Κορωνοϊός: Τρόφιμοι σε γηροκομείο αναπαριστούν διάσημα εξώφυλλα δίσκων
Μουσικά vibes «σπάνε» τη μονοτονία της καραντίνας σε ένα κέντρο φροντίδας στη Βρετανία.
Ποιος είπε ότι ο εγκλεισμός κατά τη διάρκεια του lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, μεγιστοποίησε τη δημιουργικότητα μόνο των νεαρότερων ηλικιών; Πώς μπορεί να ξεχάσει κανείς τους Ιταλούς που όταν κλείστηκαν σπίτι άρχισαν να μεταμορφώνουν τους εαυτούς τους σε μοντέλα στην προσπάθειά του να αναπαραστήσουν πασίγνωστα έργα τέχνης; Ή το κυνήγι λούτρινων αρκούδων που τοποθετούσε λούτρινα παιχνίδια σε παράθυρα, γραμματοκιβώτια, φράχτες, παγκάκια, ακόμη και σταθμούς λεωφορείων σε διάφορες πόλεις του κόσμου με σκοπό να δώσει χαρά στα παιδιά που ήταν κλεισμένα στο σπίτι.
Η στατιστική καθημερινότητα έφερε σίγουρα πλήξη, γέννησε όμως και διάφορους τρόπους «καταπολέμησής» της. Ένα από αυτούς τους τρόπους εφάρμοσαν οι τρόφιμοι και οι εργαζόμενοι στο γηροκομείο «Sydmar Lodge Care Home» στο Έτζγουερ, στο βόρειο Λονδίνο.
Η κλινική έκλεισε για τους επισκέπτες στις 12 Μαρτίου, κι έτσι το προσωπικό ξεκίνησε να σκαρφίζεται διάφορες δραστηριότητες ώστε να διασκεδάζουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες που φιλοξενεί το γηροκομείο γεμίζοντας το χρόνο τους. Μια από αυτές τις δραστηριότητες ήταν να αναπαραστήσουν τα εξώφυλλα διάσημων δίσκων, όπως της Adele, της Taylor Swift και των Queen αλλά και πιο κλασικών, όπως των The Clash, του David Bowie και του Bruce Springsteen.
Ο Robert Speker, εμπνευστής της ιδέας και διοργανωτής των δραστηριοτήτων στο γηροκομείο, δήλωσε πως οι ηλικιωμένοι λάτρεψαν την ιδέα και τα δημιουργήματά τους. «Ξεκίνησα να βγάζω φωτογραφίες και να σκέφτομαι έπειτα ποιος από τους ηλικιωμένους έχει μια αμυδρή ομοιότητα με τον καλλιτέχνη και το ξεκίνησα έτσι» συνεχίζει, προσθέτοντας πως παππούδες και γιαγιάδες απόλαυσαν τις δημιουργίες πετυχαίνοντας έτσι το σκοπό του, να δείξει πως «τα κέντρα φροντίδας δεν χρειάζεται να είναι ένα θλιβερό περιβάλλον, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας».