Οι εκδηλώσεις του τριημέρου 4,5 & 6/3

citylife
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Ας δούμε τα περισσότερα από τα parties, dj sets και lives, που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη αυτό το τριήμερο.

Παρασκευή 4 Μαρτίου

- Οι "Resalto Grosso" είναι ένα νέο σχήμα που απευθύνεται στο ευρύτερο Hip Hop κοινό και όχι μόνο. Xαρακτηριστικά τους είναι ο αυθορμητισμός και η ελεύθερη βούληση, που τους ενέπνευσαν στην πρώτη ολοκληρωμένη τους δουλειά με τίτλο "Sounds of pirates". Το βράδυ της Παρασκευής θα βρεθούν στο Work. Οι πόρτες θα ανοίξουν από τις 21.00, ενώ στα decks θα είναι η Maru.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει τρόφιμα (κονσέρβες - κρουασάν- μπισκότα - γάλα διάρκειας- νερό και άλλα), φάρμακα (πρώτον βοηθειών), παιδικά ρούχα (παπούτσια, κάλτσες, μπουφάν) καθώς και πάνες, χαρτομάντιλα, πλαστικά ποτηράκια, κ.ά. τα οποία θα συγκεντρώσουμε για τους πρόσφυγες της Συρίας.

- Φέτος τις απόκριες, το  Black Duck σας προσκαλεί να φορέσετε την αγαπημένη σας κόκκινη απόχρωση σε όποια μεταμφίεση ή σε όποιο ρούχο και αξεσουάρ επιλέξετε και να έρθετε να διασκεδάσετε με τα «Μαύρα Παπιά» στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του. Η κοκκινοσκουφίτσα συναντάει τον κόκκινο μασκοφόρο και τη ντάμα κούπα, ο φλας βρίσκει τον παπουτσωμένο γάτο. Κόκκινο κραγιόν ή κόκκινη γόβα, κόκκινα γυαλιά ή κόκκινο καπέλο και οι νύχτες στο Black Duck παίρνουν άλλο χρώμα.

Το in-house group της Μαύρης Πάπιας, The Black Ducklings, με ζωηρούς ελληνικούς και ξένους latin ρυθμούς βγαλμένους από τους τόνους του κόκκινου, προκαλεί τους χορευταράδες θαμώνες του κέντρου της πόλης να τους συντροφεύσουν σε δύο ξέφρενα αποκριάτικα πάρτυ με ζωντανή μουσική. The Black Duckligs: Χριστίνα Καραμαλτίδου, Λευτέρης Χαρέλλης, Νίκος Καρύδης, Αλέξης Κωτσόπουλος, Δήμητρα Αποστόλου. - Στις 21.30

- Οι 100%Gtf επιστρέφουν στις 21.30 στο Blinky με την stand-up κωμωδία τους. Μια βραδιά βροντερού γέλιου από τον Άγγελο Σπηλιόπουλο, τον εκ Παιανίας, τον Blink Mike, Παγκρατίου & Αμπελοκήπων, τον Άλεξ Κένσιν Αποστολόπουλο, τον νεοκοσμίτη, τον Λάμπρο Λαμπρινό, καμάρι του Μετς, με γκεστ τους Νίκο Δούκα, Πάρι Ρούπο, Κωνσταντίνο Μπούρα-Μπαϊμάκο και Μαρία Βασιλικού. Τη βραδιά θα παρουσιάσει η Xrysa Katsarini, νύμφη Καβάλας και Βορείου Ελλάδος, ενώ μετά την παράσταση θα ακολουθήσει aftershow dj set με τον Dj Vasilis Santa Punk.

- Όταν τα φαντάσματα χορεύουν rock 'n' roll, όταν οι βρικόλακες στριφογυρίζουν σε ρυθμούς swing, όταν τα ζόμπι ξεκινούν το stroll, τότε είστε στη νύχτα τρόμου στο Blue Fox. Για 8η συνεχή χρονιά, σας προσκαλεί στο καθιερωμένο του μασκέ πάρτυ, με θέμα "Νύχτα Τρόμου". Ντυθείτε ό,τι πιο τρομακτικό μπορείτε και πηγαίνετε εκεί να χορέψουμε rock 'n' roll και swing, αλλά και να απολαύσετε μουσικές από τις δεκαετίες του 40 και του 50, στις επιλογές των οποίων θα βρίσκονται οι Μanos K και Mr SaDle.  

- Το νέο μουσικόφιλο στέκι της Κηφισιάς, Wild Cherry, παρτάρει και παρουσιάζει ένα live αφιέρωμα στους Rolling Stones, από τους "The Stones Addiction" στην ακουστική τους μορφή). Ένα μουσικό σύνολο που δημιουργήθηκε το 2013 στην Αθήνα και απαρτίζεται από μουσικούς των “Plastic People” και των “4Bitten”, δύο συγκροτημάτων με διαφορετικό μουσικό προσανατολισμό, αλλά με κοινό παρονομαστή την αγάπη τους για ένα από τα μεγαλύτερα και μακροβιότερα μουσικά συγκροτήματα στον κόσμο.

-  Το TrollRadio.gr επιστρέφει στον Κεραμεικό και σε υποδέχεται από τις 22:00 στο Kreuzberg urban culture bar σε ένα μεγάλο πάρτυ μασκέ με θεματική “Back to School”. Θα πάτε πίσω, στα σχολικά σας χρόνια, όταν βάζατε στα μολύβια σας τους Ευχούληδες με τα χρωματιστά μαλλιά, ντύνατε τα βιβλία με διάφανο αυτοκόλλητο και φυτεύατε φακές σε κεσεδάκια γιαουρτιού. Θυμηθείτε στα '80s τα κολάν με τις χρωματιστές γκέτες και τα shutter γυαλιά ηλίου, στα 90s τα fly μπουφάν, τα φαρδιά παντελόνια και τις martens και στα 00s τα παντελόνια «βράκες» και τις ugg μπότες. 

Πίσω από τα decks θα βρίσκονται οι παραγωγοί του TrollRadio: Δημήτρης Σούλτας, Damned1, Stalia, Ηλιάνα Κυρίτση, Πάνος Γιαννόπουλος και Αλέξανδρος Βιρβίλης επιλέγοντας rock ‘n’ roll, funk, indie και punk τραγούδια που θα σας ταξιδέψουν στα πάρτυ και τις συναυλίες των σχολικών σας χρόνων. 

- Οι Bag of Nails ζωντανά στο Beatniks Road Bar για ένα εκρηκτικό live που θα σας στείλει στον πλανήτη του ψυχεδελικού blues/rock. Μετά το live η βραδιά θα συνεχιστεί με μουσικές που θα επιλέγουν ο Κώστας (Thriller) και ο Lucien Teddyboy για το απόλυτο Rockabilly Burnout.

- Στον Μπλε Παπαγάλο  αναβιώνουν την αρχαία παράδοση της ημέρας των νεκρών. Ευκαιρία για μία γοητευτική αμφίεση και μία βραδιά απαλλαγμένη από θνητότητες.

- Στα decks του Tiki Bar θα βρίσκονται οι Giannis Kafatos και Dimitris Voglis από τις 21.00, ενώ στις μουσικές επιλογές στο "Ρολόι" θα είναι ο dj και radio producer του Ρepper 96.6, Snatch. 

- Από τις 23.00 τα ηνία της διασκέδασης στο Under θα αναλάβουν οι Viton και Jon Tsamis, Mar.P, Nik B και Stathis Psaropoulos, ενώ μετά τις 5.00 θα βρεθεί στο booth ο Nicolas Dales. 

- Στο Pixi οι "Invisible People", William Blake και Billy Bartok, αλλά και ο Rhino, θα ξεσηκώνουν τα πλήθη με techno και techno deep house μουσικές επιλογές.

- Στα decks της Death Disco θα ανέβει ο Mike Joyce, drummer των Smiths, στα πλαίσια των dj set του για τη τριακοστή επέτειο του The Queen is Dead. Μαζί του θα είναι μερικοί από τους πιο σημαντικούς indie / post punk dj's της Αθήνας και όλοι μαζί υπόσχονται ότι αυτή θα είναι μια από τις πιο απολαυστικές indie club βραδιές της φετινής σεζόν. 

- Στο Room 22 και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Zlatnichi από το Σαράγεβο, σε ένα άκρως funky και hot set με επιλογές από την underground techno σκηνή.

Σάββατο 5 Μαρτίου

- Απόκριες χωρίς disco είναι ...χωριάτικη δίχως φέτα επισημαίνει ο... Μπλε Παπαγάλος και σας προσκαλεί στο disco 70s party του, ωδή στην πιο χορευτική μουσική. 

- Μασκέ πάρτι θα πραγματοποιήσει και το Viento στο Μαρούσι, και το Najbarajo στο Χαλάνδρι, και το Orient Express στην Ν. Φιλαδέλφεια και το Gasoline, παρέα μάλιστα με τους  "H. Angry Birds", και το H.o.s.t. στο Ν. Ηράκλειο, που θα έχει ...άρωμα καλοκαιριού, μιας και όπως αναφέρει το προσωπικό: "Ότι μας αρέσει το καλοκαίρι μας αρέσει. Απόκριες δεν έχουμε; Ε, ναι... Άρα ότι θέλουμε κάνουμε".

- Το cAfe Υπογλυκαιμίες στηρίζοντας την ελληνική Reggae σκηνή διοργανώνει το "One Night Reggae", μια βραδιά αφιερωμένη στην μουσική ιστορία της reggae σε ένα ειδικά διαμορφωμένο Dancehall (250 τετραγωνικών μέτρων) με extra sound system και light effect. On decks: Lanjah, Iosif Vagger, Rootie, Dread Power, Rankin Johnny, Anna Mystic, Dj Booker και Blast'em Bop. Και μια εμφάνιση - έκπληξη... 

- Τέρμα η χρονοτριβή και οι αμφιβολίες, το Vagabond Loves You, vol.4 είναι γεγονός. Κοιμόμαστε καλά, τρώμε σωστά, λαδώνουμε κλειδώσεις και δοκιμάζουμε παλιές ρουτίνες και νέες χορευτικές φιγούρες. Κανονίζουμε νταντάδες, pet hotel και ακυρώνουμε ό,τι άλλα σχέδια είχαμε. Πάνω από όλα ονειρευόμαστε την περσόνα μας και δημιουργούμε τη στολή και τη μάσκα μας. Φέτος θέλουμε exotica, kitsch και φανφάρα. Θέλουμε χρώμα και χιούμορ. Ντυθείτε και γίνετε μέρος της παρέας του Collage. Στα decks: TeSta One, Miss Catalina, Νεκτάριος, Cest Pagrav.

- Η Marsha προσκαλεί στο Piso Bar του Pop Up ένα σπουδαίο μουσικό παραγωγό και dj, τον Alex Dimou. Από τους πλέον ταλαντούχους Έλληνες καλλιτέχνες στην παγκόσμια μουσική σκηνή, ο Alex Dimou θα παρουσιάσει για 1η φορά στην Αθήνα, το καινούργιο του Live Act. Όπως εξηγεί ο ίδιος, το live act είναι “μουσική που δεν υπάρχει κάπου, είναι μόνο δικές σου σκέψεις και κάθε φορά το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό (καθώς τα κομμάτια ουσιαστικά φτιάχνονται εκείνη την ώρα)".

- Tο Blend υποδέχεται στο Steam τον Barem,  εκπρόσωπο της minimal techno και «σήμα κατατεθέν» του διάσημου label της M-nus. 

- Ο Nicolas Dales, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες djs στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, θα βρίσκεται από τις 22.00 στο Corner Stories, παρουσιάζοντας έναν Deep & Sensual Electronique set.

- Tο πιο εκτροχιασμένο trash πάρτυ της πόλης επιστρέφει σε carnival mode στο Senza με ...κεντελαμπόνγκο και μακαρένα για ακόμα πιο τρελές καταστάσεις.

- Στο Black Rose φέρνουν το Μεξικό. Μουσική χωρίς όρια από τους Mario Z. και V.Goula και άφθονη tequila στο Sombrero party που θα ξεκινήσει στις 22.00.

Κυριακή 6 Μαρτίου

- Είκοσι και πλέον σπουδαστές διαφόρων ηλικιών και επιπέδων θα παρουσιάσουν αποσπάσματα της δουλειάς τους στο ηλεκτρικό μπάσο και την ηλεκτρική κιθάρα, εκθέτοντας ταυτόχρονα το κέφι και την όρεξη τους για τη μουσική. Solo, duet και play along tracks, υπό την επιμέλεια και τη διδασκαλία του Δημήτρη Γασπαράτου. Από τις 19.30, με ελεύθερη είσοδο στο  Work.

- Στη Braziliana για ακόμα μια φορά θα βουτήξετε το πινέλο σας μέσα στη μπύρα ή το ήδη χρωματιστό κοκτέιλ σας. Πάντα πρωτοποριακά, έμπειροι καλλιτέχνες (Dimitra Adamopoulou, Eleanna Mavrofrydi, Kostas Pantoulas , Katerina Stamati, Chrisa Lampracopoulou κι άλλοι πολλοί), μουσικοί (40Cloudz - dj) κι έσεις σε ελεύθερη δημιουργική δράση στο μεγάλο τραπέζι. Μπλοκ, χρώματα κι άλλα υλικά θα υπάρχουν, αλλά καλό είναι να φέρετε και δικά σας.

- Μετά από 10 μήνες οι Rundays επιστρέφουν στην Αθήνα. Πρόκειται για μία ροκ μπάντα από την Θεσσαλονίκη, η οποία εδώ και 3 χρόνια κινείται στην πόλη (και όχι μόνο) σε ήχους indie, alternative και rock ‘n’ roll. Πριν από μερικούς μήνες κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Hellcat» που περιέχει 12 κομμάτια και στα πλαίσια προώθησής του Tiki Bar θα γεμίσει με ευρηματικά ριφάκια και groovy μπασσογραμμές. 
Υ.γ. Ο χορός είναι υποχρεωτικός! 

* Ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις θα βρείτε στην ΑΤΖΕΝΤΑ
* Όλες οι παραστάσεις εδώ και * Οι ταινίες της εβδομάδας

Mαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]