4 προτάσεις εξόδου για σήμερα το βράδυ

the-irrepressibles
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Εκμεταλλευτείτε την αργία – ή την απεργία - της Πρωτομαγιάς και πηγαίνετε ν’ ακούσετε ωραίες μουσικές σήμερα το βράδυ. Το clickatlife.gr συγκέντρωσε για εσάς τα καλύτερα live, για την παραμονή της μεγάλης γιορτής της Άνοιξης.

The Irrepressibles στο Gazarte

Οι Irrepressibles, αυτή η ξεχωριστή art – pop ορχήστρα από τη Βρετανία, έρχεται στο Gazarte για να παρουσιάσει το δεύτερο EP της τριλογίας Nude, «Nude: Viscera», αλλά και κομμάτια από τα προηγούμενα άλμπουμ τους. Η μπάντα έχει φτιάξει ένα μοναδικό ηχητικό σύμπαν, στο οποίο συνδυάζει επιρροές από καλλιτέχνες όπως ο Jeff Buckley, o Lou Reed, η Yma Sumac, η PJ Harvey. Ο ιδρυτής, συνθέτης και τραγουδιστής του συγκροτήματος Jamie, ο οποίος έφτιαξε αυτή την μπάντα που «δεν καταπιέζεται»,  έρχεται να μας θυμίσει ότι οι Irrepressibles επιμένουν στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απέναντι σε ένα σωματικά και σεξουαλικά καταπιεσμένο κόσμο.
Πληροφορίες: Gazarte, Βουτάδων 32 – 34, Γκάζι, 210 3460347, στις 10 μ.μ., είσοδος από 18€ (προπώληση).

Playground Theory & Lower Cut στο Bios

Οι «νέοι» Lower Cut, μαζί με τους «ψημένους» Playground Theory ετοιμάζουν ένα κοινό live σήμερα στο Bios. Οι Lower Cut έρχονται με ένα μείγμα αιθέριων φωνητικών και ηλεκτρονικών ήχων, από τους οποίους δε λείπουν οι δυνατές κιθάρες, σε μια λεπτή ισορροπία ποπ μελωδίων και σκληρών ξεσπασμάτων. Στο live τους θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια ιδέα από το υλικό του επερχόμενου άλμπουμ τους. Οι Playground Theory, οι οποίοι έχουν ήδη διαγράψει αρκετά χιλιόμετρα από το 2008, θα ανέβουν στη σκηνή τόσο με παλιότερα, αγαπημένα κομμάτια, όσο και με νέο υλικό.
Πληροφορίες: Bios Front, Πειραιώς 84, Αθήνα, 210 3425335, στις 9.30 μ.μ., είσοδος ελεύθερη.

Οι Federal Charm στο Σταυρό του Νότου Club

Οι Federal Charm είναι μια φρέσκια μπάντα από το Manchester, η οποία όμως δεν έχει μόνο τον κλασικό αγγλικό ποπ ροκ ήχο, αλλά και στοιχεία από τον αμερικάνικο νότο, το κλασικό και το μοντέρνο ροκ. Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε πέρσι το καλοκαίρι και αγαπήθηκε όσο λίγα από το ελληνικό κοινό. Το πιο δυνατό χαρτί της μπάντας είναι το βασικό κιθαριστικό της δίδυμο των Nick Bowden και Paul Βowe, οι οποίοι έχουν μια σκηνική παρουσία βγαλμένη από τις ένδοξες εποχές του rock n’ roll.
Πληροφορίες: Σταυρός του Νότου Club, Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος, 210 9226975, στις 9 μ.μ., είσοδος 20€ ταμείο.

Μπούφος και Pepper 96,6 μαζί σε ένα party

Ο Μπούφος και ο Pepper 96,6 διοργανώνουν ένα μεγάλο πάρτι για να γιορτάσουν την Άνοιξη, με μια ξεσηκωτική συναυλία από τους Crime Swing Investigation και DJ sets στο ίδιο μήκος κύματος από το Γιάννη Καστανάκη και τη Γιώτα Κοτσέτα. Οι Crime Swing Investigation ξεκίνησαν το 2009 και η μουσική τους περιστρέφεται γύρω από τον παλιό ήχο που επανέρχεται: διασκευές σε κλασικά jazz κομμάτια, σουίνγκ ρυθμοί και κάτι από την jazz ατμόσφαιρα που είχε συνεπάρει τους μουσικόφιλους σχεδόν έναν αιώνα πριν.
Πληροφορίες: Μπούφος, Καρόρη 4 & Αγ. Ειρήνης, Αθήνα, 210 3211117, στις 9 μ.μ., είσοδος ελεύθερη.