Ο πολύπλευρος Andy Votel στο Ρομάντσο

andy-votel
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Το Ρομάντσο παρουσιάζει, αυτό το Σάββατο 14 Μαρτίου, τον Andy Votel, την πολύπλευρη αυτή προσωπικότητα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής για ένα DJ set αντιπροσωπευτικό της μεγάλης του συλλογής και των «διαφορετικών» μουσικών του ακουσμάτων.

O Βρετανός Andy Votel, είναι ένας από του σημαντικότερους συλλέκτες psych-folk-prog-hiphop-jazz-trash-kraut-fuzz-tropicalia και funk μουσικών ειδών, έχει αναδείξει άγνωστα Folksploitation κομμάτια, έχει σώσει καταπληκτικά ακυκλοφόρητα ευρωπαϊκά soundtracks, και επανεκδώσει τουρκική pop αλλά και ουαλικό progressive rock. Ο ίδιος ισορροπεί εδώ και χρόνια ανάμεσα στις πολλαπλές του ιδιότητες ως γραφίστας, ιδιοκτήτης δισκογραφικών εταιρειών, παραγωγός, remixer και συνθέτης.

Είναι ο ιδιοκτήτης της Finders Keepers, μιας δισκογραφικής επανεκδόσεων βινυλίων, μέσω της οποίας έχει φέρει στο φως μεγάλο αριθμό ακυκλοφόρητων και άγνωστων παραγωγών, από όλο τον κόσμο. Είναι επίσης συνιδιοκτήτης, με τον Badly Drawn Boy, της Twisted Nerve, η οποία έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν ανάμεσα σε άλλα, δουλειές των Doves, Elbow, PlanningToRock, και Alfie.

O Votel, μαζί με το φίλο του για χρόνια, DJ και σχεδιαστή, Dominic Thomas είναι ιδρυτικό μέλος της μουσικής κολεκτίβας “B-Music” στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οι Cherrystones, David Holmes, Doug Shipton, Bob Stanley, Belle and Sebastien και Gerald (Jazzman) Short.

Παράλληλα, με την προσωπική δισκογραφική του δουλειά για την XL recordings, αλλά και για 50 τουλάχιστον κυκλοφορίες που επιμελήθηκε ο ίδιος είτε σε επίπεδο παραγωγής είτε με remixes (Ian Brown, Death In Vegas, Lamb, Texas, The Avalanches κ.α), ο Votel είναι επίσης υπεύθυνος για mixed συλλογές όπως οι: 'Music To Watch Girls Cry,'  'Songs In The Key Of Death' και 'One Nation Under A Grave', στις οποίες συμπεριλαμβάνονται πάνω από 100 σπάνια vintage psych-funk κομμάτια δημιουργώντας ατέλειωτα μουσικά κολάζ.

Ως δεινός συλλέκτης γαλλικής pop, ο Votel έγραψε μουσική ιστορία το φθινόπωρο του 2006, όταν επιμελήθηκε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μουσική του Serge Gainsbourg αλλά και του παραγωγού Jean-Claude Vannier, φέρνοντας σε επαφή μετά από χρόνια τους μουσικούς που συμμετείχαν στο άλμπουμ Histoire De Melody Nelson των δύο παραπάνω, αλλά και τραγουδιστές όπως οι Jarvis Cocker, Badly Drawn Boy, Brigitte Fontaine, Mick Harvey από τους The Bad Seeds και Gruff Rhys για να ερμηνεύσουν τα πρωτότυπα κομμάτια.

O Andy Votel νωρίτερα την ίδια μέρα θα παρουσιάσει live το Kleksploitation, το τελευταίο του οπτικοακουστικό πρότζεκτ, φόρο τιμής στην πολυαγαπημένη σουρεαλιστική sci-fi τριλογία πολωνικών ταινιών για παιδιά της δεκαετίας του 1980, Pan Klek, που παρουσιάστηκε στο Barbican Centre του Λονδίνου και στο ΒΑΜ (Brooklyn Academy of Music) στη Νέα Υόρκη.

Πληροφορίες: Σάββατο 14 Μαρτίου στο Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5. Ώρα έναρξης: 00:00. Είσοδος: 5 ευρώ.