6 προτάσεις για να μη μείνετε μέσα σήμερα

tsaligopoulou-kana-tsaligopoulou-kana-2
ΣΑΒΒΑΤΟ, 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Το Σάββατο απαιτεί έξοδο και μάλιστα γερή. Το click@Life συγκέντρωσε 6 προτάσεις για όλα τα γούστα. Η επιλογή δική σας…

Η  Ελένη Τσαλιγοπούλου συναντά στη σκηνή του Σταυρού του Νότου τη Μελίνα Κανά, για περιορισμένες εμφανίσεις, από το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου. Δύο από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες της σύγχρονης γενιάς συναντιούνται μετά από χρόνια, για να μας παρουσιάσουν μια μουσική παράσταση με όλα τα αγαπημένα τους τραγούδια, ιδωμένα από τη δική τους οπτική γωνία. Τραγούδια των σημαντικότερων τραγουδοποιών και συνθετών, που αγάπησαν αλλά δεν δισκογράφησαν οι ίδιες, κομμάτια κρυμμένα αγαπημένα τους από παλιά, τραγούδια σμυρναίικα, ρεμπέτικα, λαϊκά, παραδοσιακά, θα έχουν τη δική τους θέση στο κοινό τους πρόγραμμα.  Μαζί τους θα είναι και ο Δημήτρης Μυστακίδης.

Πληροφορίες: Φραντζή 14, Νέος Κόσμος, Αθήνα, 210 9226975, είσοδος 15 ευρώ (με ποτό), στις 10.30 μ.μ.

Ο B.D. Foxmoor των Active Member, κατά κόσμον Μιχάλης Μυτακίδης, ξεκινά τις ζωντανές του εμφανίσεις στο Tin Pan Alley στου Ψυρρή, με τραγούδια από την τριλογία του «La Bruja Muerta», για 4 βραδιές στις 1, 8, 15 και 22 Φεβρουαρίου. Αφουγκραζόμενος χρόνια τη βαθιά πολιτική κρίση, παραμένει πάντα δραστήριος και ασχολείται με τη Low Bap, που είναι ο τρόπος με τον οποίο οι στίχοι και η μουσική ενώνονται με τη ζωή. Τραγούδια από όλα τα χρόνια της μουσικής του πορείας θα επιλέξει να παρουσιάσει στο Tin Pan Alley.

Πληροφορίες: Tin Pan Alley, Τουρναβίτου 6, Πλατεία Ασωμάτων, 210 3210158, στις 9.30 μ.μ., είσοδος 12€.

Στο ξεκίνημα του Φλεβάρη, η σκηνή του Gazarte υποδέχεται ένα show που αγκαλιάζει τις πιο ιστορικές πτυχές της jazz, με την ανατρεπτική εκδοχή της China Moses στην R’n’b, αλλά και τον μοναδικό της τρόπο να μετατρέπει την κάθε εμφάνισή της σε ένα μοναδικό show,  με απόλυτη θεατρικότητα και δυναμισμό. Η China Moses είναι μια εκρηκτική παρουσία στις live εμφανίσεις της και μια από τις πιο καταξιωμένες jazz performers της γενιάς της.

Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32-34 Γκάζι, 210-3460347, 210 3452277, τις 10 μ.μ., είσοδος 18, 25 και 33 ευρώ.

Το 1o event «The Kids Are Alright» είναι πραγματικότητα και θα πραγματοποιηθεί στα 2 stages του Ρομάντσου, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, με έμφαση στην εγχώρια χορευτική μουσική αλλά και με hot μετακλίσεις από το εξωτερικό. Από τα decks θα παρελάσουν ο Erol Alkan, ένας από τους επιδραστικότερους djs της ευρύτερης indie dance σκηνής, με ένα μίγμα house και new disco, ο Ghost Culture που θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα με ένα ατμοσφαιρικό χορευτικό set, οι Fever Kids σε ένα εκρηκτικό live, ο dj και ιδρυτικό μέλος του Κορμοράνου Blue Lagoon, αλλά και ο NTEIBINT (Γιώργος Μπακαλάκος), γνωστός για τα remixes τους σε γνωστούς καλλιτέχνες.  To 2ο stage του Ρομάντσου μετονομάζεται σε Echovolt & Into The Light Records Stage και φιλοξενεί τους ιδρυτές του ομώνυμου διεθνούς label, Dynamons, Jimmy Jib & Tilt, 3 μέλη που θα παρουσιάσουν ένα πλήρες set, εστιασμένο κυρίως στην ατμοσφαιρική και χορευτική εγχώρια ηλεκτρονική μουσική.

Πληροφορίες: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3 - 5, Αθήνα, οι πόρτες ανοίγουν στις 10 μ.μ., είσοδος 10€.

Οι Fall επιστρέφουν επί ελληνικού εδάφους, δύο χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση, ξανά στο Gagarin 205. Η τελευταία τους συναυλία ήταν μοναδική κι αυτή τη φορά, ο Mark E. υπόσχεται να ανεβάσει την αδρεναλίνη του κοινού σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Με τον ιδιαίτερα δύστροπο χαρακτήρα του, έχει γίνει εξαιρετικά αγαπητός στο κοινό, που διψά για την επόμενη κίνησή του. Αυτή τη φορά έρχονται με το τελευταίο περυσινό τους άλμπουμ «Re-Mit» στις βαλίτσες τους.

Πληροφορίες: Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα, 211 4112500, είσοδος 22 ευρώ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος καταλαμβάνει για πρώτη φορά τα decks του Balthazar Bar Restaurant στους Αμπελόκηπους, έναν από τους ιστορικότερους και ομορφότερους χώρους της πόλης, με ιστορία από 1897. Τo Σάββατο 1η Φεβρουαρίου θα παρουσιάσει ένα exclusive esthete party, με τις αγαπημένες του μουσικές επιλογές. Τη βραδιά θα ανοίξει ο dj Dirt T.

Πληροφορίες: Balthazar Bar Restaurant, Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αμπελόκηποι, 210 6412300-309.