Kreuzberg: αγαπημένη βερολινέζικη ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας

kreuzberg
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Μεταμοντέρνας βιομηχανικής αισθητικής είναι η ατμόσφαιρα στο σχετικά καινούργιο μπαρ που δημιουργεί σούσουρο στον Κεραμεικό κι έχει πάρει το όνομά του από την ομώνυμη βερολινέζικη γειτονιά.

Βρίσκεται στον χώρο ενός παλιού φούρνου στον Κεραμεικό και φιλοξενεί τακτικά διάφορα events, από live και dj sets, μέχρι θεατρικά δρώμενα, ομιλίες και προβολές.

Ο χώρος του είναι απλός και λιτός, θυμίζει έντονα την ατμόσφαιρα του Βερολίνου, με τη  νεολαία των 30+ να γεμίζει τα βράδια το μπαρ και να «ταξιδεύει» νοερά στις γειτονιές της γερμανικής πρωτεύουσας.

Εδώ τα εργαλεία και τα μηχανήματα του φούρνου δεν πετάχτηκαν, αλλά έγιναν τραπέζια και όμορφο ντεκόρ, που συνδυάζεται όμορφα με το industrial ύφος του χώρου, με τους εμφανείς σωλήνες του εξαερισμού και το «γυμνό» στιλ.

Αυτοχαρακτηρίζεται ως «urban culture bar» και είναι ένα «αστικό» μπαρ, από αυτά που αγαπάμε στο Βερολίνο, που όμως, επεκτείνει τη δράση του και πέρα από τη μπάρα, με ποικίλα δρώμενα, συναυλίες, μπαζάρ και θεατρικές παραστάσεις.

Οι μπίρες έχουν την τιμητική τους πίσω από τη μπάρα και σερβίρονται παγωμένες (δοκιμάστε ένα μεγάλο ποτήρι weiss), ενώ δεν λείπουν φυσικά και οι «νόστιμες» προτάσεις σε cocktails.

Πληροφορίες: Πλαταιών 36, Κεραμεικός, 210 3411615, www.facebook.com/pages/Kreuzberg-urban-culture-bar/705741666111381.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]