«Yes! We Are Open!» με τον The Field στο Ρομάντσο

the-field Lars Borges
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το Ρομάντσο υποδέχεται επίσημα τη νέα σεζόν αυτή την Παρασκευή με ένα μίνι ηλεκτρονικό φεστιβάλ σε δύο stages και παρουσιάζει τον Σουηδό The Field της Kompakt Records για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Ο  Σουηδός Axel Willner είναι ο άνθρωπος πίσω από το ambient techno project του The Field. Με βάση το Βερολίνο και μέλος της οικογένειας Kompakt δισκογραφικά, έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ. Το μοναδικό ambient, techno μουσικό του μείγμα χαρακτηρίζεται από επαναληπτικά μοτίβα, ενώ συχνά ενσωματώνει microsamples γνωστών ποπ κομματιών από καλλιτέχνες όπως οι Four Tops, o Lionel Richie και η Kate Bush.

Ο The Field έχει ξεχωρίσει για τον προσωπικό και ιδιαίτερο ήχο που συνδυάζει ηλεκτρονικές μινιμαλιστικές δομές με μία ηλεκτρική μελωδικότητα, καθιστώντας τον υπεύθυνο για μία από τις πιο highlighted στιγμές του electronic-indie crossover. Στο main stage θα εμφανιστούν επίσης οι Virilio, Pan Pan, ΔΔ. Την βραδιά θα κλείσει ο DJ Barker από το Berghain του Βερολίνου.

Στον πρώτο όροφο, τρεις καλλιτέχνες από το Λος Άντζελες και το Λονδίνο που και ασχολούνται με τον πειραματικό ήχο, επισκέπτονται την Αθήνα με αφορμή το ICMC 2014 (International Computer Music Conference) και θα παρουσιάσουν μία ειδική περφόρμανς την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στο Ρομάντσο.

Πληροφορίες: Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014, Ρομάντσο – Αναξαγόρα 3-5. Ώρα προσέλευσης: 20:30. Είσοδος ελεύθερη.