Προτάσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

rebegion
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της και παρά το τσουχτερό κρύο η περίσταση απαιτεί καλοπέραση μαζί με τα κοντινά μας πρόσωπα. Αν λοιπόν σκοπεύετε να μη μείνετε σπίτι και να βγείτε έξω, οι επιλογές για ρεβεγιόν είναι πολλές και καλές.

Μία ώρα μετά την αλλαγή του χρόνου η Μαριέττα Φαφούτη μας περιμένει στο Gazarte (Βουτάδων 32-34, Γκάζι) όπου μαζί με τους Jaguar Bombs μας έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό ρεβεγιόν. Εκτός από τις επιτυχίες της δε θα λείψουν και διασκευές αγαπημένων της τραγουδιών, ενώ η βραδιά θα έχει ξεκινήσει ήδη από νωρίτερα με τον Ευστάθιο Δράκο (Minor Project) και εκλεκτούς καλεσμένους να αλλάζουν το χρόνο δίπλα σε ένα κλασικό πιάνο. Τα μουσικά ηνία της βραδιάς να αναλάβουν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Εν Λευκώ 87.7, Σάκης Τσιτομενέας και Σπύρος Παγιατάκης, σε ένα πάρτι αφιερωμένο στις μεγαλύτερες επιτυχίες από όλες τις δεκαετίες, που θα διαρκέσει μέχρι τις πρωινές ώρες.

Αν πάλι θα βρεθείτε κοντά στον Πειραιά, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε ρεβεγιόν σε gypsy swing ρυθμούς. Με ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στη διάθεση και το πνεύμα των ημερών, οι Gadjo Dilo ανεβαίνουν για άλλη μια βραδιά στη σκηνή του PassPort (Καραΐσκου 119, Πειραιάς) και σας καλούν να υποδεχτείτε το 2015 με τη Manouche de Grec τους.

Το Ejekt Festival και το Smile γιορτάζουν τις πρώτες ώρες του 2015 με ένα μεγάλο event. Στα δύο ειδικά διαμορφωμένα stages (Show Me Love και Insomnia) στο Κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής (Συγγρού 103-105, Αθήνα) έντεκα κορυφαίοι DJs από την διεθνή και εγχώρια σκηνή θα μας παρουσιάσουν τα special Ν.Υ.Ε. sets τους που θα καλύψουν όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής. Επικεφαλής στα δύο stages οι Luca Bacchetti και Johnny Gerontakis με το πάρτι να αρχίζει με την αλλαγή της χρονιάς και να κρατά μέχρι τις πρωϊνές ώρες της πρώτης μέρας του νέου χρόνου.

Το six d.o.g.s (Αβραμιώτου 6-8), μένοντας πιστό στις παραδόσεις, καλεί και φέτος, για πέμπτη χρονιά, όλους τους φίλους του σε μία ολοήμερη, 24ωρη γιορτή, που θα διεξαχθεί σε όλους τους χώρους του, από νωρίς το μεσημέρι της παραμονής της πρωτοχρονιάς, μέχρι νωρίς το επόμενο μεσημέρι, της 1ης ημέρας του 2015. Η βραδιά ξεκινά στον κήπο, στις 22:00 και λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου, το party μεταφέρεται στο gig space με τους BODJ, Chevy, K.atou, Lemos, Lex, Lostra, Mr. Statik, Pan & Runner στα decks αλλά και στο bar με τους συνήθεις υπόπτους να επιλέγουν τις μουσικές, σε περισσότερο indie κιθαριστικά ρυθμούς.

Το Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Κέντρο) υποδέχεται το 2014 καλωσορίζοντας… τα 80s και με σύνθημα «Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ». Στο χώρο θα σας περιμένουν δύο stages, εντυπωσιακά φωτιστικά εφέ, τρομερό ήχο 50 ΚW, ντισκομπάλες και νέον φωτοσωλήνες. Στις μουσικές επιλογές θα βρίσκονται οι: Alex Hobson, Mr. BIOS, Το Βουνό, Kalfakakos, Lola’s Bad, Photoharrie, Roman & Manu, Sepho & Sheep Shit, Stathis Mitropoulos. Ώρα έναρξης μισή ώρα μετά την αλλαγή του χρόνου και είσοδος 20 ευρώ με open bar.
Αν ψάχνετε κάτι πιο πολυτελές, το Galaxy Bar του Hilton (Βασ. Σοφίας 46, Κέντρο) έχει ετοιμάσει και αυτό το δικό του ρεβεγιόν. Τις μουσικές αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος ενώ το warm up set ο Παντελής Στασινός (off radio) και το after hours set o Best Seller (Pixi).

Το Pixi (Ευμολπίδων 11, Γκάζι) παρουσιάζει τον dj και παραγωγό Nick Varon, στην δεύτερη του εμφάνιση στα πλάισια της residency συνεργασίας τους. Μαζί του ο resident dj του Ρixi Koleon, σε ένα πρωτοχρονιάτικο party που θα ξεκινήσει από τις 23:00 με σκοπό να μείνει αξέχαστο. Είσοδος 15 ευρώ με ποτό.

Το Senza (Λέκκα 23-25, Σύνταγμα) υποδέχεται τη νέα χρονιά με techno & tech house ρυθμούς από τους Tonny Lasar, Tolis Q, Jose Amba & Klaap. Έναρξη μία ώρα μετά τα πρώτα μεσάνυχτα της νέας χρονιάς.

To Vibe (Σκουζέ 3, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι) υποδέχεται το 2015 με ένα party εμπνευσμένο από τις θρυλικές νύχτες του «Great Gatsby». Ο Γρηγόρης Σαμουρκάσογλου, ο dj Kons & Koine Raccord απογειώνουν την ατμόσφαιρα με μουσικές για πολύ, πολύ χορό. Έναρξη στις 00:30.

Η ομάδα Playground παρουσιάζει στο Dive (Δεκελέων 26, Γκάζι) το ανερχόμενο αστέρι της techno & tech house σκηνής, τον Ιταλό Sam Paganini. Έναρξη μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα και είσοδος 15 ευρώ.

Στα decks του NID (Πατριάρχου Ιωακείμ 37 Κολωνάκι) για τη βραδιά αυτή θα βρίσκονται οι Duke, Zoo Roo & Simos Danalis. Έναρξη 00:30.

Όπου και αν επιλέξετα να αλλάξετε το χρόνο, σας ευχόμαστε ευτυχισμένο 2015!

Γιάννης Μόσχος
[email protected]