Κλείστε εισιτήρια...

shantel
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Έρχονται τις επόμενες μέρες και πρέπει να είμαστε εκεί…

Ο Shantel σε μασκέ πάρτι στο Gazarte

Η Κυριακή των Αποκριών θέλει πολύ χορό και κέφι. Τι καλύτερο λοιπόν, από ένα μασκέ πάρτι με βαλκανικό ήχο και πρωταγωνιστή τον… Shantel στο Gazarte, την Κυριακή 2 Μαρτίου; Με θέμα «Γάμος Στα Βαλκάνια», ο Shantel ετοιμάζει ένα μοναδικό πάρτι, βγαλμένο από ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα. Ο Shantel, μετά το πέρασμά του ως dj από την Φρανκφούρτη, στράφηκε προς τον βαλκανικό ήχο και τώρα μας ξεσηκώνει σε κάθε του εμφάνιση.  Μαζί του στο Gazarte θα είναι και οι Gajo Dilo, ενώ στο cocktail restaurant του Gazarte, οι παραγωγοί του Pepper 96.6 Πάνος Σουρούνης και Λιάνα Μαστάθη, θα μας απογειώσουν με πολύ χορό.
Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι , στις 10 μ.μ., είσοδος 17, 29 και 39 ευρώ.

Athens Carnival Party

Ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι φιλοξενείται στο club Acro, με πρωταγωνιστές τους djs Maceo Plex, Μαrc Antona και Shaun Reeves, το Σάββατο 1 Μαρτίου. Ο Αμερικανός Maceo Plex, κατά κόσμον Eric Estornel, είναι ο 4ος καλύτερος Dj του κόσμου σύμφωνα με το Resident Advisor και είναι ένας από τους πιο ευφυείς djs της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής. Ο Γάλλος Marc Antona ευθύνεται για μερικές από τις πιο αισθησιακές underground techno μελωδίες που έχουμε ακούσει ποτέ, ενώ ο Shaun Reeves ειδικεύεται στο να αναμιγνύει την αμερικανική house με τις πιο καινοτόμες πτυχές της tech house και της post-minimal techno. Οι τρεις τους θα συναντηθούν σε μια A class βραδιά στο Athens Carnival Party.
Πληροφορίες: Acro club, Ιερά Οδός 7-11, Γκάζι, 213 0185030, οι πόρτες ανοίγουν τα μεσάνυχτα, είσοδος 25 ευρώ.

Ηλεκτρονική μουσική με τον Trentemoller στο Γκάζι

O Anders Trentemoller είναι ένας χαρισματικός μουσικός και παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής και έρχεται στη χώρα μας για ένα μόνο live, μαζί με τη μπάντα του, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στο Gazi Music Hall. Γεννήθηκε στην Κοπεγχάγη και είναι υπεύθυνος για ορισμένες από τις ομορφότερες μελωδίες που έχουν ακουστεί τα τελευταία χρόνια, καθώς και για τις εξαιρετικές παραγωγές και τα remixes που έχει κάνει σε γνωστά κομμάτια, συνδυάζοντας indie και electronica.
Πληροφορίες: Gazi Music Hall, Ιερά Οδός 7-13, Κέντρο, οι πόρτες ανοίγουν στις 8 μ.μ., είσοδος 20 και 25 ευρώ.

Ο Μαραβέγιας κατεβαίνει Πειραιά

Ο Κωστής Μαραβέγιας, επισκέπτεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον Πειραιά και το Passport, με ακουστικά όργανα και ρεμπετο-τυμπανοκρουσίες, την Κυριακή 2 Μαρτίου.  Κομμάτια από το ξεκίνημα της καριέρας του μέχρι την πιο πρόσφατη «Λόλα», θα παρουσιαστούν «αγνώριστα», βγαλμένα από τεκέ και παλιοπειραιώτικο ντουμάνι.
Πληροφορίες: Passport, Καραΐσκου 119 Πειραιάς, 210 4296401, στις 9 μ.μ., είσοδος 10 ευρώ.

Δύο βραδιές με τους Apurimac στο Half Note

Οι Apurimac ανεβαίνουν για δύο μόνο βραδιές στο Half Note, στις 1 και 2 Μαρτίου. Είναι ένα από τα μακροβιότερα live groups στην Ελλάδα, αφού παραμένουν ενεργοί με περισσότερες από 1000 εμφανίσεις, από το 1983. Στο πρόγραμμά τους συνδυάζουν μουσική και τραγούδια από τη δισκογραφίας τους, διασκευές ελλήνων και ξένων συνθετών και γνωστά παραδοσιακά κομμάτια από τη μουσική γκάμα της λατινοαμερικανικής ηπείρου. Με παραδοσιακά όργανα, συνδυάζουν την ινδιάνικη μουσική των Άνδεων, με τον αφροκουβανικό ρυθμό της Καραϊβικής.
Πληροφορίες: Half Note, Τριβωνιανού 17 Μετς, 210 9213360, την 1η Μαρτίου στις 10.30 μ.μ., στις 2 Μαρτίου στις 9.30 μ.μ., είσοδος 9, 14 και 19 ευρώ.

«Η Ενάτη του Μπετόβεν» στο Μέγαρο

Η 12η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, με την Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν. Πρόκειται για μια εορταστική συναυλία, με την αφορμή της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. Στη συναυλία θα συμμετάσχουν η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η μέτζο σοπράνο Ann-Katrin Naidu, ο τενόρος Markus Schafer και ο βαρύτονος Reinhard Hagen, μαζί με τη Χορωδία της Συμφωνικής της Βαμβέργης, υπό τη μουσική διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου.
Πληροφορίες: Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 210 7282333, στις 8.30 μ.μ., είσοδος 10, 15, 20 και 30 ευρώ.

Ο Δώρος Δημοσθένους σε ένα swing καρναβάλι

Yiannis Margetousakis

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, ο Δώρος Δημοσθένους θα δίνει ρυθμό, κέφι και τραγούδι στο βράδυ μας, από τη σκηνή του Half Note. Θα θυμηθεί μουσικές από τη χρυσή εποχή του swing και του retro τραγουδιού, πασπαλισμένη με κονφετί, μάσκες, άρωμα εποχής, vintage ρούχα και πολύ χορό.
Πληροφορίες: Half  Note, Τριβωνιανού 17 Μετς, 210 9213360, στις 10.30 μ.μ., είσοδος 10, 14 και 19 ευρώ.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]