Άγιος Βαλεντίνος με τον Yaya στο Nid

yaya
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Το Blend υποδέχεται στο Nid τον Yaya. Το αστέρι της δισκογραφικής Desolat και προσωπική ανακάλυψη του «αρχηγού» της, Loco Dice, έρχεται τη νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου για ν' αποδείξει στην πράξη αυτό που όλοι γνωρίζουμε για εκείνον, ότι δηλαδή αποτελεί ένα από τα πιο «δυνατά χαρτιά» της νέας γενιάς της tech house στον κόσμο.

Mεγαλωμένος στο Τορίνο, σ' ένα σπίτι όπου το afro-beat και η rumba ακούγονταν ασταμάτητα, ο Yaya αγόρασε τα πρώτα του ντραμς στην εφηβεία, τα οποία γρήγορα συμπλήρωσε με διπλά decks. Το ταλέντο του έγινε αντιληπτό στην ηλεκτρονική σκηνή ήδη από το παρθενικό του ταξίδι στην Ίμπιζα σε ηλικία 18 ετών. Εκεί έβαλε τις βάσεις στον προσωπικό υβριδικό του ήχο, στον οποίο δεσπόζει ο αισθησιασμός και η ελευθερία του afro-latin ρυθμού. Σύντομα ήρθε η ενεργή του συμμετοχή σε after-hours parties στο νησί, αλλά και το τηλεφώνημα από τον Loco Dice, το 2009 που άλλαξε τη ζωή του.

Έκτοτε ο Yaya είναι πιστό μέλος της Desolat κι ένας από τους πιο παραγωγικούς καλλιτέχνες της γενιάς του, με συνεργασίες εντός κι εκτός του label (Cadenza, Be as One, Kina Music κ. ά.). Τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει πολλές από τις πιο φιλόδοξες επαγγελματικές του φαντασιώσεις παίζοντας στο opening & closing party του Space, στο Fabric, στο Watergate και στο Cocoricò, αλλά και σε κάθε μήκος και πλάτος της γης.

Τη βραδιά του Yaya στο NID θα συμπληρώσει ο Resident Dj του Blend, Manolaco και ο Nico Rac.

Πληροφορίες: Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στο Nid, Πατριάρχου Ιωακείμ 37, Κολωνάκι. Ώρα έναρξης: 23:00. Είσοδος: 10 ευρώ.