«Η μεγάλη πυρά» είναι μια παθιασμένη ιστορία για την αναζήτηση της αγάπης

i-megali-pura-megali-pura
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το βιβλίο της Λεονόρ ντε Ρεκοντό

«Η μεγάλη πυρά είναι αυτή που μου δίνει ζωή

και με κατατρώει όταν παίζω βιολί και όταν γράφω».

―Léonor de Récondo

Η ιστορία

 

1699. Βενετία.

Η Ιλάρια Τατζανότε γεννιέται σε μια οικογένεια εμπόρων υφασμάτων. Η πόλη έχει χάσει την πολιτική της δύναμη, αλλά διατηρεί τα μεγαλοπρεπή παλάτια της, τα πολυάριθμα θέατρα, το μαγικό καρναβάλι. Είναι η χρυσή εποχή της τέχνης και της μουσικής, και ιδιαίτερα του βιολιού.

Σε ηλικία λίγων εβδομάδων, με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής, η μητέρα της την αφήνει σ’ ένα ίδρυμα διάσημο για τη μουσική του διδασκαλία και τις μαγευτικές του συναυλίες. Εκεί η Ιλάρια μαθαίνει βιολί και γίνεται αντιγραφέας του μαέστρου Αντόνιο Βιβάλντι, ενώ παράλληλα ανακαλύπτει τη δύναμη της φιλίας. Στη μικρή αυτή καλλιτεχνική φυλακή τη βρίσκει πρώτη φορά ο έρωτας στα δεκαπέντε της χρόνια, γκρεμίζοντας τα τείχη που μέχρι τότε την προστάτευαν αλλά και την έκρυβαν απ’ τον κόσμο.

Μια παθιασμένη ιστορία για την αναζήτηση της αγάπης σε κάθε μορφή και τα μεγαλειώδη συναισθήματα που προκαλεί η μουσική, με φόντο μια μυθική μπαρόκ Βενετία.

Η Léonor de Récondo γεννήθηκε το 1976 στο Παρίσι σε οικογένεια καλλιτεχνών, με μητέρα ζωγράφο και πατέρα γλύπτη. Άρχισε να παίζει βιολί σε ηλικία πέντε ετών. Από τότε ακολούθησε μια λαμπρή μουσική καριέρα με διεθνείς εμφανίσεις και δισκογραφία με έμφαση στο Μπαρόκ. Ως συγγραφέας πρωτοεμφανίστηκε το 2010 με το μυθιστόρημα La Grâce du cyprès blanc. Ακολούθησαν επτά ακόμα μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων τα Amours (2015, Grand Prix RTL-Lire και Prix des Libraires), Point cardinal (2017, Prix du roman des étudiants France Culture-Télérama), La Leçon de ténèbres (2020, Prix Ève Delacroix της Γαλλικής Ακαδημίας) και Revenir à toi (2021).