Και αυτό το Σαββατοκύριακο βγαίνουμε έξω...

monika-kruse
ΣΑΒΒΑΤΟ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Techno, jazz, ελληνική ροκ και τρία μουσικά παραμύθια μας περιμένουν αυτό το Σαββατοκύριακο σε αγαπημένες μουσικές γωνιές της πόλης. Βγείτε έξω λοιπόν…

Το Σάββατο 22 Μαρτίου, το ΚοοΚοο υποδέχεται μια από τις σπουδαιότερες θηλυκές εκπροσώπους της σύγχρονης techno και tech house, τη Μonika Kruse. Η γερμανίδα καλλιτέχνιδα είναι ένα υπέροχο μείγμα μουσικού, dj και παραγωγού, που γαλουχήθηκε στις ιστορικές «γειτονιές» της ηλεκτρονικής μουσικής του Βερολίνου και του Μονάχου. Τώρα έρχεται με τον μελωδικό της ήχο, με funky και sexy φωνητικά, για να καταλάβει τη σκηνή του ΚοοΚοο, για μία βραδιά.
Πληροφορίες: ΚοοΚοο, Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα, 2112215122, είσοδος 10 ευρώ (μέχρι τα μεσάνυχτα), 12 ευρώ (μετά τη 1.30 π.μ.).

Μία εμβληματική εν ζωή μορφή του πλανήτη, ο Danilo Perez έρχεται στο Gazarte για μία και μόνο παράσταση, στις 23 Μαρτίου. Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους πιανίστες, με καταγωγή από τον Πανάμα, με ραγδαία και συνεχή εξέλιξη. Οι λάτιν ρίζες του είναι εμφανείς στη μουσική του, ενώ το σύνολο των μελωδιών του ταιριάζει ιδανικά στην τζαζ. Συνεχίζοντας την  «παρέλαση μουσικών τιτάνων στο Gazarte», ο Danilo Perez, ιδρυτής του Panama Jazz Festival και καλλιτεχνικός διευθυντής του Berklee Global Jazz Institute, καταλαμβάνει την αθηναϊκή σκηνή.
Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32-34 Γκάζι, 210 3460347, 210 3452277, στις 9.30 μ.μ., είσοδος 15, 25 και 33€.  

Ο Γιώργος Δημητριάδης συνεχίζοντας τις φετινές του εμφανίσεις, ετοιμάζει μια συναυλία στο Bourbon της Γλυφάδας, την Κυριακή 23 Μάρτη. Έφτιαξε ένα πρόγραμμα πλούσιο σε ακούσματα, ξεκινώντας από την προσωπική του δισκογραφία και φτάνοντας μέχρι τους Arthur Lee, Dr.Feelgood, Stone Roses κ.α.
Πληροφορίες: Bourbon, Δασκαρόλη 67, Γλυφάδα, 210 9647600, στις 10.30 μ.μ., είσοδος ελεύθερη.

Pedro Anguila

Με 20 χρόνια αισίως στην πλάτη της, η Julia Kent έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, για ένα μόνο live, στο six dogs, στις 23 Μαρτίου. Δραστήρια και χαρισματική, πρόκειται για μια από τις κορυφαίες στο είδος της παρουσίες. Ξεκίνησε από τους Rasputina, ένα cello rock υβριδικό γκρουπ των 90s κι έφτασε να συνεργαστεί σε μια καθοριστική «συνάντηση» για την καριέρα της, με τον Antony Hegarty, στους Αntony & the Johnsons, των οποίων είναι βασικό μέλος, κερδίζοντας μάλιστα, το Mercury Prize το 2005. Μαζί της στη σκηνή θα είναι και οι Joalz, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εγχώριες περιπτώσεις.
Πληροφορίες: six d.o.g.s., Αβραμιώτου  6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510, είσοδος 10 ευρώ, στις 9 μ.μ.

Ένα preview για το μεγαλύτερο bass/dance festival της Ευρώπης, Outlook Festival 2014, που  θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του καλοκαιριού στη Κροατία, ετοιμάζει το Bios το Σάββατο 22 Μαρτίου, το Athens Launch Party με καλεσμένο τον Compa, πλαισιωμένο από τους Billy Widz b2b Jeph1, Bluez και Selecta Fred. Έχοντας τη βάση του στο Μάντσεστερ, ο Compa τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργεί σκοτεινό και ατμοσφαιρικό ήχο με μεγάλα sub-bass lines.
Πληροφορίες: Bios, Πειραιώς 84, 210 3425335, είσοδος 5 ευρώ.

Στάθης Ζαλίδης

Τέλος, τρία μουσικά παραμύθια για αφηγητή και την ορχήστρα Καμεράτα υπό τον Μίλτο Λογιάδη, φιλοξενεί την Κυριακή 23 Μαρτίου, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. «Το άλλο μου μισό» του συνθέτη Αχιλλέα Γουάστωρ με αφηγητή τον Αντώνη Καφετζόπουλο, «Το όνειρο της πέτρας» του συνθέτη Κώστα Κριτσωτάκη με αφηγήτρια τη Μυρτώ Αλικάκη και «Το νερολούλουδο» του συνθέτη Τάσου Ρωσόπουλου με αφηγητή τον Μανώλη Μαυροματάκη, θα εναλλάσσονται στην κεντρική σκηνή της Στέγης. Τα παραμύθια είναι βασισμένα στα έργα τριών νέων κοριτσιών, που αναδείχθηκαν από τον διαγωνισμό του Ελληνικού Σχεδίου.
Πληροφορίες: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, 210 9005800, στις 12 και 4 μ.μ.