Τα 5 κοκτέιλ της Αποκριάς

ta-5-kokteil-tis-apokrias-kokteil-tis-apokrias

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Η Αποκριά πλησιάζει στην κορύφωσή της και το αποκριάτικο πνεύμα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν! Ιδού και 5 αποκριάτικα κοκτέιλ από τη Νέα Ορλεάνη για να εμπλουτίσετε τα μασκέ πάρτι σας.

Είναι γνωστό ότι στη Νέα Ορλεάνη, την πόλη με το πιο «γαλλικό» άρωμα και παράδοση σε όλες τις ΗΠΑ, η Mardi Gras (η αντίστοιχη Τρίτη της δικής μας Καθαρής Δευτέρας, που κι αυτή ορίζεται με βάση το πότε πέφτει το Πάσχα) γιορτάζεται με τρελό κέφι! Από το αποκριάτικο πάρτι λοιπόν, δε θα μπορούσαν να λείπουν τα ιδιαίτερα κοκτέιλ της πρωτεύουσας της Louisiana. Δανειστείτε ιδέες από το δημοσίευμα της Huufington Post και μη μένετε στα τετριμμένα… αποκριάτικα!

Hurricane

Δημοφιλές ήδη από τη δεκαετία του ‘30 και τον ιδιοκτήτη bar Pat O’Brien, αυτός ο συνδυασμός από λευκό και μαύρο ρούμι, φρέσκα φρούτα και λικέρ Galliano έχει καταστεί must των αποκριών στη Νέα Ορλεάνη. Και μολονότι υπάρχει διχογνωμία για το πού συνελήφθη για πρώτη φορά η ιδέα της δημιουργίας του, οι κάτοικοι της Νέας Ορλεάνης το θεωρούν δικό τους!

30g μαύρο ρούμι

30g λευκό ρούμι

15g Galliano

60g φρέσκο χυμό πορτοκάλι

60g φυσικό χυμό ανανά

30g νέκταρ από passion fruit

22g φρέσκο χυμό lime

30g απλό σιρόπι

Μια στάλα angostura bitters

Παγάκια

Για γαρνιτούρα θα χρειαστείτε φέτα ανανά, φέτα πορτοκαλιού ή οποιουδήποτε φρέσκου φρούτου.

Ramos Gin Fizz

Εφεύρεση της δεκαετίας του 1880, αυτός ο «αεράτος» συνδυασμός περιλαμβάνει gin, χυμό, κρέμα και ασπράδι αυγού μετά από ένα καλό, δυνατό χτύπημα στο shaker, που κανονικά πρέπει να κρατήσει έως και 12 λεπτά!

45g gin

1 κουταλιά της σούπας απλό σιρόπι

15g. Φρέσκο χυμό λεμονιού

15g. φρέσκο χυμό lime

1 φρέσκο ασπράδι αυγού

15g. κρέμας

3 σταγόνες ανθόνερο

15g σόδα

Παγάκια

Συνδυάστε τα πρώτα επτά συστατικά σε shaker χωρίς πάγο και ανακινείστε καλά. Προσθέστε πάγο στο shaker και ξαναχτυπήστε για τουλάχιστον δυο λεπτά (και παραπάνω αν μπορείτε). Σουρώστε στο ποτήρι, προσθέστε τη σόδα και ανακατέψτε.

Cajun Bloody Mary

Ελαφρύ και απαραίτητο για την αντιμετώπιση του hangover, από το Cochon της Νέας Ορλεάνης, αυτή η cajun «επιμειξία» του κλασικού Bloody Mary. Πιστέψτε μας, θα θέλετε πια να το πίνετε μόνο έτσι!

45g vodka

1400g. χυμό λαχανικών

2 κουταλιές της σούπας καλοαλεσμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου

45g. ζωμό χοιρινού

45g. φρέσκο χυμό lime

75g. φρέσκο χυμό λεμονιού

αρκετές κουταλιές κόκκινο και πράσινο Tabasco (ανάλογα με το πόσο καυτερό το επιθυμείτε)

2 σταγόνες ξύδι

2 σταγόνες χυμό από τουρσί

Μισό λεμόνι, κομμένο σε φέτες

Παγάκια

Για τη γαρνιτούρα θα χρειαστείτε φέτες λεμονιού και lime ή κάποια κομμένα λαχανικά όπως σέλινο.

Λιώστε το λεμόνι με το γουδοχέρι σε ποτήρι ή στη βάση του shaker. Προσθέστε βότκα και όλα τα άλλα συστατικά μαζί με τα παγάκια και ανακατεύετε. Ανακινείστε δυνατά και ρίξτε το μείγμα, χωρίς να σουρώσετε, στο ποτήρι.

Vieux Carré

Το όνομά του το χρωστάει στη γαλλική συνοικία της Νέας Ορλεάνης. Πρόκειται για δημιούργημα της δεκαετίας του ’30, μια μίξη ουίσκι, κονιάκ, λικέρ bénédictine και βερμούτ.

25g ουίσκι

25g κονιάκ

25g γλυκού βερμούτ

1 κουταλιά Bénédictine

2 σταγόνες Angostura bitters

Παγάκια

Για γαρνιτούρα αρκεί ένα κεράσι

Sazerac

Ένα μνημειώδες κοκτέιλ, αυτή η μεθυστική μίξη από ουίσκι, αψέντι και bitters έχει τις ρίζες της σε έναν φαρμακοποιό της Νέας Ορλεάνης του 19ου αιώνα.

60g αμερικάνικο ουίσκι

15g σιρόπι γρεναδίνης

2 σταγόνες bitters

Αψέντι ή λικέρ Herbsaint

Παγάκια

Για γαρνιτούρα κρατείστε μια φλούδα λεμονιού