6 προτάσεις για σήμερα το βράδυ

ancient-astronauts
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Η σημερινή ημέρα ξεκινά δυνατά την εβδομάδα μας με 6 events που αξίζει να δείτε.

Σήμερα, 24 Μαρτίου το Tiki Bar φιλοξενεί ένα «συμπαντικό» dj set από τους Ancient Astronauts. Τα beats παντρεύονται με τη soul και το μοντέρνο συναντά το παλιό. Το ντουέτο των Kabanjak και Dogu, ξεκίνησε από την Κολωνία της Γερμανίας κι αποτελεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό ήχων, στυλ και μουσικών ιδεών, με Trip hop, old school Hip-Hop, Nu Jazz, Broken Beat, Downtempo, electronic και dubreggae επιρροές.

Πληροφορίες: Tiki Bar, Φαλήρου 15, Ακρόπολη, είσοδος 10€.

Ένα μοναδικό ατμοσφαιρικό dj set ετοιμάζουν στο Pixi οι Jokers of the Scene,  με το πολύ προσωπικό τους ύφος και την σκοτεινή χορευτική μουσική τους. Αυτή τη φορά θα είναι καλεσμένοι του του Κορμοράνου στο μηνιαίο residency στο Pixi. Τη βραδιά θα ανοίξει ο Bad Spencer του Yes It Does!! Sure It Does!! και θα κλείσει ο Blue Lagoon.

Πληροφορίες: Pixi, Ευμολπιδών 11, Γκάζι, στις 11, είσοδος 5 ευρώ.

Ο πατέρας του DJing κι ένας από τους δημιουργούς του hip- hop, ο πρώτος DJ και hip- hop καλλιτέχνης που εντάχθηκε στο Rock’n’Roll Hall Of Fame, ο Grandmaster Flash φιλοξενείται σήμερα στα decks του Ρομάντσου. Πρόκειται για έναν ζωντανό θρύλο, που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στο hip -hop αλλά και στο djing, μιας και ήταν ο πρώτος DJ που χρησιμοποίησε το πικάπ σαν μουσικό όργανο.

Πληροφορίες: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3–5, είσοδος 15 ευρώ, στις 11 μ.μ.

Ο Πετρολούκας Χαλκιάς δίνει στο κλαρίνο ψυχή και το φέρνει στο επίκεντρο του Half Note, για δύο βραδιές, στις 24 και 25 Μαρτίου. Η Ήπειρος διασταυρώνεται με το rock, την jazz, το blues και τις ethnic μουσικές. Με τη φωνή του Αντώνη Κυρίτση,  θα θυμηθούν παραδοσιακά τραγούδια, δημοτικά και κλέφτικα και φυσικά, θα αυτοσχεδιάσουν μοναδικά.

Πληροφορίες: Half Note, Τριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213310, στις 9.30 μ.μ., είσοδος 15 ευρώ.

Η SoulJazz Orchestra έρχεται από την Οτάβα του Καναδά, για μία μόνο βραδιά στο Gazarte, με έναν μουσικό συνδυασμό από funk, jazz και soul.  Δύο χρόνια μετά τις sold-out εμφανίσεις της στο Gazarte, η SoulJazz Orchestra επανέρχεται σήμερα με παλιές και ολοκαίνουριες συνθέσεις, για να μας οδηγήσει στην  έκσταση.

Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 210 3460347, στις 10 μ.μ.

Τέλος, ο Γιάννης Σπανός συναντά για πρώτη φορά ζωντανά την Αρλέτα και τον Κώστα Καραφώτη από σήμερα και για 3 ακόμα Δευτέρες, στις Γραμμές στο Γκάζι, σε ένα μουσικό ταξίδι με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του που αγαπήσαμε. Οι 3 τους, μαζί με τη Χρυσούλα Στεφανάκη και τον Κώστα Τζιαγκούλα θα μας συντροφεύουν με ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα για 4 βραδιές.

Πληροφορίες: «Γραμμές», Κων/πόλεως 111, Γκάζι, 210 3414350.