Ποια είναι η Indila που όλοι μιλάνε για αυτή;

indila-2
ΤΡΙΤΗ, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Από το πουθενά, μια γυναικεία γλυκιά φωνή κυριαρχεί τις τελευταίες εβδομάδες στα ελληνικά και όχι μόνο ραδιόφωνα με το τραγούδι της «Dernière Danse». Η Γαλλίδα με την εύθραυστη παρουσία αναμένεται να δημιουργήσει σύντομα πανικό βασισμένη στα υπέροχα τραγούδια της…

- Το πραγματικό όνομα της Indila είναι Adila Sedraia και γεννήθηκε στο Παρίσι. Η ηλικία της παραμένει άγνωστη, μέσα στο πλαίσιο του μυστηρίου που διατηρεί για την ταυτότητά της.

- Είναι αλγερινής καταγωγής και μεγάλωσε στο Παρίσι. Έχει ρίζες από την Καμπότζη, την Ινδία και την Αίγυπτο.

- Στα μουσικά δρώμενα βρίσκεται από το 2010 και έχει συνεργαστεί με πολλούς διάσημους rappers της χώρας της, όπως τους Nessbeal, Rohff,TLF,Soprano και Youssoupha.

- Η συνεργασία της με τον τελευταίο ήταν και το εισιτήριό της προς την καταξίωση, αφού το κομμάτι τους «Dreamin» έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα 17 εκατομμύρια views στο YouTube.

- Στο τέλος του 2013 κυκλοφόρησε το single «Dernière Danse» και έκανε πάταγο στα ραδιόφωνα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το δεύτερο single της με τίτλο «Tourner Dans Le Vide» και το ολοκληρωμένο της ντεμπούτο album «Mini World».

- Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με τα θέματα των μεταναστών, όπως δείχνει στα τραγούδια της και στα videoclips της.

- Προτιμάει να κρατά αρκετά κρυφά στοιχεία για τον εαυτό της, από την ηλικία της, μέχρι τα επόμενα σχέδιά της και δίνει ελάχιστες συνεντεύξεις,  ενώ όπως έχει δηλώσει την ενδιαφέρει να λέει ιστορίες στον κόσμο και όχι να απασχολεί με τη ζωή της.

- Στις επιρροές της αναφέρει από τον Michael Jackson, μέχρι τον Jacques Brel και τη Lata Mangeshka.

- Εδώ και τέσσερις βδομάδες το κομμάτι της «Derniere Danse» βρίσκεται στο νούμερο 1 του ελληνικού iTunes.

Ροζίνα Αράπη