Οι προτάσεις του Σαββατοκύριακου

eirini-skillakaki-eirini-skullakaki Photographer: Perikles Mathielli
ΣΑΒΒΑΤΟ, 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Τα Χριστούγεννα πέρασαν αλλά τα Φώτα μας φτιάχνουν ένα υπέροχο τριήμερο και όσοι μείνουν στην Αθήνα, έχουν πολλούς λόγους να το ρίξουν έξω…

Φρέσκοι neo-folk ήχοι στο Gazarte

Η Ειρήνη Σκυλακάκη παρουσιάζει την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στο Gazarte, ένα πρόγραμμα γεμάτο με στιγμιότυπα από τη μέχρι τώρα πορεία της, σε μια βραδιά γεμάτη φρεσκάδα, neo-folk ήχους και αγαπημένες indie μελωδίες.

Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32-34 Γκάζι, 210 3460347, 210 3452277, στις 8 μ.μ.

Το πρώτο live του Leon Segka για το 2014

Καλεσμένος του six d.o.g.s. το Σάββατο 4 Ιανουαρίου, θα είναι ο Leon Segka, στο πρώτο του dancefloor live act, μαζί με performances από τις Violet Louise & Mz Sunday Luv. Mετά από το live του, θα ακολουθήσει dj set από τους Leon Segka και Serafim Tsotsonis.

Πληροφορίες: Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, 210 3210510, τα μεσάνυχτα, είσοδος ελεύθερη.

Νέος «Κύκλος» στη Συγγρού

Ένας νέος «Κύκλος» ξεκινά στο νούμερο 338 της Λεωφόρου Συγγρού. Η ομάδα της μουσικής σκηνής που ξεκίνησε στο Γκάζι, αλλάζει χώρο και ξεκινά με μια σειρά συναυλιών αφιερωμένες στην παράδοση. Η ορχήστρα «Κανών» και η Σοφία Μάνου υποδέχονται εκλεκτούς καλεσμένους για 3 Κυριακές, στις 5, 12 και 19 Ιανουαρίου. Καλεσμένοι τους θα είναι ο Παναγιώτης Λάλεζας και ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος στις 5/1, ο Μιχάλης Τζουγανάκης και ο  Μάνος Κουτσαγγελίδης στις 12/1 και ο Αντώνης και Θωμάς Κυρίτσης μαζί με την Αρετή Κετιμέ στις 19/1.

Πληροφορίες: Kyklos Live Stage, Λεωφόρος Συγγρού 338, 210 9570400, στις 8 μ.μ., είσοδος 10 ευρώ.

Ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα στο Κύτταρο

Η ομάδα Say What ετοιμάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα οπτικοακουστικό θέαμα «All of the Dark». Tο συγκεκριμένο project  είναι βασισμένο στα πρότυπα του εξωτερικού και αποτελεί το πρώτο μέρος της θεματικής ιδέας «Dark vs. Light». Το concept του βασίζεται κυρίως στην αλληλεπίδραση του φωτός με τον ήχο και το σκοτάδι, πάνω σε ένα stage ειδικά σχεδιασμένο και διαμορφωμένο από μεγάλους κύβους που θα σχηματίζουν μία μεγάλη πυραμίδα. Τη σκηνή θα πλαισιώνουν πολλά εφέ, ενώ η βραδιά θα «ντυθεί» με mainstream ήχους της electro σκηνής από guest DJs της Αθήνας.

Πληροφορίες: Κύτταρο Live, Ηπείρου 48 & Αχαρνών Αθήνα, 210 8224134, στις 10 μ.μ., είσοδος 7 ευρώ.

«Καινούργια Σελίδα» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Δύο τελευταίες παραστάσεις ετοιμάζουν το Σάββατο 4 και 11 Ιανουαρίου στο Γυάλινο Up Stage, η Λένα Αλκαίου, η Πένυ Ξενάκη και η Μαρία Κανελοπούλου. Οι τρεις ερμηνεύτριες θα μας θυμίσουν κομμάτια που τραγουδήσαμε,  χορέψαμε  και αγαπήσαμε, τραγούδια κλασικά, αλλά και απρόσμενα, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο συγκίνηση.

Πληροφορίες: Γυάλινο Up Stage: Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, 210 9316101.

House σε ένα δυνατό πάρτι στο Pixi

Ο Boston Bun έρχεται φιλοξενούμενος του Κορμοράνου, στο Pixi, την Κυριακή 5 Ιανουαρίου, παίζοντας τον χαρακτηριστικό 90s chicago house ήχο του. Τη βραδιά θα ανοίξει ο Clubkid και θα κλείσει ο Blue Lagoon.

Πληροφορίες: Pixi, Ευμολπίδων 11, Γκάζι, 210 3423751.

Μουσικές και αρώματα από διάφορες γωνιές του κόσμου στο Faust

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου, οι Los Dos O Mas κάνουν ποδαρικό στο Faust με μουσικές από διάφορες γωνιές του κόσμου. Με θετική ενέργεια, κέφι, ζωντάνια και πάθος αναμένεται να ξεσηκώσουν το κοινό τους. Είναι ένα συγκρότημα που ξεκίνησε την πορεία του το 2010 από το Αίγιο, αρχικά με δύο μέλη, που όμως στην πορεία πολλαπλασιάστηκαν και απέκτησαν το όνομα Los Dos O Mas, που σημαίνει «οι δυο μας ή και περισσότεροι». Η μουσική τους είναι μια μίξη από Reggae, blues, swing jazz, flamenco, funk, ska, rock και world music.

Πληροφορίες: Faust, Καλαμιώτου 11, 210 3234095, στις 10.30 μ.μ., είσοδος 5 και 8€.

Νέα εποχή για τα Υπόγεια Ρεύματα

Τα Υπόγεια Ρεύματα εγκαινιάζουν μια νέα εποχή στις 4 Γενάρη, στο Βυρσοδεψείο. Συγκεντρώνουν τα απαραίτητα «δομικά υλικά», μαζί με λόγια και νότες και φτιάχνουν μια μεγάλη γιορτή: στήνουν σε κάθε πόλη ένα «εργοτάξιο», τραγουδούν, παίζουν, αυτοσχεδιάζουν και δημιουργούν μια νέα «ανασκαφή». Εγκαινιάζουν έτσι, μια νέα εποχή, ανασκευάζοντας τον ήχο τους και  προσεγγίζοντας ξανά τα τραγούδια τους. Η βραδιά στο Βυρσοδεψείο, θα κινηματογραφηθεί και θα ηχογραφηθεί.

Πληροφορίες: Βυρσοδεψείο, Ορφέως 174, Αθήνα, 2103453203, είσοδος 5€.