Το clickatlife.gr έχει πολλές προτάσεις γι’ αυτό το σαββατοκύριακο

john-digweed Carlos Armando
ΣΑΒΒΑΤΟ, 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Παιδικές μουσικές παραστάσεις, βινύλια, κόμικ και συναυλίες: όλο και κάποια από τις προτάσεις μας θα σας ταιριάζει. Καλά να περάσετε!

Ένας από τους μεγαλύτερους, καταξιωμένους και διαχρονικούς Djs του κόσμου, ο John Digweed καταλαμβάνει τα decks του Area19, το Σάββατο 8 Μαρτίου, με ένα από τα αιθέρια, μακροσκελή και στροβιλιστικά set του, που μαγνητίζουν μέχρι τέλους το πιο απαιτητικό κοινό. Ακόμη, καλεσμένος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα είναι και ο πολύ ξεχωριστός και παγκοσμίως αναγνωρισμένος Dj και παραγωγός από το Τορόντο, Carlo Lio.
Πληροφορίες: Area 19, Ορφέως 182, Βοτανικός, είσοδος 15€ (προπώληση).

Οι Burger Project επιστρέφουν στον Ελληνικό Κόσμο, για έξι παραστάσεις (8, 15, 29/9 και 5/4) και επαναλαμβάνουν το επιτυχημένο πείραμά τους, παρουσιάζοντας μία διαδραστική, μουσική, εκπαιδευτική παράσταση για παιδιά κάθε ηλικίας.  Ο στόχος είναι να παρουσιαστούν στα παιδιά, τα οποία θα είναι μοιρασμένα σε δύο ηλικιακά γκρουπ, τα διάφορα μουσικά όργανα, ο αυτοσχεδιασμός, οι πολλαπλές δυνατότητες της φωνής και ο ρυθμός, έτσι ώστε αυτά να γνωρίσουν τη μουσική από μέσα.
Πληροφορίες: «Θέατρον», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, 212 254 0000, είσοδος 10 ευρώ (παιδιά), 6 ευρώ (ενήλικοι).

Το βινύλιο γυρίζει ξανά στην Τεχνόπολη με το 3ο Vinyl is Back, στις 7-9 Μαρτίου. Όλο και περισσότεροι μουσικόφιλοι, σε Ευρώπη και Η.Π.Α. προτιμούν ν’ αγοράσουν τη μουσική τους σε 33 ή 45 στροφές, παρά σε CD. Έτσι, το 3ο Vinyl is Back συντονίζεται με αυτή την παγκόσμια τάση και για τρίτη χρονιά, φιλοξενεί καταστήματα δίσκων, ιδιώτες συλλέκτες, δισκογραφικές εταιρίες που κυκλοφορούν βινύλια καθώς και όλα τα νέα μοντέλα πικάπ, ενισχυτών, πλυντήρια δίσκων, αξεσουάρ και ό, τι άλλο μπορεί να ενδιαφέρει τον ψαγμένο μουσικόφιλο.
Πληροφορίες: Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Κτήριο «Μηχανουργείο», Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548, είσοδος ελεύθερη, Παρασκευή 7 Μαρτίου 5-10 μ.μ., Σάββατο 8 Μαρτίου 11 π.μ. – 9 μ.μ., Κυριακή 9 Μαρτίου 11 π.μ. – 9 μ.μ.

Ο Γιώργος Λαιμός μαζί με το εξαιρετικό σύνολο εγχόρδων και κλασικών οργάνων «Εν Πλω», θα παρουσιάσει για μια βραδιά, το ξεχωριστό του ηχοτοπίο, μέσα από δικές του συνθέσεις, αλλά και συνθέσεις αγαπημένων δημιουργών όπως ο Μάνος Χατζηδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο John Lennon και ο Louis Armstrong .  Στη συναυλία θα γίνει μια αναδρομή σε στιγμιότυπα της προσωπικής του δισκογραφίας: «Εclipse», «Εν πλω 17.09» και «συμφωνικό χαμόγελο». Τα κομμάτια θα ερμηνεύσουν οι Στέλλα Καββαδία-Αλευρά και Γιώργος Ρομοσιός, ενώ στη συναυλία θα συμμετάσχει και η νεανική χορωδία του Ωδείου Μ.Σπανού, υπό την διδασκαλία της Χριστίνας Καραμαλτίδου.
Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32-34, 210 3460347, Γκάζι, στις 9 μ.μ., είσοδος 10, 30 και 40€, τα κέρδη της συναυλίας θα διατεθούν στον σύλλογο «Φλόγα».

Η Μαρίζα Ρίζου με την επταμελή μπάντα της επιστρέφει στη σκηνή του Gazarte, επιλέγοντας να τραγουδήσει ό, τι αγαπάει, από Aretha Franklin, Frank Sinatra, Nina Simone μέχρι Ella Fitzgerald και Michael Buble, αλλά και κομμάτια από το πρώτο δικό της άλμπουμ «Γλυκό Πρωί». Πρόκειται για μία τζαζ ερμηνεύτρια με εξαιρετική ενέργεια, ζωντάνια και μοναδικό ταλέντο. Κι όσοι δεν την έχουν δει ακόμα, να η ευκαιρία!
Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32-34, 210-3460347, Γκάζι, στις 10 μ.μ., είσοδος 9, 14 και 17€.

Το κίτρινο υποβρύχιο των Beatles επιστρέφει στο Club του Σταυρού του Νότου, την Κυριακή 9 Μαρτίου, με τους Sgt. Pepper's Beatles Tribute Band. Η μαγεία των "Σκαθαριών" θα ζωντανέψει και πάλι, σε ένα μεγάλο ταξίδι γεμάτο χορό και συναισθήματα.
Πληροφορίες: Σταυρός του Νότου Club, Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Ν. Κόσμος, 210 9226975, στις 9.30 μ.μ., είσοδος 10 ευρώ (με κρασί/μπίρα).

Το γνωστό δίδυμο της εγχώριας ηλεκτρονικής dance σκηνής, Gus & Bonso γιορτάζει τα 7 του χρόνια συνεργασίας, με ένα δυνατό πάρτι, το Σάββατο 8 Μαρτίου, στο six dogs. Ο διαρκώς εξελισσόμενος ήχος τους και μια πορεία γεμάτη αξιόλογες συνεργασίες οδήγησαν σε ένα αναγνωρίσιμο ύφος και μια σταθερή παρουσία στα ελληνικά μουσικά πράγματα.
Πληροφορίες: six d.o.g.s., Αβραμιώτου  6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα, 210 3210510, είσοδος ελεύθερη.

Ένα οπτικοακουστικό αφιέρωμα με αντιπροσώπους από τις δυο θρυλικές μπάντες της Θεσσαλονίκης, τις Τρύπες και τα Ξύλινα Σπαθιά, που σημάδεψαν με τον ήχο τους την ελληνόφωνη ροκ σκηνή, θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Stage Volume 1, το Σάββατο 8 Μαρτίου. Ο Χρήστος Τσαπράζης από τα Ξύλινα Σπαθιά, o Γιώργος Τόλιος από τις Τρύπες και ο Κώστας Πουλής, θα παρουσιάσουν από κοινού ένα μουσικό αφιέρωμα στις δύο θρυλικές μπάντες.
Πληροφορίες: Stage Volume 1, Αγίας Ελεούσης 3 & Κακουργιοδικείου, Μοναστηράκι, είσοδος 6€.