«Flower Power 3» σε ένα «κήπο» γεμάτο όπου λουλούδια και φυτικά μοτίβα γίνονται έργα τέχνης

flower-power-3
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Η FokiaNou Art Space αγαπά τα λουλούδια στην τέχνη για αυτό και από το καλοκαίρι του 2022 ξεκίνησε τη σειρά ετήσιων εκθέσεων με τίτλο Flower Power, εστιάζοντας σε αυτό το αρχετυπικό σύμβολο της ζωής και της ομορφιάς που έχει διαχρονικά εμπνεύσει τον κόσμο της τέχνης.

Η τρίτη εκδοχή της έκθεσης, που παρουσιάζεται αυτή τη περίοδο σε επιμέλεια του Παναγιώτη Βούλγαρη και της Mary Cox, πραγματοποιείται μέσα από την διεξαγωγή ανοιχτής πρόσκλησης προς τους καλλιτέχνες. Το διαμέρισμα της οδού Φωκιανού μεταμορφώνεται σε έναν ιδιαίτερο κήπο γεμάτο από λουλούδια και φυτικά μοτίβα, μετουσιωμένα σε πρωτότυπα έργα ζωγραφικής, κολάζ, κεραμικής, φωτογραφίας, οριγκάμι καθώς και κατασκευές.

Ioanna Lin

Christine Grek

Η έκθεση Flower Power 3μας καλεί να ανακαλύψουμε τον μαγικό κόσμο των λουλουδιών και τις ιστορίες τους για τη ζωή και τον θάνατο, την φθορά και την αιωνιότητα, τον έρωτα και την ελπίδα, τη θλίψη και την χαρά, την μεταμόρφωση και την αναγέννηση.   

Πανδώρα Μουρίκη

Bettina Buschbeck

Στην έκθεση συμμετέχουν: Sebastian Boulter, Bettina Buschbeck, Ανδρομάχη Γιαννοπούλου, Δήμητρα Γούναρη, Sidan Ghazi, Christine Grek, Piyi Wong, Μαρία Καρασαββίδου, Νίνα Κοταμανίδου, Λί, Σταθούλα Λιάσκα, Ioanna Lin,  Annette Luycx, Χρήστος Μοβίδης,  Λίνα Μπέμπη, Πανδώρα Μουρίκη, Δέσποινα Πανταζή, Ντίντα Παπαλεξάνδρου, Kristel Pent,  Caroline Pradal, Geeta Roopnarine, Βίκυ Σαμουηλίδου, Stella Sevastopoulos,  Carol Skinner, Βασιλική Σπύρου, Τζώρτζια Τουλιάτου, Μάριος Τριχάς, Παναγιώτης Φερεντίνος, Σοφία Χαρώνη.

Kalyan

Piyi Wong

anetta f 2

Επιμέλεια έκθεσης: Παναγιώτης Βούλγαρης και Mary Cox

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space είναι ένας δραστήριος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων εικαστικών, συνεισφέροντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα. Από το 2016 υπό την διεύθυνση και την επιμέλεια των εικαστικών Παναγιώτη Βούλγαρη και Mary Cox, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 60 ομαδικές, διατομικές και ατομικές εκθέσεις, καθώς και δημιουργικά εργαστήρια και ομιλίες.

Μάριος Τριχάς

Info
FokiaNou Art Space
Εγκαίνια:  Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 στις 20.00
Διάρκεια: 20 Ιουνίου - 6 Ιουλίου 2024
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Πέμπτη με Σάββατο, 18.00 - 21.00
Διεύθυνση: Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι, Αθήνα
Μετρό: Ευαγγελισμός.