Ο ταλαντούχος Μαροκινός Adil Hiani στην Αθήνα

adil-hiani
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΜΑΙΟΥ 2015

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η Αθήνα υποδέχεται τον Μαροκινό DJ, παραγωγό και συνιδιοκτήτη της Cosmo Records, Adil Hiani. Τα ηνία της βραδιάς αναλαμβάνουν μαζί του οι Mr. Roussos, Mackenzie, Monkylo & Nerize (Moné). Το πάρτι ξεκινάει στις 6 το απόγευμα ακριβώς στο Sub Open Air Club.

Adil Hiani (Cosmo Rec / Revolt!)

Γεννημένος το 1989, ο Adil Hiani κατάγεται από το Μαρόκο, όπου ξεκίνησε την τέχνη του “turntablism” στην ηλικία των 13, επηρεασμένος από τον ξάδελφό του. Η πρώτη του επαφή με τη μουσική γέννησε την αγάπη του Adil για το Hip Hop, το οποίο άνοιξε το δρόμο για άλλα ενδιαφέροντα και τη γνωριμία του με διάφορους ανθρώπους που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της “ηλεκτρονικής” πορείας του. Ο καλλιτέχνης έγινε μέλος της Cosmo Records λίγο πριν από την επίσημη ίδρυσή της το 2009. Από τότε, έχει αναπτύξει μια δυναμική παρουσία μέσα στο label. Σήμερα, ο Adil είναι απόλυτα συνδεδεμένος ως καλλιτέχνης με την Cosmo Records, ενώ παράλληλα τη διαχειρίζεται και είναι υπεύθυνος του A&R της. Με βάση του το Βερολίνο από το 2012, ο ταλαντούχος Μαροκινός παίζει κυρίως στην Ευρώπη και κρατά λίγο από το χρόνο του για να παίζει στη Βόρεια Αφρική (Μαρόκο, Τυνησία). Σε προηγούμενες παραγωγές του, ο Adil συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Masomenos, San Proper, Sonja Moonear και Reda Cherif.

Mr. Roussos (Revolt / H E R L I N)

Ο Mr. Roussos, κατά κόσμον Ρούσσος Σηφάκης, γεννήθηκε το 1975 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο ίδιος άρχισε να συλλέγει δίσκους στην ηλικία των 14. Επηρεασμένος από την soul, funk, disco και new wave συλλογή του πατέρα του, ανακάλυψε και εθίστηκε στον ήχο του Σικάγο και Ντιτρόιτ. Όταν ήταν δεκαπέντε ετών, έπαιξε για πρώτη φορά μπροστά από κοινό σε ένα παράνομο πάρτι σε αποθήκη. Από τότε η δίψα του για νέους ήχους, τον έκανε να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της ηλεκτρονικής μουσικής μέχρι σήμερα. Ο Mr. Roussos, ένας ασταμάτητος συλλέκτης δίσκων της house και techno, έχει κερδίσει τη φήμη ως ένα από τα βασικά στοιχεία της ελληνικής χορευτικής μουσικής σκηνής. Μετά από πολλά πάρτι και αμέτρητες νύχτες ηδονισμού της 20-ετούς καριέρας του ως DJ, εξακολουθεί να παραμένει προσηλωμένος στο μόνο πράγμα που τον κρατά: το πάθος για τη μουσική.

Mackenzie (Habeat Records / default)

Ο Λευτέρης Μπριλάκης γνωστός και ως Mackenzie είναι ο ιδιοκτήτης του δισκοπωλείου Ηabeat Records. Aπό το 2011 το Habeat Records λειτουργεί ως μια ιδέα που βασίζεται στην αγάπη και το ενδιαφέρον ειδικά για το βινύλιο και την ηλεκτρονική μουσική. Στην ενημερωμένη συλλογή του συγκαταλέγονται αξιόλογες παραγωγές της house αλλά και techno σκηνής. Από φέτος ενσωματώθηκε στην ομάδα Sleazy Beats & Dirty Vibes μαζί με τον Ζοrz και Slydex που πραγματοποιούν απογευματινά parties στην Αθήνα.

Moné (Monkylo & Nerize)

Ο Γιώργος Τζιμόκας aka Monkylo είναι Έλληνας DJ με έδρα την Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε resident στα πιο γνωστά clubs της Αθήνας, όπως το Dybbuk, το Animal Club, το SIXX Athens και το Mamacas club. Έχει παίξει μαζί με καλλιτέχνες όπως οι PanPot, Robert Dietz, Mark Fanciulli, Agent και Maris.Το πάθος του για την ηλεκτρονική μουσική τον οδήγησε στη δημιουργία του Anormale project το 2011, το οποίο με το μοναδικό μουσικό του ύφος κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή στην Αθήνα. Σήμερα, ο Monkylo επικεντρώνεται στο επόμενο βήμα για το Anormale project με φρέσκιες ιδέες, νέα αισθητική και εμπνευσμένους ήχους.

Η αγάπη της Nerize (aka Κατερίνα Ζωγράφου) για τη μουσική εμφανίστηκε σε πολύ μικρή ηλικία. Έχοντας ροκ επιρροές από τη μητέρα της άρχισε να παίζει κιθάρα όταν ήταν 10 χρονών. Ξεκινώντας να πειραματίζεται γύρω από αυτό το είδος, η ίδια πέρασε από όλα τα μήκη και πλάτη της μουσικής καταλήγοντας στην ηλεκτρονική. Όταν γύρω στα 20 βρέθηκε σε επαφή με βινύλια και πικάπ, το πάθος της και το ταλέντο της Κατερίνας εκδηλώθηκε αμέσως! Σήμερα, παράλληλα με τις σπουδές της πάνω στην κλασική μουσική, τη jazz και το πιάνο, η Nerize συνεχίζει να εξελίσσει την τεχνική της στο DJing πραγματοποιώντας εμφανίσεις στα γνωστότερα club της Αθήνας. Η Nerize έχει παίξει μαζί με καταξιωμένους καλλιτέχνες της εγχώριας και διεθνούς σκηνής, όπως είναι οι Anthea, Julietta, Cleymoore, K.atou, Monkylo, Gus & Bonso, Anestie Gomez και άλλους.

Πληροφορίες: Κυριακή 31 Μαΐου στο Sub Open Air Club, Ορφέως 182, Αθήνα. Ώρα έναρξης: 18:00. Ελεύθερη είσοδος. Free barbecue.