«Αβάσιμη ζωή»: ένα παραμύθι για ενήλικες για την αποδοχή του εαυτού και του άλλου

abasimi-zoi
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Του Matt Haig από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Η πολυαναμενόμενη νέα κυκλοφορία του Matt Haig, μετά το best seller των 9.000.000 αντιτύπων Μεσάνυχτα στη βιβλιοθήκη με τίτλο Αβάσιμη ζωή, έρχεται στα ελληνικά στις 24 Οκτωβρίου, σε μετάφραση της Άννας Παπασταύρου.
Πρόκειται για ένα μεγαλόκαρδο παραμύθι για ενήλικες με επίκεντρο την αποδοχή του εαυτού και του άλλου – μια βαθιά κατάφαση στη ζωή. Μουσική, επιστήμη (μαθηματικά, αστροφυσική), λογοτεχνία είναι σαν οδοστάτες στον δρόμο της ηλικιωμένης ηρωίδας του Χέιγκ η οποία ξεπερνά τα όρια της ηλικίας και της εμφάνισης που κανείς στερεοτυπικά θα περίμενε.

Περιγραφή

«Αυτό που μοιάζει με μαγεία δεν είναι παρά ένα κομμάτι της ζωής που εμείς δεν κατανοούμε ακόμα...»
 

Όταν η συνταξιούχος μαθηματικός Γκρέις κληρονομεί ένα σπιτάκι σ' ένα νησί της Μεσογείου από μια ξεχασμένη φίλη, δεν μπορεί να κατανικήσει την περιέργειά της. Φτάνει στην Ιμπίθα, με ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή, χωρίς τουριστικό οδηγό και χωρίς κανένα σχέδιο. Στους κακοτράχαλους λόφους και στις χρυσές αμμουδιές των Βαλεαρίδων, η Γκρέις αναζητά απαντήσεις για τη ζωή της φίλης της, αλλά και για το πώς αυτή τελείωσε. Αυτό που θα ανακαλύψει είναι πιο παράξενο και από το πιο τρελό όνειρό της. Για να βουτήξει ωστόσο σ' αυτή την απίθανη πραγματικότητα, η Γκρέις πρέπει πρώτα να συμφιλιωθεί με το παρελθόν της.

Μια ιστορία γεμάτη θαύματα και ξέφρενες περιπέτειες με θέμα τη μεταμορφωτική δύναμη που έχει κάθε νέο ξεκίνημα στη ζωή.

Οι αναγνώστες θα αναρωτηθούν για θέματα όπως η απιθανότητα της ζωής και η αποδοχή του εαυτού μας και θα λατρέψουν την αξιαγάπητη Γκρέις που ανακαλύπτει ξανά τον εαυτό της μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι.

Το μυθιστόρημα θα κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 30 χώρες.

Είναι ήδη best seller τόσο στη Μ. Βρετανία όσο και στις ΗΠΑ.