Ένα πρωτοφανές πολυπολιτισμικό show στο Gazarte

idan-raichel
ΤΡΙΤΗ, 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ο Idan Raichel φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Project που ενώνει διαφορετικές γλώσσες, κουλτούρες, μουσικές και πολιτισμούς και θα συναντηθεί στη σκηνή του Gazarte με τον Γιάννη Κότσιρα και την Ελένη Τσαλιγοπούλου την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015.

Το σόου που θα παρακολουθήσουμε στο Gazarte είναι δημιούργημα του παραγωγού, συνθέτη και κιμπορντίστα Idan Raichel και φέρει το όνομά του: Idan Raichel Project. Πρόκειται για ένα πολυεθνικό επίτευγμα που άλλαξε το πρόσωπο της ισραηλινής ποπ μουσικής και που γοητεύει το κοινό με τις μαγευτικές συγχωνεύσεις και τραγούδια στα εβραϊκά, αραβικά και στις αιθιοπικές γλώσσες αμχαρικά και τιγκρίτ.

Perry Bindelglass

Το τελευταίο άλμπουμ του Idan Raichel, «Quarter To Six»,  κέρδισε  διεθνή αναγνώριση για το βάθος και τη γκάμα του. Ο Idan Raichel έχει συνεργαστεί με πάνω από 95 διάσημους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Αμερικανίδας ντίβας της neo-soul India Arie, της Mayra Andrade από το Πράσινο Ακρωτήριο, της Marta Gomez από την Κολομβία, της Ana Moura από την Πορτογαλία, του Γερμανού κόντρα-τενόρου Andreas Scholl, του Vieux Farka Touré από το Μάλι και πολλούς άλλους. Κατά την τελευταία δεκαετία το Idan Raichel Project έχει γίνει ο ήχος του σύγχρονου Ισραήλ.

Perry Bindelglass

Το εντυπωσιακό live show του Idan Raichel Project έχει μαγέψει το κοινό σε όλο τον κόσμο. Έχει πρωταγωνιστήσει σε μερικές από τις σημαντικότερες σκηνές του κόσμου, όπως το Central Park Summer Stage, το Apollo Theater, το Town Hall και το Radio City Music Hall, το Los Angeles’ Kodak Theater, η Όπερα του Σύδνεϋ, το Zenith και το Bataclan στο Παρίσι, το Royal Albert του Λονδίνου και πολλά διεθνή φεστιβάλ. Έχουν επίσης εμφανιστεί σε όλη την Ευρώπη, τη Νότια και Κεντρική Αμερική, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, την Ινδία, την Αιθιοπία, τη Νότια Αφρική, τη Γκάνα και δεκάδες άλλες χώρες για να μαγέψει ακροατήρια κάθε μουσικής παράδοσης.

Το 2012, ο Idan Raichel τιμήθηκε από τον Πρόεδρο του Ισραήλ και βραβευμένο με Νομπέλ Ειρήνης Σιμόν Πέρες, όταν ο τελευταίος του ζήτησε να συνθέσει μουσική για ένα ποίημα που ο Πέρες έγραψε για την αιθιοπική κοινότητα του Ισραήλ. Το τραγούδι, “The Eyes of Beta Israel”, παίχτηκε μπροστά σε 3.000 άτομα κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στην Ιερουσαλήμ, τον Ιανουάριο 2012.

Info
http://www.idanraichelproject.com
Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 201
Gazarte
Βουτάδων 32 - 34 στο Γκάζι  Στάση Κεραμεικός