4 προτάσεις για το βράδυ... προπαρασκευής

mayra-andrade
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Νιγηριανή afrobeat, αμερικανική swing, ήχοι από το Πράσινο Ακρωτήρι και ένα dj set με άφθονη μόδα, μας περιμένουν στην Αθήνα σήμερα.

Η ντίβα από το Πράσινο Ακρωτήρι, Mayra Andrade φέρνει τη μουσική της πατρίδας της στο Gazarte. Η μουσική της είναι επηρεασμένη από την παραδοσιακή μουσική του τόπου της, αλλά και την ευρωπαϊκή μουσική, την pop και τη world. Η  Mayra Andrade είναι μια όμορφη παρουσία, με πολλή ενέργεια και αστείρευτο ταλέντο. Η βαθιά αισθαντική της φωνή έκανε πολλούς να την χαρακτηρίσουν ως διάδοχο της αγαπημένης του Πράσινου Ακρωτηρίου Cesaria Evora, Όπως και να έχει, θα μας ταξιδέψει για μια βραδιά γεμάτη συναίσθημα και πολυεθνικές πινελιές.
Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, στις 10 μ.μ., είσοδος 20, 28 και 35€.

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Fela Kuti, έναν από τους μεγαλύτερους μουσικούς της Νιγηρίας, ετοιμάζει το six d.o.g.s. για σήμερα. Πρόκειται για το πρώτο αφιέρωμα στη μουσική της Αφρικής, με οικοδεσπότες τον Adedeji Adetayo και την ομάδα των Neo Yoruba People. O Fela  Αnikulapo Κuti θεωρείται ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του afrobeat. Έφερε στις δυτικές μητροπόλεις ένα ακατέργαστο μείγμα τζαζ και αφρικανικού ρυθμού, συνοδευόμενου από δυνατούς στίχους που παρακινούσαν υπέρ της αντίστασης στην ισοπέδωση. Ο Adedeji Adetayo και οι Neo Yoruba People είναι μια ομάδα μουσικών, ίσως η μοναδική στην Ελλάδα, που έχει την γνώση και την τεχνική κατάρτιση να πραγματοποιήσει ένα μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη κι έτσι, φέρνει στο six dogs την αφρικανική μουσική του Kuti.
Πληροφορίες: six d.o.g.s., Αβραμιώτου  6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510, είσοδος 7€, στις 9 μ.μ.

Οι Penny & The Swingin' Cats συναντούν για πρώτη φορά στη σκηνή του Half Note, τον μοναδικό αμερικανό μουσικό και τραγουδοποιό Adam Levy και μαζί θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα γεμάτο θετική ενέργεια, ζωντάνια και ξεχωριστό ρετρό στυλ. O Adam Levy είναι ένας αμερικανός μουσικός, κιθαρίστας και συνθέτης, γνωστός από τις συνεργασίες του με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας δισκογραφίας, όπως είναι οι Norah Jones, Tracy Chapman, Amos Lee, Ani DiFranco κ.α. Στη βραδιά αυτή, oι Penny & The Swingin’ Cats θα παρουσιάσουν κομμάτια από τον προσωπικό τους δίσκο, ενώ στη συνέχεια, ο Adam Levy θα παρουσιάσει τραγούδια από τη δική του δισκογραφία και στο τέλος, θα παίξει μαζί με τους Penny & The Swingin' Cats κομμάτια από την δισκογραφία της Norah Jones.
Πληροφορίες: Half Note, Τριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213310, στις 9.30 μ.μ., είσοδος 10, 14 και 19 ευρώ.

Ο ανατρεπτικός σχεδιαστής Apostolos Mitropoulos και η ελληνοαμερικανίδα dj και παραγωγός Xenia Ghali, θα βρεθούν πίσω από τα decks του νέου bar Boubou’s, στο Κολωνάκι, για μία βραδιά με πολύ στιλ και dance διάθεση. Ο Apostolos Mitropoulos είναι γνωστός τόσο ως fashion designer διάσημων σταρ, αλλα και ως dj δυναμικών electro-pop & disco sets. Η μουσική παραγωγός και DJ Xenia Ghali, θα τον συνοδεύσει στα decks του Boubou’s, ξεσηκώνοντας το κοινό, σε ένα σκηνικό με νεοϋορκέζικο αέρα και μίνιμαλ ατμόσφαιρα.
Πληροφορίες: Βoubou's Cocktail Bar, Καρνεάδου 25-29 (στο Εμπορικό Κέντρο Λαιμού),  Αθήνα, 210 7294290.