, remixes για περισσότερους από 25 καλλιτέχνες και περιοδείες σε όλο τον κόσμο.

Πληροφορίες: Fuzz Live Music Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, οι πόρτες ανοίγουν στις 8 μ.μ., είσοδος 10 ευρώ.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου αναλαμβάνει τα decks του Black Duck, για μία βραδιά σήμερα, για να μας ταξιδέψει με τις μουσικές του επιλογές στις δεκαετίες του’30, του ’40, του ’50 και του ’60, με κινηματογραφικές αναφορές, κομμάτια σπουδαίων συνθετών και μουσικές για ...dry martini και βερμούτ.

Πληροφορίες: Black Duck Multiplarte –Ντόρα Ρίζου, Χρήστου Λαδά 9α, 210 3234760, στις 9.30 μ.μ

Οι Pop Eye αφήνουν το studio και επιστρέφουν για λίγο στις live εμφανίσεις, αυτή τη φορά  για καλό χριστουγεννιάτικο σκοπό. Σήμερα, θα εμφανιστούν στο Ginger Ale στα Εξάρχεια, με ένα πρόγραμμα γεμάτο με υλικό από τους δύο δίσκους τους, κομμάτια τους σε συνεργασία με τον Νίκο Ξυδάκη και καινούργια τραγούδια τους από το επερχόμενο άλμπουμ, μέχρι Beatles και Mariah Carey.

Πληροφορίες: Ginger Ale, Θεμιστοκλέους 74, είσοδος ελεύθερη, στις 10 μ.μ.

eleftheria anthi

Τέλος, μια φρέσκια παρουσία επιστρέφει στη σκηνή του Σταυρού του Νότου. Μετά από τις πρόσφατες εμφανίσεις της με δικά της τραγούδια και απρόβλεπτες διασκευές, η Μαρία Παπαγεωργίου ξαναγυρνά «στον τόπο του εγκλήματος» με ένα πρόγραμμα για όσους αγαπούν το νέο ελληνικό τραγούδι, αλλά και την ιστορία του.

Πληροφορίες: Σταυρός του Νότου Club, Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος, 2109226975, στις 9.30 μ.μ., είσοδος 10€ (με ποτό).