Αποθέωση για την Ελευθερία Αρβανιτάκη στη Νέα Υόρκη

arvanitaki-arbanitaki
ΤΡΙΤΗ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Μια εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Ελευθερία Αρβανιτάκη το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και καταχειροκροτήθηκε.

Για μία μοναδική βραδιά, η Ελευθερία Αρβανιτάκη είχε την ευκαιρία να βρεθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, όπου με τη φωνή και τα τραγούδια της, παρέσυρε το αμερικανικό κοινό.

Η βραδιά ήταν μαγευτική και η ελληνίδα τραγουδίστρια κατάφερε να γεμίσει την κεντρική σκηνή του θεάτρου, χωρητικότητας 2.804 θέσεων, προσθέτοντας στο ενεργητικό της, ακόμα μία εμφάνιση σε έναν από τους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους του κόσμου.

Στη βραδιά παρευρέθηκαν έλληνες και αμερικανοί θαυμαστές της, ενώ στη σκηνή τη συνόδευε ο καλός της φίλος και συνθέτης Ara Dinkjian, μαζί με εκλεκτούς μουσικούς.

Το πρόγραμμα του Carnegie Hall αναφερόταν στην Ελευθερία Αρβανιτάκη ως «μια σύγχρονη Μούσα, μία από τις πιο ταλαντούχες ελληνίδες ερμηνεύτριες, που έχει το μοναδικό χάρισμα να ερμηνεύει ρεμπέτικη, παραδοσιακή, αλλά και σύγχρονη μουσική».

Οι κριτικές που ακολούθησαν την εμφάνισή της ήταν εξαιρετικές. Οι New York Times έγραψαν «Η Ελευθερία Αρβανιτάκη παραμένει πιστή στην αλήθεια της Ελλάδας, ενώ “ζωγραφίζει” με τη φωνή της σε έναν καμβά με επιρροές από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Τραγούδησε μπροστά σ'ενα πλήθος που την άκουγε με λατρεία».

Ας αναφέρουμε για ακόμα μια φορά, ότι η παρουσία της Αρβανιτάκη στην Νέα Υόρκη και το Carnegie Hall είναι από τις μεγαλύτερες επιβραβεύσεις και τις σημαντικότερες στιγμές που μπορεί να έχει ένας καλλιτέχνης στην καριέρα του. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη τα κατάφερε και πρόσθεσε μια ακόμα συναυλία-σταθμό τόσο στις σπουδαίες στιγμές της δικής της καριέρας, όσο και στην ελληνική  μουσική παρουσία στον κόσμο. 

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική των New York Times.