Η εβδομάδα με ένα click(atlife)

summer
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Ένας αέρας ξεγνοιασιάς τολμά να φυσήξει πάνω από την πόλη και εκείνη μοιάζει να αναγεννιέται μετά τον αναστεναγμό ανακούφισης που προσωρινά (;) απελευθέρωσαν οι κάτοικοί της.

Το κλίμα διστακτικής επανάκαμψης στην καθημερινότητα αποτυπώνεται στους δρόμους που γέμισαν πάλι κόσμο χαμογελαστό, τα καταστήματα που δέχονται υποψήφιους πελάτες, τις παραλίες που, τουλάχιστον το προηγούμενο σαββατοκύριακο, διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι ότι πνίγηκαν στους λουόμενους, τα «πηγαδάκια» που κρύβουν συζητήσεις άλλες από τις γνωστές και που δεν αφορούν τα κοινωνικοοικονομικά της χώρας, αλλά τα μικρά, ασήμαντα μικροπράγματα που κάνουν την καθημερινή ζωή σημαντική.

Ανάλογη η διάθεση και στον μικρόκοσμο του clickatlife. Πολλές οι ακυρώσεις βέβαια, ωστόσο τα πράγματα είναι πιο θετικά, πιο κοντά σε αυτό που είχαμε συνηθίσει. Έτσι, οι θερινοί θα δεχτούν και τις πέντε προαναγγελθείσες ταινίες. Ο συνάδερφος Γιάννης Μόσχος έκανε την επιλογή εκείνης που ξεχώρισε και σας την παρουσιάζει. Πριν από αυτό όμως, πήγε στο Βρυσάκι και είδε το Σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα, μεταφέροντάς μας τις καλύτερες εντυπώσεις, όχι μόνο από την παράσταση, αλλά και από το κλίμα στο καλλιτεχνικό στέκι του Μοναστηρακίου. Στη διαδρομή από θερινό σε θέατρο και από θέατρο σε θερινό, βρήκε χρόνο και κατέγραψε εντυπώσεις, νέα και κριτικές για το συνεχιζόμενο αφιέρωμα στις ξένες σειρές.
Την ίδια ελπιδοφόρο αίσθηση αποκόμισε από τα μουσικά δρώμενα και η Βάλια Κανελλοπούλου που μίλησε με τους Painted Black, η Ροζίνα Αράπη που άκουσε το νέο album της Melanie Gardot, «Currency of Man» και η Μαρία Πορτοκαλάκη που επέστρεψε από το Βεάκειο με μια αγκαλιά φωτογραφίες του Μάκη Νικοδήμου και εντυπώσεις από τη συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.

Η ενότητα με τα εικαστικά δρώμενα ειδικά αυτής της βδομάδας αξίζει να την ξεφυλλίσετε. Δείτε τι θα μάθετε:

Ποια είναι η «Γυναίκα από Χρυσό» στον πίνακα του Κλιμτ.
Τι κάνει η Μόνα Λίζα στην ψηφιακή εποχή.
Πώς η Μαρία Πολυδούρη εμπνέει γυναικείες πορτραίτα.
Πώς γίνεται ένας ουρανοξύστης να μη δημιουργεί σκιά και
Πώς η τέχνη μπορεί να μεταμορφώσει την πόλη.

Τα νέα του βιβλίου ευτυχώς παραμένουν ανθηρά. Αν ετοιμάζεστε για διακοπές, σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμο το άρθρο μας για τα βιβλία του Ιουλίου και του καλοκαιριού με προτάσεις για αναγνώσματα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, της τελευταίας σοδειάς.
Με αφορμή το θάνατο του Ομάρ Σαρίφ, θυμηθήκαμε την ιστορία Δρ. Ζιβάγκο στο ομώνυμο βιβλίο και δυο ακόμη του συγγραφέα Λόρενς της Αραβίας. Τέλος, μιλήσαμε στο πλαίσιο του writest με τους:

Εύα Στάμου
Κώστα Στοφόρο
Όλγα Γεωργιάδου και
Νίκο Παναγιωτόπουλο

Το citylife επίσης έχει την τιμητική του, παρότι καλοκαίρι, αφού με την αναβολή που πήραν οι καλοκαιρινές διακοπές, η πόλη παραμένει γεμάτη κόσμο και γεγονότα με ενδιαφέρον. Σας προτείνουμε:

-μια βόλτα από το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου πραγματοποιείται Φεστιβάλ με δωρεάν εκδηλώσεις, μουσική, θέατρο και χορό
-το swing party στο «The White Monkey»
-ένα πέρασμα από τη Μασσαλίας για τους λάτρεις των games στη διοργάνωση Gamathlon που διαρκεί όλο το τριήμερο ξεκινώντας από αύριο, Παρασκευή.

Το ταξίδι φυσικά έχει δικαίως τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις επιλογές μας, για αυτό η Τζούλια Τασώνη τα έδωσε όλα.

Μας προτείνει να γίνουμε υπεύθυνοι τουρίστες
Μας συστήνει τις παραλίες για γυμνισμό χωρίς ταμπού και αδιάκριτα μάτια
Μας ξεναγεί σε τέσσερις ορεινούς πλην καλοκαιρινούς προορισμούς
Μας προσκαλεί στον πιο δημοφιλή προορισμό του κόσμου
Μας μαθαίνει πώς να αξιοποιούμε την τεχνολογία όταν ταξιδεύουμε

Η Λιλή Καρακώστα παραμένει σε μοτίβα ευ ζην μέσα από πρίσμα θερινό. Έτσι, μας μαθαίνει τα πάντα για τον γυναικείο οργασμό, αλλά και πώς να έχουμε καθαρή αναπνοή, υγεία στην καρδιά και διαθέσιμο τον πολύτιμο σύμμαχο της ομορφιάς. Βάλτε σε αυτά τις διατροφικές προτάσεις της Τζούλιας Τασώνη για ψαγμένα λαχανικά και φρούτα, τις σούπερ τροφές του Ιουλίου και το τρίπτυχο γεύση-θρέψη-απόλαυση μπορεί να γίνει το σήμα κατατεθέν για αυτή τη βδομάδα.

Μην ξεχάσετε να ενημερωθείτε λεπτομερώς για όλες τις δράσεις της πόλης από την ατζέντα του clickatlife, όπου η Αθηνά Σαΐτη δίνει κάθε μέρα τον καλύτερό της εαυτό και δεν αφήνει παράσταση, μπαρ, κινηματογράφο, εστιατόριο, φεστιβάλ κ.ά. να της ξεφύγει!
Στη σελίδα του facebook και του twitter που διαχειρίζεται η Κέλλυ Κική, θα βρείτε καθημερινά προτάσεις από την αφρόκρεμα της αρθρογραφίας του clickatlife. Εκεί, ο διαγωνισμός PickAbook συνεχίζεται με δεκάδες βιβλία. Μείνετε συντονισμένοι, γιατί οι εκπλήξεις καραδοκούν. Ήδη τις προηγούμενες ημέρες δώσαμε δωρεάν προσκλήσεις για τη συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, αλλά και διαμονή με έκπτωση, ειδικά για τους αναγνώστες του clickatlife, εσάς!

Καλή εβδομάδα και ραντεβού την επόμενη Πέμπτη!

Χριστίνα Χρυσανθοπούλου
[email protected]