Μιλήσαμε με τον Γιάννη Σιγάλα της ομάδας Blend

blend-1
ΤΡΙΤΗ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ο official filmmaker του Blend Γιάννης Σιγάλας μιλά στο clickatlife.gr.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές στο χάρτη της νυχτερινής Αθήνας είναι αυτή που χαράζει η ομάδα του Blend, φέρνοντας στην Αθήνα κορυφαία και κυρίως επίκαιρα ονόματα της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής.

Αυτή τη σεζόν έχουμε ήδη χορέψει στο 4ο Techniques Festival, όπως επίσης και στα sets επιφανών DJs, μεταξύ των οποίων ο Ricardo Villalobos, η DJ Hito, ο Paul Ritch και ο Ισπανός Wade. Και τα καλύτερα έρχονται. Ανήμερα τα Χριστούγεννα το Blend θα παρουσιάσει τη Ρωσίδα superstar της house και techno, Nina Kraviz στα decks του Gazi Music Hall, σε μία ακόμη βραδιά που αναμένεται εκρηκτική.

Με αφορμή και αυτό το event, το clickatlife.gr επικινώνησε με τον Γιάννη Σιγάλα, ο οποίος κατέχει τη θέση του official filmmaker στο Blend και στο βιογραφικό του θα βρούμε συνεργασίες με δισκογραφικές εταιρείες όπως η PANIK, Bashment Records και η Zero 10 Records, πληθώρα από aftermovies από μεγάλα festivals και events σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ το όνομά του φέρουν clips γνωστών καλλιτεχνών. Ιδού όσα μας είπε.

Το Blend φέρνει κάποια από τα κορυφαία ονόματα παγκοσμίως στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. Υπάρχει η ανάλογη ανταπόκριση από το κοινό συγκριτικά και με την αξία των καλεσμένων;

Η ανταπόκριση είναι μεγάλη , δεν θα έλεγα ανάλογη, αλλά σίγουρα ικανοποιητική και με αυξανόμενο ρυθμό.

John Sigalas
Το Blend ασχολείται και με το οπτικό κομμάτι των events. Εσύ από τη θέση του filmmaker πώς κάνεις τη συνδεση με τη μουσική; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος μπούσουλας που ακολουθεις;

Έχοντας σπουδάσει ηλεκτρονική μουσική παραγωγή θα μπορουσά να πω οτι είμαι αρκετά εξοικειωμένος. Αυτό θεωρώ οτι είναι μάλιστα που μου δίνει την δυνατότητα να μπορώ να ακολουθήσω τον εκάστοτε Dj και να γνωρίζω ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να «σηκώσω» την camera. Επίσης πιστεύω πως αυτό με βοήθησε αρκετά και στο μονταζ , όπου η εικόνα «χορεύει» στον ήχο.

Ως filmmaker, υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αισθητική που ακολουθείς στη δημιουργία των δικών σου βίντεο;

Το ύφος προσαρμόζεται ανάλογα στις απαιτήσεις της κάθε δουλειάς. Αλλά η γενική εικόνα μου, με βάση τις δουλειές που μου έχουν δοθεί μέχρι στιγμής, θα έλεγα πως είναι κάπως dark, μυστήρια και δραματική.

Από όλες τις μέχρι τώρα συνεργασίες σου, υπάρχει κάποια που να ξεχωριζεις περισσότερο;

Κάθε συνεργασία είναι και μια διαφορετική εμπειρία, συνεπώς δύσκολα θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποια.

John Sigalas & George Mpenioudakis
Από την εμπειρία σου στη νύχτα, έχει αλλάξει ο τρόπος διασκέδασης μέσα στην κρίση; Ισχύει ότι υπάρχει μια άνοδος της ηλεκτρονικής σκηνής σε σχέση με τα κραταιά μπουζούκια;

Προσωπικά δεν θεωρώ οτι έχει αλλάξει ο τρόπος διασκέδασης.Πιστεύω πως η κρίση έφερε μια άνοδο στην ελληνική μουσική. Όσο για τον τομέα της techno και γενικά της dance σκηνής , το επίπεδο και η απήχηση στο κόσμο όλο και αυξάνονται. Διοργανώνονται μεγάλα events με συνεχώς αυξανόμενο κοινό. Πολλοί νέοι Έλληνες παραγωγοί είναι μάλιστα αυτοί που κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε αυτόν τον χώρο.

Μελλοντικά σχέδια; Τόσο για σένα προσωπικά όσο και για το Blend.

Δεν θα ήθελα να μπω σε περαιτέρω λεπτομέρειες ,σκοπεύω όμως να κάνω ένα αρκετά σημαντικό βήμα στην καριέρα μου, στο άμεσο μέλλον, το οποίο βρίσκεται σε πρώιμο ακόμη στάδιο.

Πληροφορίες του event: Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου στο Gazi Music Hall, Ιερά Οδός 7-13, Γκάζι. Ώρα έναρξης: 00:00. Εισιτήρια: από 20 ευρώ. Προσωπική σελίδα του Γιάννη Σιγάλα: https://www.facebook.com/JohnSigalasFilms/info?tab=page_info

Γιάννης Μόσχος
[email protected]