Αυτό το σαββατoκύριακο βγαίνουμε έξω...

lidakis-lidakis
ΣΑΒΒΑΤΟ, 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Encardia και Πλειάδες, Αθηνά Ανδρεάδη, Fide Koksal, Μανώλης Λιδάκης, Βικτωρία Ταγκούλη και 4 ακόμα λόγοι για να βγείτε έξω αυτό το σαββατοκύριακο. Διαλέξτε…

Ο Μανώλης Λιδάκης ξεκινά έναν «Κύκλο» εμφανίσεων στο Kyklos Live Stage, από τις 15 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο, με όλα τα αγαπημένα κομμάτια του, που λατρέψαμε και τραγουδήσαμε. Ο «Γλάρος» και «Τα φτερά του έρωτα» θα συναντήσουν τη «Χαλκίδα», το «Για να σε συναντήσω» και την «Αρετούσα», μέσα σε ένα  πλούσιο πρόγραμμα με έντονο το άρωμα της Κρήτης.

Πληροφορίες: Kyklos Live Stage, Λεωφόρος Συγγρού 338, 210 9570400, στις 10 μ.μ., είσοδος 10 ευρώ (με μπίρα ή κρασί).

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου ξεκινούν και οι μουσικές αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, με ένα πάρτι στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη και μια αποκριάτικη εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους με πολλή μουσική και χορό στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων.

Με τον τίτλο «Γυναίκες... της Πέτρας», οι Encardia συναντούν τις Πλειάδες, στο Μέγαρο Μουσικής στις 15 Φεβρουαρίου, σε μια παράσταση με κεντρικό άξονα τη γυναικεία ύπαρξη και τον αρχέγονο γυναικείο πόθο και πόνο.

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη Κέντρο, 210-7282333, είσοδος 9, 15, 22 και 30 ευρώ, στις 8.30 μ.μ.

Ένα δυναμικό πάρτι με ένα ηχηρό line up θα φιλοξενηθεί τo Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στον underground Area19, από την ομάδα Evolution. Το Evolution Warehouse Project θα γεμίσει την τσιμεντένια αποθήκη με ηλεκτρονικές και techno μουσικές από τον Σλοβένο UMEK, τον DJ και παραγωγό Uto Karem, τον Πορτογάλο ιδεαλιστή της techno, A.Paul και τον εκρηκτικό Christian Cambas, μαζί με την resident της Evolution, RENA.

Πληροφορίες: Area 19, Ορφέως 182, Βοτανικός,  6943 074329, είσοδος 15€, οι πόρτες ανοίγουν στις 10 μ.μ.

Η νεαρή ελληνίδα τραγουδοποιός Αθηνά Ανδρεάδη θα παρουσιάσει το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, ένα ατμοσφαιρικό live στο Gazarte, με το πρώτο της ελληνόφωνο album με τον τίτλο «Γήινοι  Άγγελοι». Με αντίστροφη πορεία από τους περισσότερους έλληνες καλλιτέχνες και εγκωμιαστικά σχόλια από τον διεθνή Τύπο, η Αθηνά ξεκίνησε τη μουσική της ενασχόληση από το Λονδίνο και τώρα επιστρέφει  με τον πρώτο της ελληνόφωνο δίσκο στη χώρα μας. Στο Gazarte θα παρουσιάσει όλους τους folk-rock, pop, jazz και κλασικούς ήχους της, καταθέτοντας και τη δική της άποψη στη σύγχρονη τραγουδοποιία.

Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 210 3460347, στις 10 μ.μ., είσοδος 15, 25 και 35€.

Με άρωμα Ανατολής θα γεμίσει ο Ρυθμός Stage την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, με τη συναυλία της σμυρνιάς Fide Koksal. Η Fide, γνωστή στην Ελλάδα και την Τουρκία για την ξεχωριστή της φωνή, θα ερμηνεύσει γνωστές μελωδίες της πατρίδας της, αλλά και τραγούδια του καινούργιου της δίσκου με τίτλο «Büyü» (Μαγεία), σε δικούς της στίχους και μουσική των Μίμη Πλέσσα, Νίκου Κυπουργού, Γιώτη Κιουρτσόγλου, Armenak Markosyan, Νάσσου Σωπύλη και δική της.

Πληροφορίες: Ρυθμός Stage, Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη, 210 9750060στις 9 μ.μ., είσοδος 12€ (με μπίρα ή κρασί).

anthi eleftheria

Για δύο Κυριακές, στις 16 και 23 Φεβρουαρίου, η Ελισσάβετ Καρατζόλη, η αγαπημένη φωνή με τις κλασικές σπουδές και τις εκλεκτές συνεργασίες στο χώρο του έντεχνου τραγουδιού, επιστρέφει με τον 2ο προσωπικό της δίσκο «Κλείσε τα σκούρα», με 11 συνθέσεις του ξεχωριστού νεαρού Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου και των πρωτοεμφανιζόμενων Σπύρου Αραβανή και Χρήστου A. Μιχαήλ. Εκτός από  τα νέα της τραγούδια, στο Club του Σταυρού του Νότου, θα κάνει κι ένα μουσικό ταξίδι από  τον  Τσιτσάνη  μέχρι  τους  Muse και τον Leonard  Cohen.

Πληροφορίες: Σταυρός του Νότου Club, Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος. 210 9226975, στις 9.30 μ.μ., είσοδος 10 ευρώ (με κρασί ή μπίρα).

Στη σειρά συναυλιών «Το piano στα forte του» που φιλοξενεί ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», σειρά έχει ο πιανίστας του Ensemble Intercontemporain, Δημήτρης Βασιλάκης, με ένα ρεσιτάλ πιάνου. Ο αθηναίος πιανίστας, πολιτογραφημένος Γάλλος εδώ και χρόνια, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους σύγχρονους συνθέτες, όπως τον Ξενάκη και τον Boulez κι έρχεται με ένα πρόγραμμα με σονάτες του Scarlatti, τα Valses nobles et sentimentales του Ravel, και τις Παραλλαγές Goldberg του Bach.

Πληροφορίες: Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Κέντρο, 210 3221917, στις 8.30 μ.μ., είσοδος 10, 15 και 20 ευρώ.

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου η Βικτωρία Ταγκούλη ανοίγει ξανά το «Τετράδιό» της στο Passport, μαζί με τον συνθέτη Χρίστο Θεοδώρου, με βασικός άξονα των εμφανίσεών τους το ομώνυμο άλμπουμ «Τετράδιο», που μόλις κυκλοφόρησε, σε μουσική Χρίστου Θεοδώρου και στίχους του Μιχάλη Γελασάκη, με ερμηνεύτρια τη Βικτωρία Ταγκούλη. Η λυρική φωνή της Βικτωρίας Ταγκούλη θα συναντήσει τραγούδια όπως το «This Is My Life» της Shirley Bassey, το «La Vie En Rose» της Edith Piaf, το «The One I Love» του Rufus Wainwright, αλλά και τη «Σιωπή» των Ξύλινων Σπαθιών.

Πληροφορίες: Passport, Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιά, 210 4296401, είσοδος 12 ευρώ (με μπίρα ή κρασί).