5+1 Campari Cocktails

campari
ΤΡΙΤΗ, 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Τις καλοκαιρινές νύχτες του Αυγούστου, ο περισσότερος κόσμος προτιμά τα κλασικά cocktail που πλέον πίνουν όλοι. Όμως τι θα λέγατε αν σας συστήναμε μερικά πρωτότυπα cocktail που μπορείτε να τα φτιάξετε και μόνοι σας και να οργανώσετε ένα cocktail party στο σπίτι σας.

Americano
Συστατικά: 60 γρ γλυκό βερμούτ, 60 γρ campari, Club soda, μια φέτα πορτοκάλι για γαρνίρισμα
Ανακατέψτε το βερμούτ με το campari, βάλτε λίγο πάγο και συμπληρώστε με τη σόδα. Για γαρνίρισμα βάλτε στο χείλος του ποτηριού, τη φέτα πορτοκάλι.


Campari-Fennel Aperitif
Συστατικά: μια χούφτα φύλλα μάραθο, ένα μικρό κλαδάκι για το γαρνίρισμα, 3 σταγόνες λεμόνι, 60 γρ ξηρό αφρώδες κρασί, 20 γρ campari, 15 γρ σιρόπι, μια λωρίδα λεμονιού
Σε ένα σέικερ, χτυπήστε τα φύλλα μάραθο, τον χυμό λεμόνι, το αφρώδες κρασί, το campari το σιρόπι. Προσθέστε πάγο και συνεχίστε να το χτυπάτε μέχρι να σπάσει και βάλτε το σε ένα ποτήρι γεμάτο παγάκια. Στο τέλος βάλτε τη λωρίδα λεμόνι μέσα στο ποτήρι και συμπληρώστε με λίγα φύλλα μάραθου.


Gin-Campari
Συστατικά: 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι, 1 κουταλάκι του γλυκού Campari, 3 σταγόνες γκρέιπφρουτ, μια πρέζα αλάτι, 50 γρ τζιν και μια λωρίδα λεμόνι.
Σε ένα ποτήρι βάλτε τη λωρίδα λεμόνι, το σιρόπι, το campari, το γκρέιπφρουτ και το αλάτι και στο τέλος προσθέστε άφθονο πάγο.

 

Bridal Shower
Συστατικά: 60 γρ βότκα, 10 γρ campari, 20 γρ σιρόπι Ραβέντι, 20 γρ φυσικό χυμό λεμόνι και 20 γρ σόδα
Γεμίστε ένα σέικερ με πάγο, προσθέστε όλα τα συστατικά εκτός από τη σόδα. Αφού το βάλετε στο ποτήρι σερβιρίσματος, στο τέλος προσθέστε τη σόδα.


Mediterranean Pink Lady

Συστατικά: 40 γρ τζιν, 15 γρ κουαντρό, 7 γρ limoncello, 7 γρ Campari, 15γρ φρέσκο χυμό λεμονιού, 1 μεγάλο ασπράδι αυγού, 3 ή 4 λεπτές λωρίδες ξύσμα λεμονιού, για το γαρνίρισμα
Σε ένα σέικερ προσθέστε όλα τα συστατικά εκτός από το πάγο και το γαρνίρισμα και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια προσθέστε τον πάγο και ανακατέψτε ξανά. Βάλτε το μίγμα στο ποτήρι και ολοκληρώστε με το γαρνίρισμα.


Quo Vadis
Συστατικά: 28 γρ Campari, 28 γρ κρέμα sherry, 15 γρ Luxardo Amaro Αμπάνο, 60 γρ club σόδα, δύο φέτες πορτοκάλι και 2 ελιές για το γαρνίρισμα.
Γεμίστε ένα ποτήρι με πάγο, αναμίξτε όλα τα συστατικά εκτός από τις ελιές και τις φέτες πορτοκάλι και ανακατέψτε. Στο τέλος γαρνίρετε με το πορτοκάλι και τις ελιές.