Οι Body Count διασκευάζουν Pink Floyd μαζί με τον David Gilmour

mashup
ΤΡΙΤΗ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Η αλήθεια είναι ότι σε όλα τα πρόσφατα albums των Body Count, μία διασκευή ή μία σύμπραξη με έναν άλλο καλλιτέχνη πάντα υπήρχε. Αν και ιδιαίτερο, το ηχητικό στυλ των Αμερικάνων, οι επιλογές σε Slayer, Suicidal Tendencies ή ακόμα και αυτή των Motorhead, δεν ξέφευγε πολύ από τα στάνταρ που τους ξέρουμε.

Σχεδόν με την αναγγελία κυκλοφορίας της νέας τους δουλειάς με τίτλο Merciless (Κυκλοφορεί στις 22 Νοεμβρίου), πληροφορηθήκαμε ότι γι' αυτό το album, οι Body Count θα διασκευάσουν Pink Floyd και πιο συγκεκριμένα, το κλασικό Comfortably Numb. Βλέποντας κάποια μικρά βίντεο που διέρρευσαν από τις πιο πρόσφατες συναυλίες του σχήματος, πήραμε μια εικόνα για το πώς περίπου θα ακούγεται, αλλά και πάλι η απορία για το τελικό αποτέλεσμα αλλά και για το πώς μια τέτοια σύνθεση θα ταιριάξει στο μοναδικά ιδιαίτερο υλικό του Ice T και της παρέας του, παρέμενε. 

Το σχήμα όχι απλά διασκεύασε το τραγούδι, αλλά κάλεσε τον David Gilmour να προσθέσει την κιθάρα του. Ο Gilmour δέχτηκε, και το αποτέλεσμα εύκολα πείθει και τον πιο δυσκολόπιστο. Ο Ice T άλλαξε τους περισσότερος από τους στίχους, τραγουδώντας για την παρακμή της κοινωνίας μας, η υπόλοιπη μπάντα συνοδεύει τα χαρακτηριστικά σόλο του Gilmour και, κάπως έτσι, εν έτει 2024, ακόμα και τα πιο κλασικά τραγούδια βρίσκουν νέα πνοή.

Και αν δεν έχετε συνέλθει ακόμα από την έκπληξη, διαβάστε και αυτό: «Η διασκευή των Body Count στο Comfortably Numb είναι αρκετά ριζοσπαστική αλλά οι καινούριοι στίχοι με άγγιξαν. Με εκπλήσσει που ένα τραγούδι που έγραψα πριν σχεδόν 50 χρόνια, επιστρέφει με καινούρια προσέγγιση. Το ξαναέκαναν επίκαιρο. Η αρχική προσέγγιση από τον Ice T ήταν για να πάρουν την άδεια να χρησιμοποιήσουν το τραγούδι αλλά σκέφτηκα να ζητήσω να παίξω και εγώ, γιατί μου άρεσαν οι νέοι στίχοι. Μιλούν για τον κόσμο όπως είναι τώρα, ο οποίος είναι αρκετά τρομακτικός. Τις προάλλες οι Body Count έπαιξαν στο Λονδίνο. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάω αλλά αν μου τύχει η ευκαιρία, θα ανέβω να παίξω μαζί τους». David Gilmour

Απολαύστε το Comfortably Numb εδώ

Επιμέλεια: Βασίλης Σκουρτόπουλος / [email protected].