«Πολεμικά» Χριστούγεννα στην οθόνη του υπολογιστή σας...

polemika-xristougenna-stin-othoni-tou-upologisti-sas

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και είναι η κατάλληλη ώρα για δράση. Δύο εξαιρετικά παιχνίδια πρώτου προσώπου κυκλοφόρησαν πρόσφατα κάνοντας ρεκόρ πωλήσεων.

Ο λόγος για το Call of Duty Modern Warfare 3 και το Battlefield 3. Τα κοινά τους πολλά, αλλά και οι διαφορές τους αρκετές.

Call of Duty

Όπως και τα 2 μέρη της σειράς, το Call of Duty Modern Warfare 3 είναι ένα video game πρώτου προσώπου. Ο χρήστης αλλάζει χαρακτήρες, πολεμά, τρέχει, σκοτώνει, βομβαρδίζει και στο τέλος, σώζει τον κόσμο από την επικείμενη καταστροφική κατάληξη του τρίτου παγκοσμίου πολέμου.

Πρόκειται για το τρίτο μέρος της τριλογίας Modern Warfare και το 8ο παιχνίδι της συνολικής σειράς Call of Duty.

Αυτό όμως, που κάνει το παιχνίδι ξεχωριστό είναι οι τοποθεσίες στις οποίες διαδραματίζεται το story του παιχνιδιού, καθώς ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τον τόπο διεξαγωγής της ιστορίας, από την Αγγλία και τη Γαλλία μέχρι την Αμερική και τη Σιέρρα Λεόνε.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι πούλησε στο πρώτο 24ωρο κυκλοφορίας του πάνω από 6.5 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο σε Αμερική και Αγγλία βάζοντας στα ταμεία της εταιρείας 400 εκατομμύρια δολάρια, μπαίνοντας έτσι στην ιστορία ως το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Battlefield

Το Battlefield 3 είναι ένα επίσης πολεμικό video game πρώτου προσώπου το οποίο αποτελεί τον ενδέκατο τίτλο που φέρει την επωνυμία Battlefield. Το παιχνίδι πούλησε 5 εκατομμύρια αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του.

Ο χρήστης, στην campaign χρήση του παιχνιδιού, αλλάζει διαφορετικούς στρατιωτικούς ρόλους, ενώ η ιστορία ξεκινά στα σύνορα του Ιράκ με το Ιράν, όπου οι Αμερικανοί Πεζοναύτες πολεμούν την τοπική λαϊκή αντίσταση. Στην συνέχεια, οι μάχες μεταφέρονται στο βόρειο Ιράν και αργότερα στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι.

ΚΕΙΜΕΝΑ: ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΟΝΤΑΖ: ΒΑΝΙΑΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ