8 επιλογές για το σαββατόβραδό σας...

sakis
ΣΑΒΒΑΤΟ, 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Κι αυτό το Σαββατοκύριακο το ρίχνουμε έξω με δυνατές προτάσεις νυχτερινής εξόδου.

Ένα εκρητικό συναυλιακό show ετοιμάζει ο Σάκης Ρουβάς αυτό το Σάββατο στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do, ξεκινώντας την περιοδεία του The Ace of Hearts Tour. Μαζί του θα έχει τους Onirama, την Ελένη Φουρέιρα, το boy band  Boys & Noise και την dj Xenia Ghali. Στο πρόγραμμά του έχει συμπεριλάβει νέα remixes των τραγουδιών του και νέες εκτελέσεις, που θα παρουσιαστούν μέσα από ένα δυναμικό show, από εκείνα που έχουν ταυτιστεί με το όνομα  «Σάκης».
Πληροφορίες: Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do, 210 8938111, είσοδος 12€.

Η αφρόκρεμα της παγκόσμιας techno μουσικής σκηνής θα βρίσκεται την Παρασκευή 25 Απριλίου στη σκηνή του Βοτανικού Live Stage, με ένα δυνατό line-up.  Συνεχίζοντας την παράδοση των πρωτοποριακών και δυναμικών live, το Βοτανικός Live Stage υποδέχεται στα decks του τους Shed, DVS1, Marcel Fengler, James Ruskin και Unmoved Mover. Ο Shed κινείται ανάμεσα στην techno, τη house και τη dubstep, ενώ ο Marcel Fengler είναι ένας από τους πρωτεργάτες του «Berghain ήχου» που παντρεύει την ambient και την electronica. Ο Marcel Fengler αγαπά την techno και παντρεύει στα set του την ambient με την electronica, ενώ τέλος, ο DVS1 έρχεται από τη Minneapolis της Αμερικής, για να προστεθεί στο line up και να μας παρουσιάσει τη δική του οπτική στην techno μουσική.
Πληροφορίες: Βοτανικός Live Stage, Κασσάνδρας 19 (Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση), Βοτανικός, 210 3473835, 210 3473914, τα μεσάνυχτα, είσοδος 12 ευρώ.

Από το Σάββατο 26 Απριλίου και για λίγα ακόμα Σάββατα, ο Γιάννης Κότσιρας θα κάνει κατάληψη στο Ρυθμός Stage με ένα πρόγραμμα, γεμάτο με κομμάτια του που αγαπάμε, αλλά δεν ακούμε πολύ συχνά στις live εμφανίσεις του. Τραγούδια του, από το «Σ' ερωτεύομαι» μέχρι το «Πως θα πεθάνω εγώ για σένα», θα γεμίσουν ένα ολόκληρο ακουστικό πρόγραμμα, επικεντρωμένο στην ανθρώπινη επικοινωνία και επαφή.
Πληροφορίες: Ρυθμός Stage, Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη, 210 9750060, στις 10.30 μ.μ., είσοδος 12€ (με μπύρα ή κρασί).

Άλλοτε βαθιά ηλεκτρονικός, άλλοτε πειραματιστής με την ακουστική μουσική και κάθε φορά προκλητικός, με διαφορετικές μεθόδους σύνθεσης, που αναδεικνύουν τη σημασία της hip hop, ο Κωνσταντίνος Βήτα ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει μια μοναδική συναυλία, στο Stage Volume 1, το Σάββατο 26 Απριλίου. Μέσα από αναλογικούς ήχους, ιστορίες που σβήνουν πάνω σε μινιμαλιστικές μελωδίες, στίχους που διακρίνονται από μια ωμή πραγματικότητα, αλλά και έναν ονειρικό κόσμο ταυτόχρονα, ο Κωνσταντίνος Βήτα θα μοιραστεί μαζί μας  τις πιο αγαπημένες του μελωδίες.
Πληροφορίες: Stage Volume 1, Αγίας Ελεούσης 3 & Κακουργιοδικείου, Μοναστηράκι, 210 3232132, είσοδος 10 ευρώ.

Ο Alexis Taylor είναι ο εκλεκτός προσκεκλημένος του Κορμοράνου το βράδυ του Σαββάτου στο Pixi. Τραγουδιστής και βασικό μέλος των Hot Chip, ο Alexis Taylor ετοιμάζει ένα μοναδικό dj set, λίγο πριν κυκλοφορήσει το δεύτερο άλμπουμ των Hot Chip. Στο set του θα μιξάρει δυνατές χορευτικές μελωδίες και αγαπημένες του μελωδίες, προς τέρψη των φίλων του που θα παρευρεθούν στο Pixi.
Πληροφορίες: Pixi, Ευμολπιδών 11, Γκάζι, στις 11 μ.μ., είσοδος 5 ευρώ.

Τα Κίτρινα Ποδήλατα ολοκληρώνουν τη χειμερινή τους σεζόν με μια live εμφάνιση στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο PassPort, το Σάββατο 26 Απριλίου. Με το καθιερωμένο πάρτι τους, θα αποχαιρετήσουν τον φετινό χειμώνα, με ένα πρόγραμμα γεμάτο από τα τραγούδια του τελευταίου τους δίσκου αλλά και παλιότερα αγαπημένα τους.
Πληροφορίες: Passport, Καραΐσκου 119 Πειραιάς, 210-4296401, είσοδος 10 ευρώ.

Μια μεγάλη προσωπικότητα της νέας γενιάς της techno, ο χαρισματικός Joseph Capriati, καταλαμβάνει τα decks του ΚοοΚοο το Σάββατο 26 Απριλίου, για να βάλει φωτιά στην αθηναϊκή νύχτα. Ο Ναπολιτάνος πρέσβης της new techno ετοιμάζεται να μας ξεσηκώσει και να αιτιολογήσει πλήρως γιατί διαθέτει ένα τόσο πολυπληθές φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο.
Πληροφορίες: ΚοοΚοο, Ιάκχου 17, Γκάζι Αθήνα, 2112215122, είσοδος 12 και 15 ευρώ. Οι πόρτες ανοίγουν τα μεσάνυχτα.

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην μουσική και τους χορούς της Κρήτης θα φιλοξενήσει το Μέγαρο Μουσικής με τον τίτλο «Θωρώ τον ουρανό γελά…», το Σάββατο 26 Απριλίου. Με κρητικούς μουσικούς και χορευτές θα στηθεί ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι, με μουσικές επιλογές από το πλούσιο ετερόκλητο πολιτισμικό υλικό της κρητικής μουσικής παράδοσης.
Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, 210 7282333, στις 8.30 μ.μ., είσοδος 11, 20, 28 και 40€.