Κι αυτό το Σαββατοκύριακο βγαίνουμε έξω!

guti

Guti

ΣΑΒΒΑΤΟ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Μουσικές προτάσεις, dj sets και μελοποιημένα ποιήματα για όλα τα γούστα – και τα πορτοφόλια- αυτό το σαββατοκύριακο...

Άφθονη ηλεκτρονική μουσική σε ένα φεστιβάλ στο Gazi Music Hall

Το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Blend Techniques, πιστό στο ραντεβού του με τους clubbers αυτής της πόλης, φέρνει τρεις κορυφαίους DJs για ένα ολονύκτιο πάρτι το Σάββατο 12 Απριλίου. O Μarco Carola, ένας από τους πρωτοπόρους της minimal techno και βασικός εκφραστής της ναπολιτάνικης ηλεκτρονικής σκηνής, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους DJs και παραγωγούς στον κόσμο. Ο Γερμανός Loco Dice -ο οποίος επιμένει στους minimal house ήχους του- είναι μία από τις καλύτερες περιπτώσεις της underground ηλεκτρονικής σκηνής, ενώ ο Guti από την Αργεντινή, μια θαυμαστή περίπτωση DJ, θεωρείται ένας από τους ικανότερους και ταλαντούχος νέους παραγωγούς της tech-house.
Πληροφορίες: Gazi Music Hall, Ιερά Οδός 7-13, 210 3428055, Σάββατο 12 Απρίλη, στις 10 μ.μ., εισιτήρια 30 και 35€.

Ο Daniel Melingo στο Gazarte

Ο Daniel Melingo ή αλλιώς «ο άνθρωπος που έκανε το tango να μοιάζει cool» καταφτάνει στο Gazarte την Κυριακή 13 Απριλίου, για μια βραδιά κατά την οποία θα ξεδιπλώσει το υποκριτικό, μουσικό και χιουμοριστικό του ταλέντο. Ο Daniel Melingo είναι μια πολύ ξεχωριστή περίπτωση καλλιτέχνη: ξεκίνησε μελετώντας μουσική, έκανε ένα πέρασμα από την ανεξάρτητη θεατρική σκηνή του Buenos Aires το ‘80 και μετά, συμμετείχε σε πολλές μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Σήμερα, θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές φιγούρες του καλλιτεχνικού στερεώματος της Αργεντινής κι ένας από τους λίγους ανανεωτές της tango φιλοσοφίας.
Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32-34, 210 3460347, Κυριακή 13 Απρίλη στις 9 μ.μ., εισιτήρια 13 έως 31€.

Μια μοναδική jazz συνύπαρξη στο Beton 7

Πέντε εξαιρετικοί μουσικοί, καθένας εκ των οποίων έχει φτιάξει το ιδιαίτερο μουσικό του χρώμα, συναντώνται την Κυριακή 13 Απριλίου στο Beton 7, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα μουσικό σύνολο υπό τον τίτλο Singularity Project. Ο Βαγγέλης Στεφανόπουλος στο πιάνο, συνεισφέρει και με πρωτότυπες συνθέσεις, πάνω στις οποίες θα αυτοσχεδιάσουν οι πέντε, ο Νιγηριανός Adedeji Adetayo  στην κιθάρα και τη φωνή και ο Κουβανός Yoel Soto στο μπάσο, ο Γιάννης Αγγελόπουλος στα ντραμς και ο David Lynch στο σαξόφωνο και τα κρουστά, στήνουν μια συναυλία, όπου τα spiritual της Αφρικής και της Κούβας συνυπάρχουν με τα ευρωπαϊκά ηχοχρώματα, μέσα στη ζεστή αγκαλιά της τζαζ.
Πληροφορίες: Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton 7,  Πύδνας 7, 210 7512625, Κυριακή 13 Απρίλη στις 21.30, εισιτήρια: 8 - 15€

Ένα μουσικό «υπο-θέαμα» στο Six D.O.G.S.

Οι The Voyage Limpid Sound συμπληρώνουν 13 χρόνια κοινής πορείας και τα γιορτάζουν με ένα οπτικοακουστικό project, με τον τίτλο «Treiskaidekafilia», το Σάββατο 12 Απριλίου, στο six dogs. Κατά  τη διάρκεια του project τους, θα παίξουν αρμονίες που θυμίζουν Beach Boys, chamber, ψυχεδελική, αλλά και πιο σκοτεινή ποπ.
Πληροφορίες: Six D.O.G.S., Αβραμιώτου 6-8, 210 3210510, Σάββατο 12 Απρίλη, στις 9 μ.μ., εισιτήριο: 5€

Ένα βρετανικό Dj set από τον Frenic στο Six D.O.G.S.

Ο Dj Frenic δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις: είναι εδώ και 18 χρόνια, ένας από κορυφαίος Party DJ της Μεγάλης Βρετανίας, με το δικό του ξεχωριστό ηχητικό κράμα. Δύο χρόνια μετά την τελευταία sold out εμφάνισή του στη χώρα μας, επιστρέφει για να μας παρασύρει με ήχους Hip Hop, Breaks, DnB, Funk, Soul και Rock, μαζί με τον MC Boogaloo Dee και τον Kill Emil.
Πληροφορίες: Six D.O.G.S., Αβραμιώτου 6-8, 210 3210510, Κυριακή 13 Απρίλη, οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μ.μ., εισιτήρια 5,  8 και 10€.

Έργα του Θεοδωράκη σε ποίηση Μάνου Ελευθερίου στον Ιανό

Για 2 ακόμα βραδιές, στις 12 και 13 Απριλίου, η ποίηση του Μάνου Ελευθερίου θα είναι στο επίκεντρο των συναυλιών του Ιανού. Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» αναλαμβάνει να παρουσιάσει αποσπάσματα από κύκλους τραγουδιών σε ποίηση Μάνου Ελευθερίου και μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Τα κομμάτια θα ερμηνεύσει ο Δώρος Δημοσθένους μαζί με τον Κώστα Πατσιά και τη Μπέττυ Χαρλαύτη.
Πληροφορίες: Ιανός, Σταδίου 24, 210 3217810, είσοδος 10 ευρώ.

Μουσικές για το Πάσχα σε ένα μουσικό αφιέρωμα στο Μέγαρο

Στις 12, 14, 15 και 16 Απριλίου, το Μέγαρο Μουσικής φιλοξενεί 4 ξεχωριστές συναυλίες, ειδικά για τις ημέρες του Πάσχα. Η πολυβραβευμένη οργανίστα Ουρανία Γκάσιου θα ανοίξει τον κύκλο των συναυλιών το Σάββατο 12 Απριλίου, με ένα πρόγραμμα με υποβλητικούς ήχους από το εκκλησιαστικό όργανο, που θα μας εντάξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κατανυκτικό πνεύμα των ημερών. Ακολουθούν τα «Κατά Ιωάννην Πάθη» του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ από την Καμεράτα και τον τσεμπαλίστας και αρχιμουσικό Μάρκελλο Χρυσικόπουλο τη Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου, μια συναυλία με τον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη με την Νεκταρία Καραντζή και τον Τάσο Αποστόλου σε ρόλο αφηγητή, την Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου και «Ένα γερμανικό ρέκβιεμ» του Μπραμς από Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τον Βασίλη Χριστόπουλο και τους γερμανούς λυρικούς τραγουδιστές Σουζάννε Μπέρνχαρτ και Γιόχεν Κούπφερ την Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου.
Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, 210 7282333.