Αθηνά Ανδρεάδη: μια φωνή που πρέπει να ακούσετε

athina-andreadi-athena-andreadi
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Έχουν γράψει εξαιρετικές κριτικές για αυτή η Guardian, το Uncut και η Daily Mail. Στην Ελλάδα δεν έχει κάνει (ακόμα) τόση αίσθηση όσο στο εξωτερικό, ίσως κι επειδή δεν έμενε μόνιμα στη χώρα μας. Αξίζει όμως, να τη γνωρίσετε και να ακούσετε το single από το πρώτο της ελληνόφωνο άλμπουμ.

Μετρά ήδη δύο αγγλόφωνα άλμπουμ που έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από τον ξένο Τύπο και σε αντίθεση με το σύγχρονο ρεύμα που θέλει τους έλληνες να φεύγουν εκτός, η Αθηνά Ανδρεάδη επιστρέφει στη χώρα μας και παρουσιάζει τον πρώτο της ελληνόφωνο δίσκο.

Η μουσική και οι στίχοι ανήκουν στην ίδια, ενώ η παραγωγή στον Γιώργο Ανδρέου, με τη συμμετοχή της Λίνας Νικολακοπούλου.

Το πρώτο single της Αθηνάς μόλις κυκλοφόρησε και έχει τον τίτλο  «Χρόνια Πολλά».

Όπως περιγράφει η ίδια το συγκεκριμένο κομμάτι, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σ’αυτό το τραγούδι θα έλεγα πως ταιριάζει η υπέροχη ελληνική λέξη χαρμολύπη, από τη μια είναι γιορτινό και από την άλλη σπαρακτικό. Υπάρχουν στοιχεία και από τους δυο μου κόσμους: τα χρόνια μου στην Αγγλία και την ελληνική μου ψυχή».

Ο δίσκος της βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ηχογράφησης και θα έχει τον τίτλο «Γήινοι Άγγελοι». Αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]