Το μουσικό φαινόμενο Vakula στο six d.o.g.s

vakula
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Tο Σάββατο 25 Απριλίου, το Walk the night παρουσιάζει τον περιζήτητο dj και παραγωγό - παγκοσμίως αναγνωρισμένο ως μουσικό φαινόμενο της Ουκρανίας - Vakula.

Ο Mikhaylo Vityk, ευρέως γνωστός ως Vakula γεννήθηκε στην πόλη Konotop της Ουκρανίας. Μία από τις πολυσχιδείς μουσικές προσωπικότητες της εποχής μας, κέρδισε διεθνή αναγνώριση το 2008 αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές τόσο για τις παραγωγές του σε labels όπως τα Meakusma, Dekmantel, Firecracker και Shevchenko, όσο και για την αυθεντικότητα του ήχου του.

DJ με sets που δίνουν παλμό στο απροσδόκητο, έχει χαρακτηριστεί ως ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της μοντέρνας house σκηνής. Tα tracks του Vakula παραπέμπουν στο πολιτιστικό τοπίο της χώρας του, με εμφανείς ηχητικές αναφορές στο Detroit και έμπνευση από καλλιτέχνες όπως οι Moodymann και Theo Parrish. Μετρά ήδη δύο δικά του labels, το ‘Bandura’, στο οποίο συνδυάζει επιρροές από Detroit με deep, spaced-out house και το ‘Leleka’, στο οποίο πειραματίζεται με μελωδίες, ethnic στοιχεία και μουσικές από τις δεκαετίες ’60, ’70 και ’80.

Μαζί του οι Sunshine Pedro και Locke, ενώ ο νικητής του διαγωνισμού ‘Mixtape’ θα αναλάβει το warm up set της βραδιάς.

Πληροφορίες: Σάββατο 25 Απριλίου στο six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα. Ώρα έναρξης: 00:00. Είσοδος: 8 ευρώ.