Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου «βγάζει στο σφυρί» έργο του David Hockney

royal-opera-house-londino Willy Barton
ΤΡΙΤΗ, 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Η δημοπρασία του πίνακα έχει στόχο την οικονομική ενίσχυση της όπερας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει τεράστιο πλήγμα στον χώρο του θεάματος, με τους μουσικούς να αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες επιβίωσης στην εποχή της κοινωνικής αποστασιοποίησης και των έκτακτων μέτρων καραντίνας. Από τις επιπτώσεις της πανδημίας δεν γλύτωσε ούτε η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, η οποία σκοπεύει να δημοπρατήσει έναν πίνακα του David Hockney για να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Christie’s, ο πίνακας του Sir David Webster – του πρώην επικεφαλής της Βασιλικής Όπερας – πρόκειται να βγει στο σφυρί στις 22 Οκτωβρίου. Οι εκτιμητές του οίκου Christie’s θεωρούν πως το έργο θα πουληθεί για 11 με 18 εκατομμύρια λίρες.

Christies

Ο Hockney, ένας από τους πιο γνωστούς Βρετανούς καλλιτέχνες εν ζωή, φιλοτέχνησε το έργο το 1971, μετά την απόφαση του Webster να αποσυρθεί από την θέση του γενικού διαχειριστή της Όπερας. Ο Webster πέθανε αργότερα εκείνη την χρονιά, στην ηλικία των 68 ετών.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, Alex Beard. «Αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε και να παραμείνουμε βιώσιμοι και να καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε και στη συνέχεια να μπορούμε στο μέλλον να ξανακάνουμε προσλήψεις» ανέφερε.