FrontYard Release Event στο Tesla με ελεύθερη είσοδο

mr-z
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του Mr. Z, η FrontYard παρουσιάζει μια ξεχωριστή βραδιά με τους Mr. Z, Spaced Cowboy και Zoe Eftathiou Quartet ζωντανά στο Tesla bar στο BIOS. Θα ακολουθήσει DJ set από τους The Yumas!

 Ο Μr.Z ζει και αναπνέει για την μουσική στη γενέτειρα του πόλη, την Αθήνα. Με την φήμη του αγαπημένου DJ πολλών μπαρ και χώρων της πόλης να τον ακολουθεί, και έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες πετυχημένα θεματικά events, έχει μοιραστεί τα decks με κορυφαία DJ ονόματα και παραγωγούς της χώρας. Παράλληλα, εδώ και έξι χρόνια μοιράζεται το εκλεκτικό του μουσικό γούστο μέσω του music diary blog του, Naked Sides. Από τις άγνωστες ελληνικές μπάντες της ψυχεδέλειας των 60’s και την παγκόσμια jazz των 70s, μέχρι τις πιο σύγχρονες ηλεκτρονικές κυκλοφορίες, ο Mr.Z έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να διευρύνει τα όρια της αγαπημένης του συνήθειας, της αναζήτησης και συλλογής βινυλίου.

Ο Spaced Cowboy είναι ένας hip - hop παραγωγός από την Αθήνα με τέσσερις digital κυκλοφορίες στο δυναμικό του. Φτιάχνει μουσική με βάση τα samples, αλλά και με φυσικά όργανα, που την κάνουν μοντέρνα και ενδιαφέρουσα. Το νέο του άλμπουμ Rock Et Psyence  περιλαμβάνει με τεράστια ποικιλία ήχων και είναι  ιδιαιτέρως χορταστικό και εξαιρετικό. Μέσα από το alter ego του, ο Παναγιώτης Μπράνης καταθέτει την πείρα που αποκτήθηκε με άπειρο digging, σε μίξεις και παραγωγές με αέρα σπάνιο για την εγχώρια σκηνή.

Η πιανίστρια Ζωή Ευσταθίου, πειραματίζεται με τα αρμονικά ηχοχρώματα και παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις με έντονο προσωπικό χαρακτήρα που εναρμονίζονται με την Ευρωπαϊκή τζαζ του σήμερα. Με όχημα τον αυτοσχεδιασμό και κάνοντας χρήση ηλεκτρονικών στοιχείων, το κουαρτέτο καταφέρνει να συγκεράσει παραδοσιακές τζαζ φόρμες με πιο σύγχρονες μουσικές επιρροές.

Ζωή Ευσταθίου (πιάνο)
Μάριος Βαληνάκης (σαξόφωνο, live electronics)
Χάρης Χαραλάμπους (μπάσο)
Θάνος Χατζηαναγνώστου (τύμπανα)

Θα ακολουθήσει DJ set από τους The Yumas!

Πληροφορίες: Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στο Tesla bar, Πειραιώς 84. Ώρα προσέλευσης: 22:00. Είσοδος ελεύθερη.