Μπλε Παπαγάλος: άρτι αφιχθείς στο Μεταξουργείο...

mple-papagalos
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Το Μεταξουργείο συνεχίζει να «ανεβαίνει» ακάθεκτο. Μια νέα άφιξη έκανε την εμφάνισή της την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Λέγεται Μπλε Παπαγάλος και πιο καινούργιος δεν γίνεται…

Ο Μπλε Παπαγάλος βρίσκεται στην Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, επί της οδού Λεωνίδου και θυμίζει αλλοτινές εποχές.

Αν αναρωτιέστε για το «περίεργο» αυτό όνομα, οι απορίες σας θα λυθούν όταν ακούσετε από κάποιον στο μπαράκι, για τον θρύλο με τον Τζο Μπλάνκετ, που έψαχνε στα τέλη της δεκαετίας του ’20, απεγνωσμένα τον σπάνιο εξωτικό μπλε παπαγάλο. Πέρασε από χίλια μύρια κύματα, από λιμάνια, αμερικανούς μαφιόζους, καράβια στη Μεσόγειο, ώσπου έφτασε στον Πειραιά το ’48 και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του. Κάποιοι όμως, λένε ότι κυκλοφορεί στο Μεταξουργείο με την μαύρη καμπαρντίνα του και τις μελωδίες της φυσαρμόνικάς του, φωνάζοντας «τον βρήκα»!

Το ντεκόρ του Μπλε Παπαγάλου είναι ρετρό και οι μουσικές του το ίδιο, παλιές κι αγαπημένες, jazzy, blues και swing. Το παλιομοδίτικο σαλονάκι του με τις  50s πολυθρόνες και καρέκλες και το χαμηλό ξύλινο τραπεζάκι, ο μεγάλος κόκκινος

βελούδινος καναπές κάτω από το στρογγυλεμένο επιδαπέδιο φωτιστικό, το ρετρό ποδήλατο που ρίχνει ατμοσφαιρικά τη σκιά του στον απέναντι τοίχο, οι γλόμποι-κρεμαστά φωτιστικά πάνω από το μπαρ και οι διάσπαρτες φωτογραφίες με παλιές βαριές κορνίζες στους τοίχους, δίνουν έναν διαφορετικό και νοσταλγικό αέρα στον χώρο.

Ο Μπλε Παπαγάλος είναι ένα allday στέκι, όπου μπορείτε να πάτε για καφέ, σνακ, γλυκό ή ποτό. Δοκιμάστε κάποιο από τα νόστιμα χειροποίητα πιάτα ημέρας, όπως η τυρόπιτα με ανθότυρο ή η σπιτική πάστα φλώρα με βερίκοκο και το βράδυ, κάντε τη δική σας παραγγελιά στον barman ανάλογα με τα κέφια. Δε θα σας προδώσει.

Πληροφορίες: Λεωνίδου 31 & Γιατράκου, Μεταξουργείο, Πλατεία Αυδή, 211 0121099, www.facebook.com/BlePapagalos.