Αυτό το Σαββατοκύριακο βγαίνουμε έξω...

cassandra-wilson
ΣΑΒΒΑΤΟ, 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Διαλέξτε ανάμεσα σε ηλεκτρονική μουσική, μπλουζ, τζαζ, ελληνική ροκ και techno και κανονίστε την αποψινή σας έξοδο.

H Cassandra Wilson είναι ένα εξαιρετικό μουσικό ταλέντο, μία μουσικός, ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και παραγωγός, η οποία έχει καταφέρει να «παντρέψει» με τον πιο δημιουργικό τρόπο τη folk και την country με την μπλουζ και την τζαζ. Το έργο της έχει βραβευθεί με δύο Grammys, με Django D’Or, με Edison Music Award και ένα σωρό ακόμα διακρίσεις. Αυτό το σαββατοκυριάκο θα είναι μια σπάνια ευκαιρία ν’ ακούσουμε και να απολαύσουμε μια τόσο ξεχωριστή περίπτωση μουσικού στην πόλη μας, για 2 βραδιές στο Gazarte, στις 5 και 6 Απριλίου.

Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 210 3460347, εισιτήριο 20-55€.

Το τελευταίο DeltAlfaLamda project της χρονιάς, καλεί στα decks του six dogs τη Βρετανή Anthea, έμπειρη παραγωγό και εξαιρετική dj, για μια βραδιά με σκοτεινή ατμόσφαιρα και ιδιαίτερο ήχο. Στην Anthea αρέσει ο βαθύς ήχο και η θετική ενέργεια και αυτά τα δύο έρχεται να μας μεταδώσει στο six dogs.

Πληροφορίες:  six d.o.g.s., Αβραμιώτου  6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510, είσοδος 5 ευρώ.

Tο 3ο Warehouse party είναι προ των πυλών. Το Σάββατο 5 Απριλίου μερικά από τα πιο δυναμικά και πολυσυζητημένα ονόματα της απόλυτα διαχρονικής techno μουσικής σκηνής, θα βρίσκονται στο Area 19 στο Γκάζι. Πρωταγωνιστής του event θα είναι ο αγγλικής καταγωγής Ben Sims, φημισμένος για τις μοναδικές ικανότητές του πίσω από τα decks. Για πρώτη φορά θα βρεθεί στην Ελλάδα, ο Ισπανός dj Oscar Mulero, ενώ ο επιτυχημένος dj και παραγωγός, Marco Bailey επανέρχεται για να παρουσιάσει τις τελευταίες του κυκλοφορίες. Το event λοιπόν, μέσα στην τσιμεντένια αποθήκη του Area 19, αναμένεται να μείνει στη μνήμη μας για καιρό.

Πληροφορίες: Area 19, Ορφέως 182 Βοτανικός, 6993 528722, στις 10 μ.μ., είσοδος 12 ευρώ (προπώληση).

Το γνωστό salami bar Μπούφος στην πλατεία Καρύτση, φιλοξενεί την Κυριακή 6 Απριλίου, τον τραγουδοποιό και ερμηνευτή Νικόλα Αδέσποτο και τη μπάντα του, για να παρουσιάσουν σε ένα ζωντανό πρόγραμμα, όλα τα τραγούδια τους μαζί με αγαπημένες διασκευές. Ετοιμαστείτε για ένα πρόγραμμα γεμάτο πληθωρικότητα.

Πληροφορίες: Καρόρη 4 & Αγ. Ειρήνης, Αθήνα, 210 3211117, είσοδος ελεύθερη, στις 8 μ.μ.

Οι Dub Trio γιορτάζουν τα 10 τους χρόνια με μια συναυλία στην Αθήνα και το six dogs, την Κυριακή 6 Απριλίου, 4 χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Ελλάδα και υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη instrumental metal μαζί με reggae ξεσπάσματα. Οι Dub Trio φέρνουν μαζί τους και τον 5ο δίσκο τους και ετοιμάζονται για ένα εκρηκτικό live, από αυτά που τους έκαναν γνωστούς παγκοσμίως.

Πληροφορίες: six dogs, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510, στις 9 μ.μ., είσοδος 18€.

Η μοναδική Ματούλα Ζαμάνη με τους μουσικούς συνοδοιπόρους της θα παρουσιάσει στο Gagarin στις 6 Απριλίου, τα καινούργια της τραγούδια από τον τελευταίο της δίσκο «Muma», που μόλις κυκλοφόρησε. Στη συναυλία θα ακουστούν επίσης, κομμάτια από τον προηγούμενο δίσκο της, «Varligali», αλλά και αγαπημένες μουσικές που έχουν ριζώσει στην καρδιά της.

Πληροφορίες: Gagarin 205 Live Music Space, Λιοσίων 205, 211 4112500, προπώληση 10€.

Συνεχίζοντας τις χειμερινές της εμφανίσεις, η Ελεονώρα Ζουγανέλη καταλαμβάνει το Passport για άλλες 3 παραστάσεις, στις 5, 11 και 12 Απριλίου. Με το ξεχωριστό μουσικό της ταλέντο και τις μοναδικές φωνητικές της ικανότητες, έφερε αναμφισβήτητα νέο αέρα στο ελληνικό τραγούδι και γι’ αυτό άλλωστε, έχει αγαπηθεί τόσο πολύ.

Πληροφορίες: Passport, Καραϊσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς, 2104296401, στις 9.30 μ.μ., είσοδος 12-20€.

Ένας από τους πιο ξεχωριστούς εκπροσώπους της ελληνικής ροκ σκηνής, ο ποιητής Γιάννης Αγγελάκας συνεχίζει σήμερα και αυρίο τις μουσικές του παραστάσεις στο Stage Volume 1, για δύο ακόμα βραδιές, στις 5 και 6 Απριλίου.  Συνεχίζοντας το μουσικό του ταξίδι που ξεκίνησε με τις Τρύπες το 1983, ο Γιάννης Αγγελάκας, ανήσυχος και εργατικός, δημιουργεί νέα μουσικά μονοπάτια, συνδυάζοντας με ψυχεδελικό τρόπο, τον ηλεκτρισμό της ροκ με παραδοσιακά τραγούδια.Για 3 βραδιές θα μας χαρίσει τη μοναδική του ενέργεια επί σκηνής, γεμάτη συναισθήματα, σκέψεις και αξίες.

Πληροφορίες: Stage Volume 1,  Αγ.Ελεούσης 3 & Κακουργοδικείου, Μοναστηράκι, στις 10 μ.μ., είσοδος 12 ευρώ.