Την επανηχογράφηση κλασικού τους άλμπουμ ανακοίνωσαν οι Blind Guardian

blind-quardian
ΤΡΙΤΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Η έκδοση αυτή θα κυκλοφορήσει στις 2 Αυγούστου από τη Nuclear Blast Records.

Σε μία μάλλον αχρείαστη κίνηση προχώρησαν οι αγαπημένοι βάρδοι του ευρωπαϊκού power metal Blind Guardian ανακοινώνοντας την επανηχογράφηση του κλασικού πια άλμπουμ τους Somewhere Far Beyond, 32 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του (29/6/1992).

Η έκδοση αυτή θα κυκλοφορήσει στις 2 Αυγούστου από τη Nuclear Blast Records σε 3 διαφορετικά χρώματα βινυλίου, CD και μία έκδοση που θα περιέχει 2 CD και ένα Blu Ray. Στο πρώτο CD θα περιέχεται η επανηχογράφηση του άλμπουμ, στο δεύτερο ολόκληρη η απόδοση του δίσκου στο Rock Hard Festival το 2022 ενώ το Blu Ray θα περιέχει σε εικόνα το Somewhere Far Beyond live στο Rock Hard Festival 2022 και στο Hellfest 2022. Ήταν η ίδια χρονιά που έπαιξαν όλο το εν λόγω άλμπουμ και στο Release Athens Festival στην Πλατεία Νερού.

Δίσκος σημαντικός για την καριέρα τους, μιας και ήταν η πρώτη κυκλοφορία του σχήματος για την Virgin Records και την είσοδό τους σε πολύ μεγαλύτερα ακροατήρια. Παράλληλα ήταν και ο δίσκος που έφερε μία νέα γενιά ακροατών σε επαφή με την επική και την Fantasy θεματολογία μέσω των στίχων του σχήματος αλλά και του καταπληκτικού εξωφύλλου του κορυφαίου εικονογράφου Andreas Marschall (το οποίο ευτυχώς κράτησαν ίδιο και στην επανακυκλοφορία του άλμπουμ).

Τους Blind Guardian θα απολαύσουμε για μία ακόμα φορά, την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Release Athens Festival δίπλα στους Megadeth και τους Grand Magus. Εισιτήρια μπορείτε να βρείτε στο more.com

Δείτε το βίντεο με την καινούρια ηχογράφηση για το τραγούδι The Quest For Tanelorn με πλάνα από την επανηχογράφηση αλλά και την αυθεντική ηχογράφηση του εδώ.

Επιμέλεια: Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected].