Ένα ταξίδι στην προϊστορία με την μικρή Ίγμα

toixografia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Ένα βιβλίο για τα παιδιά που τιμήθηκε το 2012 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά με το βραβείο που αθλοθέτησαν οι εκδόσεις Κέδρος στη μνήμη της σπουδαίας συγγραφέα Κίρας Σίνου, που ασχολήθηκε συστηματικά στα βιβλία της με την προϊστορία.

Μια βουτιά στο παρελθόν, ένα ταξίδι στα προϊστορικά χρόνια μέσα απο την περιπέτεια της μικρής Ίγμα. Πως έζησαν οι πρόγονοί μας στον ελλαδικό χώρο;

Ελάχιστα ευρήματα μαρτυρούν την καθημερινότητα των πρώτων ανθρώπων. Είμαστε όμως σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος, ως κοινωνικό oν, έζησε από την αρχή σε οργανωμένες ομάδες, μέσα στις οποίες αναπτύχθηκαν οι σχέσεις και αναδείχτηκαν οι αδυναμίες και τα προτερήματα των μελών τους.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, μεταφερόμαστε χιλιετίες πίσω όταν η επιβίωση της εκάστοτε φυλής ήταν κάτι εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά όταν έκανε την εμφάνισή του ένα νέο ανθρώπινο είδος, ο άμεσος πρόγονος των σύγχρονων ανθρώπων, ο Homo Sapiens.

Η μικρή Ιγμα, η ηρωίδα του βιβλίου, με τη συμπαράσταση του καλού της φίλου Σάγιου, με τη βοήθεια του κουταβιού της του Γκούλι και με όπλα της την εξυπνάδα, τη φαντασία, τη σύνεση και τον αλτρουισμό, κατορθώνει να φέρει ελπίδα και μέλλον στη φυλή της.

Το βιβλίο Ίγμα, η Ανατολή τιμήθηκε το 2012 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά με το βραβείο που αθλοθέτησαν οι εκδόσεις Κέδρος στη μνήμη της σπουδαίας συγγραφέα Κίρας Σίνου, που ασχολήθηκε συστηματικά στα βιβλία της με την προϊστορία.

Πληροφορίες: Ίγμα, η Ανατολή της Άγγελας Μάλμου απο τις εκδόσεις Κέδρος.