Release Athens: Μια ακόμη θριαμβευτική νύχτα με τον Nick Cave & The Bad Seeds
Ο Nick Cave μετέτρεψε την Πλατεία Νερού σε έναν τόπο συγκίνησης, έντασης και συλλογικής εμπειρίας, σε μία από τις κορυφαίες στιγμές του φετινού Release Athens.
Επιστροφή στην Πλατεία Νερού χθες, για να υποδεχτούμε έναν από τους πραγματικά μεγάλους καλλιτέχνες των τελευταίων δεκαετιών, έναν μουσικό που συνεχίζει να διευρύνει το έργο του και να επαναπροσδιορίζει τη σχέση του με το κοινό του.
Η αρχή της βραδιάς ανήκε όμως στον Baxter Dury, ο οποίος παρουσίασε ένα μεγάλο μέρος του εξαιρετικού Albarrone αλλά και αρκετές από τις σημαντικότερες στιγμές της πορείας του. Από το εναρκτήριο “Alpha Dog” μέχρι τα “Night Chancers”, “Miami” και “Cocaine Man”, ο εκκεντρικός Βρετανός επιβεβαίωσε το coolness που τον χαρακτηρίζει αλλά και ότι βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της έτσι κ αλλιώς ιδιαίτερης πορείας του.
Στις 21:00 έφτασε η ώρα για το κυρίως πιάτο. Ο Nick Cave και οι Bad Seeds για τις επόμενες δυόμιση ώρες υπενθύμισαν γιατί παραμένουν ένα από τα σπουδαιότερα live σχήματα της εποχής μας. Έχοντας χτίσει μια βαθιά σχέση με το κοινό του, ο Cave καταφέρνει κάθε φορά να μετατρέπει μια συναυλία σε κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή παρουσίαση τραγουδιών.
Η χθεσινή βραδιά τα είχε όλα: το ξέσπασμα του “Get Ready For Love” στην αρχή, την τελετουργική δύναμη του “Tupelo”, την κατάνυξη στα “Carnage”και “Joy”, τις σαρωτικές εκτελέσεις των “Papa, Won’t Leave You Henry”, “Red Right Hand” και “Jubille Street” και φυσικά το συγκλονιστικό φινάλε με αυτόν στο πιάνο να ερμηνεύει το “Into My Arms”.
Σε λίγες ώρες, επιστρέφουμε στην Πλατεία Νερού για το φινάλε του Release Athens X SNF Nostos, στη sold out βραδιά με τους Gorillaz, The Flaming Lips και Jehnny Beth.
Ενώ στις 27 Ιουνίου, το Release Athens υποδέχεται Pet Shop Boys, Gramatik & Saint Etienne σε ένα ακόμη μοναδικό show!







