Κι όμως δεν τελείωσε το '73

xounta
ΤΡΙΤΗ, 06 ΜΑΙΟΥ 2014

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το Polis Art Café σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Φιωτάκη την Παρασκευή 9 Μαΐου, στις 8 μ.μ., στο Polis Art Café.

Στους δρόμους της εξέγερσης του τότε και του τώρα. Ένας πρώην φοιτητής της Αρχιτεκτονικής και νυν νεόπτωχος, προσπαθεί να ενώσει τη φωνή του μαζί με την χειμαζόμενη κοινωνία και να βροντοφωνάξει εναντίον όσων έκλεψαν τη ζωή του.

O Δημήτρης μεγαλώνει στα απόνερα του Εμφύλιου, σε μια εργατική γειτονιά της Αθήνας. Η ζωή τον φέρνει μπροστά σε αναπάντητα ερωτήματα. Φοιτητής Αρχιτεκτονικής αργότερα στο Πολυτεχνείο, στρατεύεται στον αγώνα για μια πατρίδα ελεύθερη και δημοκρατική. Βιώνει τον έρωτα την ώρα που χτυπά τη χώρα ο σεισμός της δολοφονίας του Λαμπράκη. Οι συγκρούσεις στους δρόμους καθημερινές. Ο Σωτήρης Πέτρουλας πέφτει χτυπημένος από τη συμμορία των φονιάδων του παρακράτους. Η Χούντα των επίορκων θα ρίξει τη χώρα στο επτάχρονο σκοτάδι του μαύρου φασισμού. Όμως ο αγώνας για τη δημοκρατία συνεχίζεται.

Ξεσπά η εξέγερση του Πολυτεχνείου. Λίγο μετά η Κύπρος κόβεται στη μέση. Οι παλιοί πολιτικοί παίρνουν ξανά τα ηνία της εξουσίας και μετατρέπουν τον τόπο σε αποικία χρέους. Ο λαός και πάλι στους δρόμους. Ο χρόνος έχει αφήσει τα σημάδια του. Ο Δημήτρης και πάλι εκεί, υποβασταζόμενος, με αργό αλλά σίγουρο βήμα, όραση μειωμένη από τα χρόνια, βλέμμα θολό από τα δακρυγόνα. Διαβάζει τα συνθήματα στα πανό. Η κουρασμένη ματιά του σταματάει σε ένα από αυτά: «ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ’73».

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το Polis Art Café σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Φιωτάκη την Παρασκευή 9 Μαΐου, στις 8 μ.μ., στο Polis Art Café.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Γιώργος Δελαστίκ - δημοσιογράφος-συγγραφέας
Δημήτρης Φιλιππίδης - Ομότιμος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Ε.Μ.Π.
Δημήτρης Σεβαστάκης - Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Ε.Μ.Π.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Δημήτρης Φιωτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι ∆ρ. Αρχιτέκτονας - Πολεοδόμος και έχει διδάξει ως τακτικός καθηγητής σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Το Και όμως δεν τέλειωσε το ’73 είναι το πρώτο του μυθιστόρημα - µαρτυρία. Έχει γράψει επίσης πέντε βιβλία σχετικά με το επιστημονικό του αντικείμενο.

Πληροφορίες: Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα.