Τι κάνουμε το τελευταίο σαββατοκύριακο της Αποκριάς;

marietta-fafouti-marietta-fafouti
ΣΑΒΒΑΤΟ, 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Στα πάρτι που επιτρέπεται ο χαρτοπόλεμος, όλα επιτρέπονται. Για αυτό ετοιμαστείτε για ένα «δυνατό» σαββατοκύριακο…

Η Μαριέττα Φαφούτη και η πολυμελής kookoo-μπάντα της μας καλούν σε ένα αποκριατικό halloween party με «Thriller» θεματική, την Κυριακή 2 Μαρτίου, με δράκουλες και δρακουλίνες, τον Jack τον Aντεροβγάλτη, σατανικούς κλόουν, βαμπίρ και λυκανθρώπους στο κοινό που καλείται να ντυθεί αναλόγως. Θα ακουστούν τραγούδια από τον 3ο ακυκλοφόρητο δίσκο της, από τα δύο πρώτα άλμπουμ της, αλλά και διασκευές, ενώ το μικρόφωνο θα πάρουν και φίλοι της μπάντας που θα φροντίσουν να κάνουν αυτή τη νύχτα κολασμένη και αξέχαστη.
Πληροφορίες: ΚοοΚοο, Ιάκχου 17 Γκάζι, 210 3450930, είσοδος 10€ (με μπίρα ή κρασί).

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και για μία και μοναδική εμφάνιση, ο Κωστής Μαραβέγιας κατεβαίνει στον Πειραιά και στη σκηνή του Passport, την Κυριακή 2 Μαρτίου, για να τραγουδήσει τον δικό του ρεμπέτικο Πειραιά, με κομμάτια «πειραγμένα» από όλη τη  μουσική του πορεία, που θα μας «ξανασυστήσει» σε ένα πιο ακουστικό και ρεμπέτικο σετ. Μαζί του θα είναι ο Αλκαίος Σουγιούλ, στο μπουζούκι και τη φωνή και η τραγουδίστρια Μαρία Βασιλοπούλου.
Πληροφορίες Passport, Καραΐσκου 119 Πειραιάς, 210 4296401, στις 9 μ.μ., είσοδος 10 ευρώ.

Ξεκινώντας από αυτό το Σάββατο, 1η Μαρτίου και για τα επόμενα έξι Σάββατα, στη σκηνή του Ρυθμός Stage θα βρίσκεται ο Κώστας Μακεδόνας. Με μετρημένες εμφανίσεις και πάντα σε προσεκτικά επιλεγμένους χώρους, ο Κώστας Μακεδόνας ετοίμασε ένα μελωδικό ταξίδι στις μουσικές και τα τραγούδια του, με συνεπιβάτη την ταλαντούχα Ζωή Παπαδοπούλου.
Πληροφορίες: Ρυθμός Stage, Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη, 210 9750060, στις 10.30 μ.μ., είσοδος 12€ (με μπίρα ή κρασί).

Το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς, ο Πάνος Μουζουράκης και η άκρως ιδιαίτερη μουσική του μπάντα, θα διασκεδάσουν όσους βρεθούν στο Friends Bar στο Λαγονήσι, με swinging και shuffling ήχους. Το ρεπερτόριο της βραδιάς θα περιλαμβάνει κομμάτια από την προσωπική δισκογραφία του τραγουδιστή, αλλά και διασκευές με ρετρό διάθεση από τους Frank Sinatra, Dean Martin, Oscar Brown Jr, Tom Jones, Robbie Williams, Aerosmith και Beatles.
Πληροφορίες: Friends Bar, Λεωφόρος Καλυβίων 21, Λαγονήσι, 2291026576, στις 10.30 μ.μ., είσοδος ελεύθερη.

Τι άλλο θα μπορούσε να ακουστεί σε ένα αποκριάτικο πάρτι με θέμα «Γάμος στα Βαλκάνια» αν όχι το «Disco Partizani» του Shantel; Η Κυριακή των Αποκριών θέλει πολύ χορό και κέφι. Τι καλύτερο λοιπόν, από ένα μασκέ πάρτι με βαλκανικό ήχο και πρωταγωνιστή τον… Shantel στο Gazarte, την Κυριακή 2 Μαρτίου; Ο Shantel, μετά το πέρασμά του ως dj από την Φρανκφούρτη, στράφηκε προς τον βαλκανικό ήχο και τώρα μας ξεσηκώνει σε κάθε του εμφάνιση.  Μαζί του στο Gazarte θα είναι και οι Gajo Dilo, ενώ στο cocktail restaurant του Gazarte, οι παραγωγοί του Pepper 96.6 Πάνος Σουρούνης και Λιάνα Μαστάθη, θα μας απογειώσουν με πολύ χορό.
Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι , στις 10 μ.μ., είσοδος 17, 29 και 39 ευρώ.

Ο Δημήτρης Κοργιαλάς βάζει τα καλά του την Κυριακή 2 Μαρτίου και γίνεται η ψυχή του  πιο ανατρεπτικού αποκριάτικου πάρτι, στο Ρυθμός Stage της Ηλιούπολης, τραγουδώντας τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, διασκευές από την ελληνική και ξένη ποπ και ροκ σκηνή, αλλά και παραδοσιακούς ήχους από όλη την Ελλάδα, μέσα από τη δική του ιδιαίτερη ματιά. Εάν σας αρέσουν τα πάρτι, ακόμα και αν δεν είστε τύπος της αποκριάς, το πάρτι του Δημήτρη Κοργιαλά είναι το place to be για εσάς.
Πληροφορίες: Ρυθμός Stage, Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη, 210 9750060, στις 10.30 μ.μ., είσοδος 10€ (με μπίρα ή κρασί).

Ο Διονύσης Τσακνής μάλλον δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για μία από τις συνεπέστερες παρουσίες στο ελληνικό τραγούδι: έχει εκδώσει 23 δίσκους, έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Έχει αποσπάσει τρία βραβεία για τη μουσική του και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους συναδέλφους του συνθέτες και στιχουργούς, ενώ τραγούδια του έχουν ερμηνευτεί από άξιους και δημοφιλείς τραγουδιστές, τραγουδίστριες και ηθοποιούς. Αν ακόμα το σκέφτεστε, λάβετε υπόψη ότι αυτή είναι μία από τις λίγες φορές που εμφανίζεται μόνος επί σκηνής, οπότε απολαύστε τον στο Double Trouble την 1η Μαρτίου.
Πληροφορίες: Double Trouble: The Yard, Πατησίων 101, 2106127005, στις 10.30 μ.μ., είσοδος 8€.

Όσοι ξέρουν, λένε ότι είναι το καλύτερο 80s-90s πάρτι της πόλης. Γίνεται δύο φορές το χρόνο, κάθε Παραμονή Πρωτοχρονιάς και κάθε τελευταία Κυριακή της αποκριάς στο Χοροστάσιον, και μας καλεί να πάμε όπως είμαστε: ντυμένοι ή όχι, για να χορέψουμε μέχρι τελικής πτώσης.  Τις μουσικές θα επιλέγουν οι Χρήστος Μήλιος και η Nat. K.
Πληροφορίες: Χοροστάσιον, Σκουλενίου 2, Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 μ.μ., είσοδος ελεύθερη.

Ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι φιλοξενείται στο club Acro, με πρωταγωνιστές τους djs Maceo Plex, Μαrc Antona και Shaun Reeves, το Σάββατο 1 Μαρτίου. Ο Αμερικανός Maceo Plex, κατά κόσμον Eric Estornel, είναι ο 4ος καλύτερος Dj του κόσμου σύμφωνα με το Resident Advisor και είναι ένας από τους πιο ευφυείς djs της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής. Ο Γάλλος Marc Antona ευθύνεται για μερικές από τις πιο αισθησιακές underground techno μελωδίες που έχουμε ακούσει ποτέ, ενώ ο Shaun Reeves ειδικεύεται στο να αναμιγνύει την αμερικανική house με τις πιο καινοτόμες πτυχές της tech house και της post-minimal techno. Οι τρεις τους θα συναντηθούν σε μια A class βραδιά στο Athens Carnival Party.
Πληροφορίες: Acro club, Ιερά Οδός 7-11, Γκάζι, 213 0185030, οι πόρτες ανοίγουν τα μεσάνυχτα, είσοδος 25 ευρώ.

Οι Apurimac έχουν συμπληρώσει 30 χρόνια πορείας στο ελληνικό τραγούδι και έχουν γίνει έτσι το μακροβιότερο latin συγκρότημα στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι τους γνωρίσαμε μέσα από τη συνεργασία τους με τους αδερφούς Κατσιμίχα, αλλά για δύο βραδιές εκείνοι υπόσχονται να μας υποδεχτούν με ανεβασμένη και καρναβαλική διάθεση, για να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε, να ξεχάσουμε και να διασκεδάσουμε. Τώρα καταλαμβάνουν το Half Note στις 1 και 2 Μαρτίου μαζί με τη μεξικάνα τραγουδίστρια Martha Moreleon.
Πληροφορίες: Half Note, Τριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213310, στις 10.30 μ.μ., είσοδος 9, 14 και 19 ευρώ.