Διπλή γιορτή στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ!

xorodiadvk02328
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΜΑΙΟΥ 2024

Με εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις και δράσεις εντός & εκτός Μουσείου.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ σε προσκαλεί από την Πέμπτη 16 Μαΐου έως την Κυριακή 19 Μαΐου σε ένα εορταστικό τετραήμερο με μοναδικές εκδηλώσεις. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος μπορείς να συμμετάσχεις στις εορταστικές δράσεις των μουσείων δωρεάν. Τι γιορτάζουμε; Μα φυσικά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου, την οποία καθιέρωσε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) το 1977 για να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία.

Το θέμα των φετινών εορτασμών είναι «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα». Γιατί τα μουσεία έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στην κατανόηση του κόσμου, μέσα από την εκπαίδευση και την έρευνα σε ένα πεδίο που καλύπτει από την τέχνη και την ιστορία μέχρι την επιστήμη και την τεχνολογία. Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών συνδυάζει αυτή τη μεγάλη γιορτή με την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (17 Μαΐου) και σε προσκαλεί σε μια σειρά από πρωτότυπες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Για άλλη μια χρονιά, η ομάδα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ βγαίνει έξω και επισκέπτεται τα Παιδικά Χωριά SOS – Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Αθήνας (16/5) και το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας (17/5) με το καινοτόμο και διασκεδαστικό διαδραστικό παιχνίδι «Τσάκα – Τσάκα».  Μετά από μια εικονική περιήγηση στις τηλεπικοινωνιακές εφευρέσεις της Αρχαίας Ελλάδας, τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες και θα παίξουν αξιοποιώντας όσα έμαθαν από την περιήγηση.

Πολλές εκπλήξεις σε περιμένουν στους χώρους του Μουσείου! Ο ανοιξιάτικος καιρός είναι ο κατάλληλος για μια εξόρμηση στο κτίριο της Νέας Κηφισιάς, οπότε μην το σκέφτεσαι. Για να οργανωθείς, σου δίνουμε εδώ μια γεύση των δωρεάν εορταστικών δράσεων του Μουσείου. Μπορείς να βρεις το αναλυτικό πρόγραμμα και να κλείσεις τη θέση σου εδώ.

Nikos Karanikolas

Θεατρική Παράσταση «Για περισσότερο γέλιο παραμείνατε στο ακουστικό σας», από τη θεατρική ομάδα Χιλιοδέντρι

Με κεντρική πρωταγωνίστρια μια τηλεφωνήτρια του ΟΤΕ της δεκαετίας ‘70, θα συνδεθείς απευθείας με ιστορίες βγαλμένες από πραγματικές και φανταστικές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μιας άλλης εποχής.

Σάββατο 18/5, στις 11:30 – 13:00 για παιδιά ηλικίας 8-13 ετών

Ομαδική Ξενάγηση στο Μουσείο/από 10 ετών

Με τη χρήση νέων τεχνολογιών και σύγχρονων ψηφιακών μέσων ταξίδεψε στην ιστορία των τηλεπικοινωνιών από την αρχαιότητα έως το σύγχρονο ψηφιακό κόσμο!

•              Σάββατο 18/5, 13:30 – 14:30

•              Κυριακή 19/5, 13:30 – 14:30 & 14:30 – 15:30

Happy Runner – STEM Workshop

Ακόμα και  στην αρχαιότητα οι αγγελιαφόροι ήταν πολύ σημαντικά πρόσωπα. Σήμερα, η τεχνολογία μας επιτρέπει να ανταλλάσσουμε μηνύματα πιο γρήγορα από ποτέ. Με έμπνευση από τους αγγελιοφόρους της αρχαιότητας, θα φτιάξεις κι εσύ ένα δρομέα-ρομπότ!

Κυριακή 19/5, στις 10:30-12:00 για παιδιά ηλικίας 6-9

Nikos Karanikolas
Κινούμενοι Ανεμόμυλοι – STEM Workshop

Με το πάτημα ενός διακόπτη σήμερα έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα! Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Σ’ αυτό το εργαστήρι θα μάθεις πώς φτάσαμε στη σημερινή τεχνολογία και θα φτιάξεις ένα μοντέλο λειτουργικής ανεμογεννήτριας.

Κυριακή 19/5, στις 12:30-14:00 για παιδιά ηλικίας 10-12

Μουσειοπαιδαγωγική δράση «Ένας ζογκλερ στο Μουσείο»

Μέσα από έναν πρωτότυπο συνδυασμό της ζογκλερικής τέχνης και των τηλεπικοινωνιών, θα ζήσεις μαγικές μουσειακές στιγμές!

Κυριακή 19/5, στις 11:00-12:30 για παιδιά όλων των ηλικιών

Μουσειοπαιδαγωγική δράση «Γίνε Αγγελιαφόρος της θεάς»

Θα ταξιδέψεις στη μακρινή αρχαιότητα για να γνωρίσεις καλύτερα τον Ερμή, την Αφροδίτη, αλλά και τις Θεές όλου του κόσμου. Θα γίνεις αγγελιαφόρος ενός ζητήματος επικοινωνίας που απασχολεί σήμερα τους ανθρώπους και θα το συζητήσεις με όλη την ομάδα.

Κυριακή 19/5, στις 16:00-17:00 για παιδιά ηλικίας 9-11

Τέλος, η Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών, θα βρίσκεται στο Μουσείο την Κυριακή 19/5 από τις 12:30 έως τις 13:30 για να σε ταξιδέψει στον κόσμο της μουσικής δημιουργίας.